به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛زولبیا و بامیه که یکی از اصلی ترین ملزومات سفره های افطار ایرانیان در ماه مبارک رمضان می باشد طعم فوق العاده ای دارد. معمولا در ماه رمضان مصرف زولبیا و بامیه نسبت به دیگر ماه های سال بیشتر است. تولید و مصرف این نوع شیرینی بیشتر در شمال شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رواج دارد.
در این مقاله "طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی" را به صورت جداگانه برای استفاده علاقمندان به آشپزی و شیرینی پزی قرار می دهیم که با یادگیری آن بتوانند به پخت زولبیا و بامیه بهداشتی و مطمئن در خانه اقدام کنند.
آب 1 لیوان
کره 50 گرم
تخم مرغ درشت 2 عدد
آرد 1 لیوان
وانیل به مقدار کم
شکر 2 قاشق غذاخوری
شکر 2 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
دراین مرحله آرد و وانیل را کم کم اضافه کنید و هم زدن مواد را متداوم ادامه دهید تا خمیری نرم به دست بیاید. پس از این که خمیر حالت گرفت 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و با خمیر مخلوط کنید تا کامل با خمیر ترکیب شود.
حدود 10 دقیقه هم زدن خمیر را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا خمیر بپزد. پس از این که مایه آماده شد قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که خنک شود. پس از خنک شدن تخم مرغ ها را اضافه کنید. تخم مرغ را با مایه به خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.
یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار دهید. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید تا بامیه ها مانند فلافل در داخل شناور باشند. پس از این که روغن کاملا داغ شد، خمیر را از داخل قیف سر ماسوره مخصوص بامیه، داخل روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.(بهتر است لبه ی قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد) بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب با یک قاشق هم بزنید تا به هم نچسبند. بهتر است تعداد بامیه داخل قابلمه زیاد نباشد تا فضای کافی برای پف کردن را داشته باشد.
بامیه ها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. سپس آن ها را داخل شربت اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند. 3 دقیقه داخل شربت بمانند کافی است. توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن بامیه ها به شربت، دمای شربت باید متعادل باشد. پس از اینکه شربت به خورد بامیه ها رفت، بامیه ها را داخل ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.
کالری 43
چربی 10 گرم
کربوهیدرات 20 گرم
پروتئین 2 گرم
نشاسته 100 گرم
آرد 2 قاشق چایخوری
ماست نصف لیوان
کره 1 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
عرق هل مقداری
شکر 2 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
زعفران دمکرده 4 قاشق چایخوری
آبلیمو به مقدار کم
تهیه شربت زولبیا: آب و شکر را پس از مخلوط کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود. سپس آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از 10 الی 15 دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید.
در داخل یک ظرف جادار نشاسته و ماست را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس بگذارید مخلوط به مدت 5 دقیقه استراحت کند و پس از گذشت این زمان دوباره مخلوط ماست و نشاسته را خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. ماستی که برای تهیه زولبیا استفاده می کنید باید متعادل باشد نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت.
کره را در فضای محیط قرار دهید تا نرم شود. آرد و کره را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط کردن را ادامه دهید تا مایه زولبیا یکدست شود. سپس جوش شیرین، هل و گلاب را اضافه کنید. غلظت مایه زولبیا باید مثل ماست باشد اگر سفت تر بود 1 قاشق گلاب به آن اضافه کنید. ( جوش شیرین باعث تردی بافت و خوشمزگی زولبیا می شود)
داخل قابلمه روغن بریزید، مقدار روغن باید به حدی باشد که زولبیا ها در داخل آن شناور باشند. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. مایه زولبیا را از داخل قیفی که ته آن سوراخ است داخل روغن بریزید و شکل های دایره ای و درهم به آن بدهید. برای راحتی کار می توانید مایه زولبیا را درون یک جا سسی قرار دهید تا راحت تر و سریع تر به زولبیا ها شکل دهید.
پس از سرخ شدن تمام زولبیا ها، آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. تمام زولبیا ها را داخل شربت گرم قرار دهید و اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه داخل شربت بماند. در این مدت شهد شربت کاملا به خورد آن ها می رود و آماده می شوند. پس از گذشت این زمان زولبیا ها را در ظرف مورد نظر بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس سرو کنید.
امیدواریم با تهیه زولبیا و بامیه های خوشمزه لذت کافی را برده باشید و لحظات خوبی را در کنار خانواده سپری کنید و همیشه شیرین کام باشید.
انتهای پیام/