به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یارانه طرحی است که برای کمک به مردم توسط دولت در نظر گرفته شده است. با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه، اکثر زوج های جوان پس از ازدواج، که از پدر و مادر خود جدا می شوند و زندگی جدیدی را آغاز می کنند، قصد دارند یارانه خود را نیز از آنها جدا کنند تا با "جدا کردن یارانه" کمک خرجی برای زندگی جدید خود داشته باشند، البته کار درستی است.
پسری که تا قبل از ازدواج کردن در سرپرستی پدر است با ازدواج کردن، خود سرپرست یک خانواده جدید میشود. زوجین در این مرحله با سوال اینکه چگونه یارانه ام را جدا کنم؟ روبهرو می شوند یا بنا به دلایل دیگری همانند طلاق یا فوت سرپرست و یا حتی افراد مجردی که از خانواده خود جدا زندگی میکنند قصد جدا کردن یارانه را دارند، اما جدا کردن یارانه پس از ازدواج، نیاز به شرایطی دارد که اولین اقدام مراجعه به مراکز مشخصی که آدرس آنها را می توانند از مرکز پلیس +10 دریافت کنند، است. سپس نیاز به مدارک و شرایط دیگری دارند که در ادامه، در اختیار شما قرار می دهیم.
زوج ها پس از اینکه مدارک مورد نیاز خود را آماده کردند، به آدرسی که از مرکز پلیس +10 دریافت کرده اند باید مراجعه کنند تا نام آن ها از لیست خانواده خود حذف شود. سپس با ارائه مدارک به مرکز پلیس +10 و فرم ها و شماره پیگیری که از مرکز قبلی دریافت کرده اند می توانند مراحل ثبت نام و جدا کردن یارانه از خانواده خود و معرفی خانواده جدید برای دریافت رایانه به اتمام برسانند. باید دقت داشته باشید که مراحل اداری ذکر شده به مدت یک الی دو ماه زمان می برد. به همین علت برای اینکه یارانه یک ماه خود را از دست ندهید باید به مراحل بالا بین دهم تا بیستم هر ماه اقدام کنید. همچنین قبل از هرگونه اقدام به مراکز اداری، زوجین باید یک حساب بانکی تهیه کنند و شماره حساب و کارت خود را نیز هنگام مراجعه همراه خود داشته باشند. همچنین برای ثبت نام یارانه می توانند از سایت refahi.ir اقدام کنند.
اما جدا کردن یارانه از خانواده پس از ازدواج مشکلاتی را نیز به همراه دارد. حتی در مواردی دیده شده است که وقتی نام خود را از لیست خانواده حذف می کنند تا نام آنها در لیست خانوده جدید ثبت شود، یارانه آنها قطع میشود.
دولت در سال های اخیر، تلاش می کرد تا یارانه افرادی که درآمد بالاتری دارند را قطع کند و به جای آنها به افرادی که کم درآمد و واقعا نیازمند به یارانه هستند، پرداخت کند. در این میان، زوج های جوانی که تازه ازدواج کرده اند و سرمایه مشخصی نیز ندارند نمی توانند یارانه دریافت کنند. هر چند که در ابتدای این تصمیم دولت، یعنی پرداخت یارانه، توجیه این بود که مازاد یارانه در جهت کار های عمرانی باشد. که به گفته مسولان، همین یارانه مشکلات زیادی برای دولت به بار آورد. در نهایت این که معلوم نشد سیستم حذف یارانه ها به چه شکلی عمل میکند و برخی زوج های جوان که سرمایه نداشته و به شدت مشکلات مالی داشتند و دیگرخانواده های نیازمند، از دریافت یارانه محروم ماندند و برعکس، زوج هایی که تحت حمایت پدر بودند و یا شرایط و امکانات اقتصادی خوبی داشتند در حمایت یارانه نیز بودند.
در رابطه با این که زوج های جوانی که تصمیم در جدا کردن یارانه خود دارند، اگر یارانه هر دو طرف در سیستم پرداخت یارانه که در مرحله اول جدا کردن یارانه اشاره شد، ثبت شده باشد مشکلی نخواهد داشت و زوج ها میتوانند پس از جدا کردن یارانه، آن را دریافت کنند.
اگر زوج ها طلاق گرفته باشند و اقدام به جدا کردن یارانه از خود باشند، و این تصمیم بین زوجین به صلاحیت رسیده باشد می توانند به مرکز پلیس +10 مراجعه کنند ولی اگر توافقی بین زوجین برای جدا کردن یارانه نباشد باید به فرمانداری شهر محل اقامت خود مراجعه کنند.
در صورتی که سرپرست خانوار فوت کرده باشد، برای جدا کردن یارانه افراد خانواده از سرپرست، می توانند به فرمانداری شهر محل اقامت مراجعه کنند یا این که همراه با اصل و کپی مدارک شناسایی و برگه فوت به مرکز پلیس+10 سرپرست محله خود مراجعه کنند.
