به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دیسک طلایی (golden record) حاوی مختصات کره زمین، آناتومی بدن انسان، حیوان ها، موسیقی و تصاویری از محیط زیست و شیوه زندگی جانداران که به فضا ارسال شده است میتواند تهدیدی جدی برای انسانها محسوب شود.
این دیسک طلایی به همراه سفینههای دو گانه ویجر (Voyager craft) به فضا ارسال شده که حاوی ۱۱۷ عکس، صدای نهنگ، ۹۰ دقیقه موسیقی و سلام به ۵۴ زبان زنده دنیاست.
محققان اعتقاد دارند پیامهای قرارداده شده در دیسک طلایی میتواند سبب جلب توجه حیات فرازمینی هوشمند به زمین و ساکنان آن و حتی برداشت از احتمال آمادگی انسانها برای رویارویی و مقابله با آنها شود.
این دیسک از جنس فلز روی طلاکاری شده به قطر ۱۲ و نیم اینچ با پوششی ازجنس آلومینیوم و سایر فلزها و درسال ۱۹۷۷ به پروب فضایی ویجر متصل و به فضا پرتاب شده است.
روش بازیابی اطلاعات از این دیسک طلایی آسان است همچنین پوششی ویژه بر روی دیسک قراردارد که مانع از صدمه دیدن آن بر اثر پرتوهای کیهانی میشود و درآینده دانشمندان میتوانند به راحتی طول عمر این دیسک را محاسبه کنند.
یکی از دو دیسک طلایی، در سفینه فضایی ویجر یک و دیگری در ویجر دو کار گذاشته شده است.
پس از گذشت ۴۰ سال هر دو سفینه فاصله بسیار زیادی از کره زمین پیدا کرده اند و به گفته دانشمندان راهکاری برای بازگرداندن آنها وجود ندارد.
در این دیسک از ایزوتوپهای اورانیوم ۲۳۸ (دارای نیمه عمر ۴.۴۶۸ میلیارد سال) استفاده شده است تا در زمانهای آینده اطلاعات آن قابل بازیابی و پردازش باشد.
درسال ۲۰۱۲ سفینه ویجر یک، تنها فضاپیمای ساخت انسان بود که وارد فضای بین ستارهای شد و فضاپیمای ویجر دو نیز تنها فضاپیمایی بود که از کنار مدار سیارهای مشتری، زحل، اورانوس و نپتون عبور کرده است.
کارشناسان با استفاده از دادههای تلسکوپهای زمینی و تلسکوپ فضایی هابل هر 2سفینه فضایی را ردیابی میکنند.
محققان اعلام کرده اند ۴۰ سال پیش دیدگاه خوشبینانهای نسبت به حیات فرازمینی وجود داشت و کارشناسان کمتر گمان میکردند که ارسال دیسک طلایی میتواند احتمال حمله به کره زمین یا نابودی حیات بشر را در پی داشته باشد.
اما امروزه دیدگاهی کاملاً متفاوت در باره حیات فرازمینی هوشمند وجود دارد وکارشناسان گمان میکنند امکان برخورد و تنش درصورت تکامل بالا و نسبتاً مشابه فرازمینیها با ساکنان کره زمین وجود دارد.
استفان هاوکینگ فیزیکدان مشهور که سال گذشته از دنیا رفت ارسال این محموله به فضا را کاری بسیارخطرناک و بدون بررسی شرایط اعلام کرده است، او اعتقاد داشت ارسال دیسک طلایی مانند رفتار بومیان قاره جدید با کاشفان اسپانیایی بود که آنها را دوست میدانستند، اما درنهایت اسپانیاییها قاره آمریکا را فتح و بومیان را به استعمار خود درآوردند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/