پس از اتمام موفقیت آمیز مراحل ساخت و انتقال نخستین سكوی دریایی طرح توسعه فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی ، این سازه ساعت 20:30 دیشب (جمعه ، 4خردادماه) با ثبت رکورد کمتر از دوساعت از زمان بلند کردن سکو، در موقعیت استقرار پایه های سکوی فاز 22 این طرح در خلیج فارس نصب شد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛فرهاد ایزدجو مجری طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی در جریان عملیات نصب این سکو گفت: با اتمام عملیات حفاری در دریا و آماده سازی سكوی 22، مراحل نصب این سازه 2300هزارتنی توسط شناور نصاب HL 5000 انجام شد و پیش بینی می شود با راندن لوله های CRA و تکمیل عملیات هوک آپ ( اتصال سکو و تجهیزات جانبی به چاه ها)و راه اندازی توسط تیم های فنی ویژه ، تا پایان آبان ماه 97به بهره برداری برسد.
به گفته این مجری طرح، سکوی فاز 22، نخستین عرشه فراساحلی از میان 10 سکویی است كه در قرارداد همكاری مشترک شركت نفت و گاز پارس و شرکت صدرا، پس از پایان کار ساخت و پیش راه اندازی در یارد این شرکت، توسط جرثقیل بارج 5000 تنی HL بر روی شناور FLB124 بارگیری و بعد از عملیات مهاربندی و حمل، در موقعیت دریایی فاز ٢٢ نصب شد.
وی به مشخصات فنی سکوی فاز 22 پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: در این سکو33000 هزار اینچ-قطر عملیات لوله کشی، 82 هزار و 355 متر کابل کشی برق و ابزار دقیق و 3830 متر عملیات تیوبینگ انجام شده است. ضمن اینکه این سکو دارای 57 دستگاه تجهیزات مكانیكی و فرایندی است و در مراحل ساخت آن نیز 2 میلیون و 330هزار نفر ساعت کار اجرایی صورت گرفته است.
ایزدجو با اشاره به اینکه سكوی22، نخستین سکوی تولیدی و انتقال مواد هیدروكربوری فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی است كه توسط متخصصان ایرانی به مرحله نصب درآمده است ، عنوان كرد: با نصب و بهره برداری از این سكو، روزانه 500 میلیون فوت مكعب گازشیرین( 14،2 میلیون متر مكعب) معادل یک دوم یك فاز استاندارد گازی پارس جنوبی به توان تولید گاز كشور افزوده خواهد شد.
ایزدجو افزود: تمامی مراحل مهندسی ، ساخت و اجرای عملیات این سكو توسط شركتهای ایرانی انجام گرفته و بخش عمده ای از كالاها و تجهیزات مورد نیاز این سازه از منابع تولید كننده داخلی سفارش گذاری و تامین شده است.
مجری فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی پارس جنوبی با تاکید اجرای دستورالعمل های ایمنی در مرحله ساخت و نصب ، در بخش کارفرما و پیمانکار اجرا کننده حوزه فراساحل این فازها گفت: راه اندازی گام به گام سکوهای این طرح نیز در قالب دستورالعمل های ایمنی ابلاغی از سوی شرکت ملی نفت ایران ، صورت می گیرد.
وی در ادامه به وضعیت عملیات ساخت دیگر سکوهای اصلی و اقماری این طرح پرداخت و با اشاره به ساخت سه سكوی دریایی دیگر این فاز در شركت صنعتی دریایی ایران افزود:درحال حاضر پیشرفت ساخت سكوی اقماری 24A، به 94,5 درصد و سكوهای اصلی 23 و اقماری 24B طرح توسعه فازهای 22-24 پارس جنوبی به ترتیب 91،2 و 84،2 درصد رسیده است.
مجری طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی با بیان اینکه دو سکوی اصلی 22 و 23 به ترتیب با دو خط لوله 18 و 20 اینچ به سکوهای اقماری 24A و 24B و دو سکوی اصلی هم بوسیله دو خط لوله 32 اینچ به پالایشگاه طرح توسعه فازهای 22تا 24 پارس جنوبی متصل می شود، افزود: گاز استخراجی ازاین سکوها پس از انتقال به پالایشگاه بخش خشکی، فراوری و به شبكه سراسری گاز تزریق میشود.
گفتنی است؛طرح توسعه فاز های ٢٤-٢٢ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع(LPG)، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است. این پروژه از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و شركت پتروسینا آریا و در حال اجرا است.
انتهای پیام/