گوش‌دادن به موسیقی با صدای بلند افزون بر آسیب به شنوایی بر سایر نواحی بدن تاثیر منفی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌ها دریافتند افسردگی و گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هر 2 در ابتلای افراد به بیماری آلزایمر اثرگذار است.

از دست دادن قدرت شنوایی و آسیب به این بخش مهم از بدن، سبب می‌شود تا مغز انسان مجبور به تلاش بیشتر برای تمرکز و انجام کار‌ها شود.

دانشمندان اعتقاد دارند ناشنوایی و کم شنوایی حتی در سطح کم می‌تواند سبب آسیب به ساختار مغزی شود، همچنین ابتلا به افسردگی به شدت سبب کاهش عملکرد مغز می‌شود.

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند، آسیب به سلامت روان و کاهش توان شنوایی هر 2 می‌توانند سبب آسیب به سلول‌های مغزی و ابتلای فرد به بیماری آلزایمر شوند.


آمار‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهند بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند و همچنین ۴۶۶ میلیون نفر نیز در معرض کم شنوایی قرار دارند که هر 2 گروه به شدت در معرض ابتلا به بیماری ناتوان کننده زوال مغز قرار دارند.

محققان دانشگاه ساسکس دریافتند ابتلا به افسردگی سبب پیرشدن سلول‌های مغزی و بروز مشکل‌های حافظه و ناتوانی در تصمیم گیری می‌شود.

دانشمندان این نتیجه‌ها را با بررسی ۳۴ مطالعه بر روی ۷۱ هزار نفر که علامت‌های افسردگی بالینی داشته اند به دست آورده اند.

پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو دریافتند کاهش قدرت شنوایی سبب کاهش سرعت عملکرد مغزی و ناتوانی در قدرت تصمیم گیری می‌شود.

کارشناسان اعتقاد دارند این پژوهش اهمیت زیادی دارد زیرا 2 عامل افسردگی و کم شنوایی بر اثر صدای بلند یا عفونت‌های گوش را می‌توان کنترل و درمان کرد و به این ترتیب خطر ابتلا به آلزایمر کاهش می‌یابد.


زمانی که بر اثر ناشنوایی مغز متوجه می‌شود که نمی‌تواند پیام‌ها را درک کند دچار مشکل در درک مفاهیم و واکنش نسبت به آن‌ها می‌شود که در درازمدت می‌تواند سبب ابتلای فرد به بیماری آلزایمر شود.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند درصورت ابتلا به افسردگی به دلایل مختلف به متخصص مراجعه و از راهکار‌های استاندارد درمان این اختلال روانی بهره‌مند شوند، در کنار درمان‌های دارویی یا روان درمانی، انجام ورزش، تغذیه سالم، پوشیدن البسه با رنگ‌های روشن، قرارگرفتن در معرض تابش نور خورشید و مواردی از این دست نیز می‌تواند به درمان این اختلال کمک کند.


برای جلوگیری از آسیب شنوایی نیز، استفاده نکردن از هدفون و هدست‌ها یا استفاده از آنها با تنظیم صدای استاندارد، استفاده از گوشی محافظ در زمان کار با تجهیزات و وسایل صنعتی، پرهیز از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و درمان هرچه سریع‌تر عفونت‌های گوش میانی از بروز این مشکل در افراد جلوگیری می‌کند.


آلزایمر یکی از جدی‌ترین بیماری‌ها در دنیاست و کارشناسان تخمین می‌زنند که در سال‌های آینده ابتلا به این بیماری رشد بیشتری داشته باشد.

آمار‌ها نشان می‌دهند، میزان مبتلایان به بیماری آلزایمر در کشور انگلستان بالغ بر ۸۵۰ هزار نفر است که تا سال ۲۰۵۰ به یک میلیون نفر می‌رسد.

در آمریکا نیز اکنون بیش از پنج و نیم میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند و کارشناسان هشدار می‌دهند که در صورت پیدا نشدن راهکار‌های درمانی و پیشگیرانه این بیماری در آینده اپیدمی جهانی پیدا می‌کند.

منبع:dailymail

انتهای پیام/

آسیبی خطرناک‌تر از  ناشنوایی در انتظار علاقه مندان به موسیقی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
خدا همه بیماران را شفا بده