یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده علت اصلی ناخن جویدن کودکان و راه‌های درمان این عادت را تشریح کرد.

وقتی اضطراب کودکان به شکل ناخن جویدن بروز پیدا می‌کند/ ناخن جویدن کودکان در چه مواقعی خطرناک می‌شود؟ / وقتی آژیر ناخن جویدن با اضطراب به صدا درمی‌آیدشکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره دلایل ناخن جویدن کودکان اظهار کرد: این عادت دهانی ناشی از اضطراب است و در ایجاد این اضطراب مادر یا معلم نقش مؤثری دارند.

وی بیان کرد: کودکانی که ناخن‌های خود را می‌جوند اغلب افرادی هستند که وقتی کاری اشتباه انجام می‌دهند مادرشان آنها را به شکل کلامی سرزنش، تحقیر یا توهین می‌کند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به شیوع بیشتر ناخن‌ جویدن در ایام امتحانات دانش‌آموزان افزود: معمولاً‌ کودکانی که مادران آنها تمایل دارند که فرزندشان نسبت به سایر کودکان بهتر باشد و در امتحانات نمره خوب بگیرد، در مقایسه با سایر کودکان بیشتر دچار ناخن جویدن می‌شوند.


بیشتر بخوانید: دلایل جویدن ناخن از کودکان تا بزرگسالان


اویارحسینی تأکید کرد: برخی از دانش‌آموزان تصور می‌کنند برای اینکه مورد تأیید مادر یا معلمشان باشند باید در امتحانات نمرات عالی کسب کنند؛ این افراد در مقایسه با سایر کودکان بیشتر دچار اضطراب می‌شوند که این اضطراب به شکل ناخن جویدن بروز پیدا می‌کند.

مؤثرترین راهکارها برای رفع ناخن جویدن کودکان

وی در باره مؤثرترین راهکارها برای رفع ناخن جویدن کودکان تصریح کرد: اگر ناخن جویدن تنها مختص ایام امتحانات دانش‌آموزان باشد مادران باید نخست زمان‌هایی را شناسایی کنند که فرزندشان ناخنشان را می‌جوند و بررسی کنند که پیش و پس از ناخن جویدن چه اتفاقی رخ داده است بنابراین وقتی این زمان‌های ثبت شده را کنار هم قرار بدهیم به علت ناخن جویدن کودکان پی می‌بریم.

اویارحسینی گفت: اگر ناخن جویدن موقتی بوده و با نگرانی کودک از عکس‌العمل مادرش ارتباط داشته باشد در این مواقع مادر باید واکنش خودش را مدیریت کند به این شکل که نخست راجع به کارها و نمرات خوب فرزندش صحبت کند سپس در جهت رفع نقاط ضعف او گام بردارد؛ مادران باید از تحقیر و توهین کردن فرزندانشان خودداری و همواره آنها را تشویق کنند.

وی یادآور شد: اگر ناخن جویدن در زمان‌های دیگر سال به جز ایام امتحانات هم وجود داشته باشد و طول دوره ناخن جویدن بیشتر از 6 ماه شد و  ناخن‌های کودک  آسیب دیدند در این مواقع باید مادران فرزندانشان را نزد روانشناس یا روانپزشک کودک و نوجوان ببرند که حتی ممکن است در برخی شرایط به دارو درمانی هم نیاز باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
پسر من 3سالش بود کنار ناخنش گوشه کرد و درمان گوشه طولانی شد،چون میسوخت دستش را در دهانش میکرد و از انجا عادت شد و تبدیل ب ناخن جویدن،الان 8سالشه واین عادت را داره،خیلی ناراحتم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
پسر من 3سالش بود کنار ناخنش گوشه کرد و درمان گوشه طولانی شد،چون میسوخت دستش را در دهانش میکرد و از انجا عادت شد و تبدیل ب ناخن جویدن،الان 8سالشه واین عادت را داره،خیلی ناراحتم.
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۰۸:۲۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
فلفل بزنید به دستش دیگه نمیخوره والا قبلا ما اینجوری بودیم
Germany
ناشناس
۰۴:۳۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
من قبلا ناخن میجوییدم بعد از چند بار عزم بالاخره بار اخر گذاشتمش کنار
آخرین اخبار