به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، مقامات ارشد سازمان ملل خواستار اقدامات عملی مؤثر در خصوص قطعنامههای این سازمان شدند.
شورای امنیت سازمان ملل روز پنچشنبه با اکثریت آراء قطعنامهای را تصویب کرد که بر اساس آن کشورها و گروههایی تهدید به تحریم شدهاند که در مناطق جنگی مانع کمکرسانی بشردوستانه و ارسال کمکهای اولیه به غیرنظامیان میشوند؛کمکهایی که از کمبود مواد غذایی و وقوع قحطی در این مناطق جلوگیری میکنند.
مقامات ارشد سازمان ملل در گفتگو با خبرگزاری «رویترز» گرچه از این قطعنامه سازمان ملل به عنوان «اقدامی تاریخی در محکومیت توسل به قحطی به عنوان سلاحی جنگی» استقبال کردند اما با این حال تأکید دارند تا هنگامی که سازمان ملل گامهای عملی و مؤثر برای کمک به میلیونها انسان در معرض گرسنگی و قحطی انجام ندهد، چنین قطعنامههایی بیفایده است.
به نوشته رویترز، هماکنون دوسوم از 815 میلیون نفری که در جهان در معرض گرسنگی مزمن قرار دارند، در مناطق جنگزده به سر میبرند. سالها جنگ در یمن نزدیک به یک چهارم جمعیت 28 میلیونی این کشور را در معرض کمبود شدید مواد غذایی و خطر وقوع قحطی و گرسنگی مطلق قرار داده است. در سوریه و سودان نیز به ترتیب 6.5 میلیون و 5.3 میلیون نفر در مناطق جنگی حضور دارند که اطمینانی در خصوص دسترسی آنها به غذای کافی وجود ندارد.
«جان اگلند» معاون پیشین دبیرکل و هماهنگكننده امداد فوري سازمان ملل میگوید: اگر این قطعنامه شورای امنیت با اقدامهای واقعی همراه نشود به تکه کاغذپاره بیمصرفی تبدیل خواهد داشت.
به گفته «جان اگلند» در کشورهای سوریه و سودان و بهویژه یمن «انسداد نظاممند و بستن راههای کمکرسانی» وجود دارد.
در اواسط آبان ماه سال گذشته ائتلاف نظامی علیه مردم یمن به سرکردگی عربستان با ادعای حمله موشکی نیروهای یمنی به فرودگاه شهر ریاض، تمام راههای زمینی، هوایی، و دریایی به شهرهای یمن را مسدود کرد؛ اقدامی که با محکومیتهای بینالمللی و سازمانهای حقوقبشری مواجه شد.
این مقام پیشین سازمان ملل همچنین در خصوص قطعنامههای بدون پشتوانه عملی میافزاید: بیشتر اوقات، ما در فضایی انتزاعی و خیالی میگوییم کسی باید اقدام کند، درحالیکه نیاز داریم تا نام همه دولتها و افرادی را فهرست کنیم که میتوانند اقدامی (در زمینه ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم جنگزده) انجام دهند.
«دومینیک برگن» مدیر بخش حوادث اضطراری و بازسازی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به اینکه رأی اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه روز پنجشنبه از اهمیت بالایی برخوردار است افزود این قطعنامه تأثیر جنگ و درگیری بر ذخایر غذایی و نیاز به حمایت از معاش کشاورزی را به رسمیت میشناسد اما باید آن را عملی کرد.
«مگان دوتری» مدیر ارشد سازمان حقوق بشری «Mercy Corps» نیز در خصوص قطعنامه جدید شورای امنیت گفتهاست: گام مهم بعدی اقدام عملی و واقعی است، سازمان ملل باید با راهکار دیپلماسی سخت علیه دولتهایی که جنگافروزی میکنند و با ایجاد مانع در کمکرسانیها به رنج میلیونها انسان میافزایند، این قطعنامه را عملی کند.
انتهای پیام/