این روزها میوه های خوش رنگ و لعاب فرنگی نظیر انگور شیلی،سیب سبز فرانسه،گلابی آفریقا و لیمو ترش برزیل در ویترین میوه فروشی های سطح شهر خودنمایی می کند.

سرمازدگی باغ‌ها بهانه‌ای برای سودجویی!/ میوه‌های قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها میوه‌های خوش رنگ و لعاب فرنگی نظیر انگور شیلی، سیب سبز فرانسوی،گلابی آفریقا و لیمو ترش برزیل در ویترین میوه فروشی‌های سطح شهر خودنمایی می‌کند و  علی‌رغم ممنوعیت واردات  با قیمت‌های گزاف و چند برابر قیمت داخلی در مغازه‌ها عرضه می‌شوند.

اگرچه مسئولان هر از گاهی با عزم جدی برای برخورد با میوه‌های قاچاق وارد میدان می‌شوند، اما گویا این برخوردها نتیجه موثری نداشته و با وجود آنکه گفته می‌شود حضور میوه‌های قاچاق در میدان مرکزی میوه و تره بار کمرنگ‌تر از گذشته است اما همچنان شاهد حضور این میوه‌ها در دید عموم افراد در مغازه ها هستیم و مغازه‌داران نگرانی از توزیع آنها در بازار ندارند.

البته ناگفته نماند که بسیاری از قاچاقچیان برای ادامه کار خود دسیسه چینی کرده‌اند و سرمازدگی اخیر را ابزاری برای سوءاستفاده خود قرار داده‌اند که انتظار می‌رود در سال حمایت از تولید داخل، دستگاه‌های نظارتی با کنترل بیشتر در مبادی کشور از ورود میوه‌های قاچاق که ضربه مهلکی به تولید ملی می‌زند، جلوگیری کنند.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی بر این باور است که این روزها نظارت بر توزیع و عرضه میوه‌های ممنوعه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار افزایش یافته است چرا که این سودجویی بیشتر توسط واحدهای فاقد پروانه کسب انجام می‌شود.

گزارش میدانی از مغازه‌های سطح شهر حاکی از آن است که لیموترش خارجی با نرخ 25 تا 30 هزار، انگور شیلی 35 تا 40 هزار، گلابی آفریقا 35 تا 48 هزار، سیب سبز فرانسه 20 تا 25 هزار، آووکادو دانه‌ای 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شود که با وجود تأکید مقام معظم رهبری در سال 97 بر حمایت از تولید داخل انتظار می‌رود که مسئولان امر هوشیارانه تر نسبت به قاچاق میوه برخورد کنند.

اسدالله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از توزیع میوه‌های قاچاق در مغازه‌های سطح شهر اظهار کرد: با توجه به آنکه هیچ کمبودی در داخل وجود ندارد، عذر و بهانه ای برای واردات کالاهای قاچاق پذیرفته نیست.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی باید کنترل بیشتری بر مغازه‌های سطح شهر داشته باشند، چرا که قاچاق میوه ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می‌کند.

کارگر ادامه داد: بازرسان اتحادیه در میدان مرکزی میوه و تره بار نظارت دارند و در هفته اخیر کار به ابطال جواز برخی مغازه‌ها رسید.

به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی توزیع میوه‌های قاچاق در حاشیه میدان مرکزی و تبانی خریدار و فروشنده صورت می‌گیرد که دستگاه‌های مسئول باید نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشند.

میوه‌های قاچاق از مسیرهای قانونی وارد کشور می‌شوند

حمید رضا ابطحی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های کشاورزی باغداران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: با وجود آنکه کمبودی در توزیع میوه داخل وجود ندارد، اما سرمازدگی اخیر بهانه‌ای برای سودجویی دلالان و قاچاقچیان شده تا با عرضه میوه‌های قاچاق سودهای هنگفتی را به جیب بزنند.

به گفته وی از گمرکات و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده تقاضا داریم که از عرضه گسترده میوه‌های قاچاق در سطح شهر جلوگیری کنند چرا که این امر با سیاست اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل مغایرت دارد.