اما زن هایی که با شوهر خود اختلاف دارند و اقدامی به طلاق نکرده اند، قبل از طلاق امکان جدا کردن یارانه برای آن ها وجود ندارد. اگر بخواهند یارانه خود را جدا کنند باید طلاق بگیرند و با مراجعه به مراکز پلیس+10 سرپرست خود را تغییر داده و از اول ثبت نام کنند.
هدف مندی یارانه ها شامل 16 ماده است. به گونه ای که با حذف کردن یارانه از مواد سوختی، برق، گاز، و غیره درآمد به دست آمده، به صورت نقدی و یا غیر نقدی بین مردم پخش شود و سایر درآمد ها صرف کار های عمرانی و غیره شود.
براین اساس، قانون هدفمندی یارانه ها تصحیح کردن قیمتهای حامل انرژی است تا با کم کردن فاصله قیمت های داخلی و خارجی سوخت، مانع هدررفتن و یا قاچاق این منابع شود. این قانون از آذر ماه سال 1389 تا الان ادامه دارد.
افراد بنا به دلایل مختلفی مجبور به جدا کردن یارانه خود از سرپرست هستند.در مقاله بالا به تمامی روش های جدا کردن یارانه پس از ازدواج به دلایل مختلف و تغییر سرپرست و هدف از یارانه اشاره کردیم. امیدواریم که توانسته باشیم در این زمینه راهنمایی های لازم را کرده باشیم.
انتهای پیام/
من مولتی میلیاردر هستم و ثروتم از ایلان ماسک بیشتر لطفا راهنمایی کنید چطوری کمک معیشتی بگیرم 3 ماهه گوشت نخوردیم برنج نخوردیم
خدا لعنت کنه باعث بانی این فقط و فسادو
در بخش مدارک لازم جهت جداکردن یارانه پس از ازدواج خاستم بگم با صحبتی که بنده داشتم متوجه شدم فقط در برخی از مراکز مدارک سرپرستان قبلی لازم میباشد و در بیشتر مراکز احتیاجی به این مدارک نیست چه بسا کسانی سرپرستان خودشون رو حضوری به مراکز بردند.ممنون میشم با تغییر اطلاعات راهنمایی صحیح رو انجام بدید.
لطفا یکی منو راهنمایی کنه
ممنون
من 7 سال پیش با همسرم ازدواج کردم، یارانه من رو مادرم و همچنین یارانه خانومم رو پدرشون به عنوان سرپرست از قدیم تا الان میگیرن چون زمان ازدواج جدا نکردیم، حالا یه پسر کوچولو داریم که 22 ماهه شده و یارانه نداره... با توجه به اینکه یارانه ما به حساب سرپرست خانوار قبلی واريز میشه میتونیم جدا کنیم ضمنا من و خانونم کارمند هستیم، سوال اول، پدر من به رحمت خدا رفته مادرم سرپرست بوده بازم شناسنامه فوتی لازم ببرم پلیس بعلاوه 10. و سوال دوم جدا کنیم احتمال قطع شدنش هست یا خیر، ممنون اگر اطلاع بدید با سپاس
دو تا سوال داشتم
یک - من قصد داشتم بدلیل ازدواج یارانه خودم رو جدا کنم ، منتها قبل از اقدام یارانه من قطع شد ، چجوری باید مجددا برقرار کنم
دو - همسر من تبعه متولد ایرانه و شناسنامه و کارت ملی و . . . هم به تبع اقامت گرفته و الآنم ازدواج کردیم ، چجوری باید برای یارانه ایشون اقدام کنم
واقعا بسی بسیار جای تاسف
البته عقد نامه و سایر مدارک دست خودم هست جز شناسنامه و کارت ملی پدر خانمم
لطفا راهنمایی کنید متشکرم
ارم چکار کنم ماندم هیچی نداریم بخوریم بخدا مو ندیم
چطور میتونم یارانه خود وبچه هامون جدا کنم ازش
لطف میکنید اگه جواب بدید
چرا برا هرکس تو حساب خودش نمیریزید؟؟
اینطوری ظلمه.
میخوایم یارانمونو جداکنیم ولی چون پدرشوهرم پرسنل نیروی هواییه گفتن فرم محرمانه پر شده و خود پدرشوهرم باید اقدام به اینکار کنه که ایشون هم اینکارو نمیکنه..میشه لطف جواب بدین و بگین ما چه راهی برای جداکردن یارانمون داریم؟؟؟
گفتم یارانه خودت برقرار میشه ولی همسرت چون پدرش یارانه اش قطع شده بهش تعلق نمیگیره.اخه الان کی سرپرسته همسرمه؟خیلی زوره
من از دوره دوم نتونستم برای یارانه ثبت نام کنم. بعد ازدواج هم. گفتن ثبت نام مجدد نداریم. حالا بلاتکلیف موندم.یارانه معیشتی هم بهم تعلق نمی گیره. کجا پیگیر بشم.چیکار کنم.لطفا راهنماییم کنین.
همین که اینترنت وصل شد خداروشکککککر
روحانی مچکریییییم