به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان علیرضا اصل عربی مدیرکل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه که به منظور تشریح اولین کنفرانس بین المللی مدیریت یکپارچگی دارایی ها در نفت و گاز (ساحل و فراساحل ) برگزار شد ،اظهار کرد:نظامنامه مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت در سال ۱۳۹۳ به تصمیم وزیر نفت تهیه و کل شرکتهای ذی ربط ابلاغ شد.مبنای این نظامنامه اصول نگهداری، بازرسی،حفظ ،حراست ، نگهداری و بهره برداری بهینه از تاسیسات برای مدت طولانی است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت نگهداری و تعمیرات صنعت نفت در بخش خشکی پیشرفته تر ،وسیع تر و مطلوب تر است، بیان کرد: در بخش خشکی مدت هاست با ورود دانشگاهیان و شرکت های کارفرمایی داخلی در بخش نگهداری و تعمیرات به بلوغ خوبی رسیده ایم. اما این موضوع در بخش فراساحل بومی نشده است و از تجربه شرکت های خارجی استفاده کرده ایم. امسال در راستای حمایت از کالای ایرانی امیدواریم این بخش هم بومی شود و از دانشگاهها و کارشناسان در کشور استفاده کنیم.
مدیرکل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت ادامه داد: در این راستا با تغییر ماموریت شرکتهای توانمند از ساخت و مهندسی به سمت نگهداری ،تصمیم داریم تا شرکت های مذکور فضای نگهداری و تعمیر را در سیستم خود نهادینه کنند.در واقع هدف، افزایش مدت عمر 30 الی 40 ساله تجهیزات با حفظ یکپارچگی و حداکثری تولید است.برای این مهم ضمن تعریف مشاغل بلندمدت و کاهش تصدیگری دولت ظرفیت قابل توجهی برای بخش خصوصی ایجاد میشود.
اصلعربی برگزاری اولین کنفرانس بین المللی مدیریت یکپارچگی دارایی ها در نفت و گاز ساحل و فراساحل را گامی برای بومی سازی "تعمیر و نگهداری تجهیزات صنعت نفت "در بخش دریایی و تقویت آن در بخش خشکی دانسته و از ورود دانشگاههای شریف و صنعت نفت و همچنین شرکتهای کارفرما به این مهم خبر داد.
وی ادامه داد: طبق جلسه برگزار شده با حبیب الله بیطرف معاون وزیر نفت در امور مهندسی ،پژوهش و فناوری به منظور سیاست گذاری کنفرانس مذکور ، این کنفرانس بصورت عملیاتی برگزار می شود و امیدواریم شاهد بهتر شدن داراییها و حفظ آنها باشیم.
اصل عربی با تاکید بر اینکه تمام سکوها در قسمت فراساحل صنعت نفت توسط نیروهای ایرانی اداره میشود، گفت: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت یکپارچگی دارایی ها در نفت و گاز ساحل و فراساحل ، ما را از لحاظ دانشی حمایت میکند و سعی میشود برای نگهداری و تعمیرات نظام یکپارچه تعریف شود. هدف عبور از روشهای سنتی اداره تاسیسات است. هیچ سکویی در اختیار بخش خارجی نیست.با برگزاری این کنفرانس می خواهیم دانش و فناوری روز را معرفی و به نقد و بررسی بهره برداران و پیمانکاران بگذاریم.
مدیرکل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت بیان کرد:تاکنون به غیر از تجربه توتال که بخشی از تجهیزات را ساخته و راهاندازی کرده است خودمان مجموعه را مدیریت کرده ایم.وقتی قرارداد مشارکتی ما با آنها تمام شد ،خودمان اداره سکوها را در دست گرفتیم از اینرو تجارب خوبی را آموخته ایم.
وی گفت:با برگزاری این کنفرانس ،انسجام را هدف قرار داده ایم تا تجهیزات خود را ارزیابی و کارهایی برای بهبود آنها انجام دهیم.
مدیرکل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت با بیان اینکه تا ۱۰ سال قبل اکثر تجهیزات توسط کشورهای خارجی مدیریت میشد، ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای ایرانی امکاناتی دارند که در منطقه وجود ندارد. هرچقدر بتوانیم فعالیتهای تعمیراتی را به سمت فضای پیشگیرانه و پیشبینانه سوق دهیم ،می توانیم از فعالیتهای غیرقابل پیشگیرانه و اضطراری جلوگیری کنیم.چرا که رویکرد پیشگیرانه به ما تکلیف می کند که قبل از وقوع حادثه آن را کنترل کنیم.
اصلعربی در مورد اینکه آیا نقص بخش تجهیزات دریایی در سالهای گذشته منجر به توقف تولید شده است یا خیر؟ گفت: در سالهای گذشته توقف منجر به تولید داشتهایم که این موضوع در همه دنیا عرف است، اما به طور کلی عددهای ما نسبت به نرمهای جهانی حداقل دو برابر بالا است. با برگزاری کنفرانس مذکور و تغییر مسیر به فعالیت های پیشگیرانه که در دنیا رواج پیدا کرده است می خواهیم به نرم جهانی نزدیک شویم.
وی افزود:ما نیاز داریم که ۷۰ الی ۸۰ استاندارد بین المللیرا به صورت یکپارچه داشته باشیم. گام بعدی کنفرانس در سال آینده جهش نرمافزاری است.
مدیرکل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت گفت:کشورهایی نظیر انگلستان، فرانسه، کانادا، هلند، مالزی و آفریقای جنوبی نیز در نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش ساحل و فراساحل حضور دارند.
گفتنی است ؛نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش ساحل و فراساحل چهارم و پنجم تیرماه ۱۳۹۷ در محل هتل اسپینانس پالاس تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/