ابطحی با انتقاد از عرضه میوه‌های رنگارنگ قاچاق در ویترین میوه فروشی بیان کرد: هم اکنون انگور شیلی با نرخ 35 هزار، سیب سبز فرانسه 30 تا 40 هزار،گلابی آفریقا 40 تا 50 هزار در مغازه‌ها عرضه می‌شود که این امر ناشی از سودجویی دلالان است چرا که در تأمین هلو، زردآلو، شلیل و غیره مشکلی وجود ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه واردات میوه‌های قاچاق از مسیرهای رسمی انجام می‌شود، گفت: با توجه به فراوانی و کیفیت میوه‌های قاچاق در بازار، واردات آن از طریق کامیون‌های سردخانه‌دار و مخلوط با سایر میوه‌های دارای مجوز صورت می‌گیرد چرا که کیفیت و تازگی این میوه‌ها نشان می‌دهد که واردات آن از طریق مسیرهای صعب العبور و پیله وری غیرممکن است.

وی ادامه داد: اتحادیه و معاونت باغبانی وزارت جهاد به شدت با واردات میوه‌هایی از قبیل انگور، سیب، گلابی و لیموترش مخالف است چرا که عرضه این میوه‌ها به سبب ورود آفات و بیماری‌ها، برای تولید داخل دردسرساز است.

سرمازدگی بهانه‌ای برای واردات میوه شد

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از توزیع میوه‌های قاچاق در سطح شهر اظهار کرد: در طول سال‌های مختلف، کمابیش شاهد توزیع میوه‌های قاچاق در سطح بازار هستیم که امسال سرمازدگی اخیر بهانه‌ای شد تا قاچاقچیان و برخی سودجویان اقدام به قاچاق میوه کنند.

به گفته وی کیفیت میوه‌های قاچاق در مغازه‌ها بیانگر واردات آن از مسیرهای قانونی است که از دستگاه های نظارتی انتظار می‌رود کنترل بیشتری بر بازار داشته باشد.

شادلو در پایان تصریح کرد: براساس شواهد موجود، قاچاقچیان برای ادامه کار خود دسیسه چینی کرده‌اند و سرمازدگی را ابزاری برای سودجویی خود قرار داده‌اند و اقدام به واردات میوه می‌کنند.

گزارش از آزاده محبی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فریال
۲۱:۵۶ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
ننگ بر این سود جویان که به کشاورز هم رحم نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
خدا ازشون نگذره این قاچاقچیان رو.از دستشون خسته شدیم‌.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
آخه کی اینها رو وارد میکنه ، کشاورز بیچاره ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۰۷:۳۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
هرچه زودتر باید جلوی قاچاق گرفته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۱ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
مسئولان با عزم جدی برای برخورد با میوه‌های قاچاق وارد میدان می‌شوند"
باید جلوی قاچاق گرفته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۰ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
اخه میوه کیلویی ۵۰ تومن چه ضربه ای وارد میکنه؟ مردم عادی که نمیخرن! ما خیلی واسه خودمون کلاس بزاریم ، موز کیلویی ۷ تومنی را میخریم و یه دونشو چند نوبت میخوریم
United States of America
ناشناس
۰۲:۵۹ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
از کجا پول بیاریم که میوه بخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
خیلی میوه ها گران نکنید بگذارید همه مردم بتوانند خرید کنند
Iran (Islamic Republic of)
بختیاریأم
۰۰:۵۸ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
بابا راست میگن که باغها سرما زده شده..ولی خواهشن کسی نیست به داد ما باغدارها برسه..
به ولله اگه دولت کمکی بهمون نکنه مجبورم درختهای سیب و هلو را قطع کنم..آخ ما هم نون میخواییم نه کارهست نه هیچ..مجبورم قطع کنم و سبزی بکارم یا لوبیا یا ماش تا لأقل درآمدی داشته باشه برام..
Iran (Islamic Republic of)
آقای مهدی
۰۰:۳۴ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
چی بگم
آخرین اخبار