به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موسیقی کشور در هفته ای که گذشت،شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.
همزمان با مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی 2018 روسیه،سرود رسمی تیم ملی برای این مسابقات به نام «یازده ستاره» با صدای سالار عقیلی و موسیقی بابک زرین و ترانه احسان افشاری منتشر شد.
پس از رونمایی از سرود ایران در جام جهانی، برخی به این قطعه و سبک آن انتقاد داشتند و معتقد بودند که این سبک با هیجان جام جهانی و مسابقه فوتبال همخوانی ندارد.
همچنین شهرداد روحانی قطعه ای پرتغالی را به همراه ارکستر سمفونیک تهران اجرا کرد که کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی فوتبالمان را متعجب کرد.
عزتالله فرجی معروف به حسین فرجی، خواننده ترانههای لرستانی است. او جمعه هفته گذشته بر اثر سکتهی قلبی در خانهاش در گذشت و در زادگاهش به خاک سپرده شد. این خواننده نواحی ایران در حالی به خاک سپرده شد که هیچ مراسمی از مقابل تالار وحدت انجام نشد و هیچ هنرمندی نیز در مراسم او شرکت نداشته است.
از ترانههای خاطرهانگیز فرجی میتوان به شیپورچی، دایهدایه، شوِ سال، کینه، مادر، مسافر کویت، مرغ اسیر، تویی بهارم، سُزهسُزه، پاپی سلیمانی، کرمی و کوشطلا را برشمرد. برخی از ترانههای وی مانند ستاره، سنگ خارا، هی نار و گل شادی آلبوم شد. فرجی بسیاری از آهنگهای فارسی را هم به شکل غزل خواندهاست. آهنگ معروف «بارو بارو» هم مربوط به ایشان است. فرجی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۳ اثر با نام های گل شادی، سنگ خارا و ایثار را به علاقهمندان موسیقی لرستان تقدیم کرد.
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام تسلیت خود آورده است: «خبر رسید که یکی از میانداران قلمرو دیرین و پویای موسیقی لرستان، در ماه خدا به دیدار معبود شتافت. استاد «حسین فرجی»، هنرمند پیشکسوت و محبوب لرستانی، نوای گرم و ماندگار «بارو بارو» و «دایه دایه»، پس از عمری تلاش برای شناساندن موسیقی لری و ارتقای فرهنگ موسیقایی مردم این سرزمین، چشم از جهان خاکی فروبست. درگذشت این چهره برجسته را به جامعه هنری کشوربه ویژه هنرمندان و مردم شریف استان لرستان و خانواده مکرمش، تسلیت گفته و رحمت و آرامش ایزدی را برای آن فقید سعید آرزومندیم.»
هوروش بند خواننده ای که این روز ها بر سر زبان ها افتاده است و می خواست، نخستین تیتراژ خوانی برای تلویزیون را تجربه کند، حنجره اش خون ریزی کرد.
مهدی دارابی دچار مشکل شد و از ضبط این اثر باز ماند. این اتفاقات نگرانی فراوان طرفداران این گروه محبوب را در پی داشت.
با در خواست فراوان هواداران دارابی، او در پیج رسمی هوروش بند اطلاعیه ای داد و نوشت:
«دوستان واقعا نیازمند دعای شما هستم در اولین روز این ماه مبارک متاسفانه حنجرم و تارهای صوتیم دچار مشکل حاد شده لطفا بنده رو از دعای خیرتون بی نصیب نگذارید انشالله خدا یاری کنه بتونم مجدد در خدمتتون باشم موزیک”یه اشتباه»رو قبلا خوندم و ۹خرداد منتشر میشه دعا کنید آخرین موزیکم نباشه از دست اندرکاران برنامه جشن رمضان عذرخواهی میکنم بابت این اتفاق ناخواسته .»
برای دارایی آرزوی سلامتی می کنیم و امیدواریم که مشکل حنجره ی این خواننده جوان، باعث خداحافظی او از عرصه خوانندگی نشود.
آلبوم «گریهی ابر» با صدای کاوه یوسفزاده و موسیقی حسین پرنیا منتشر شد. این آلبوم موسیقی اصیل ایرانی شامل پنج قطعه به نامهای گریهی ابر، مطرب عشق، جام و ساقی، تصنیف دشتی و تصنیف شور است. حسین پرنیا، پژمان پرنیا، صائب کاکاوند و علیرضا دریایی نوازندگان این مجموعه هستند.
یوسفزاده اهل شهر بم و شاگرد مرحوم ایرج بسطامی بوده است. او درباره همکاری با حسین پرنیا گفت: «استاد حسین پرنیا سازنده بسیاری از آهنگهای معلمم ایرج از جمله آهنگ گلپونهها بوده است.»
علاوه بر این آلبوم صوتی «آتش مهر» از مجموعه شعرآوا به عنوان نخستین آلبوم صوتی از مناجاتهای استاد «غلامرضا سازگار» با دکلمه حجتالاسلام «حسین فتحی» منتشر شد. این اثر، شامل 20 قطعه مناجات صوتی با زمانی بالغ بر یک ساعت است که به همت محسن جلیلی تنظیم شده است.
حجت الاسلام حسین فتحی با بیان اینکه اشعار این آلبوم منتخبی از مناجاتهای منتشر شده در کتاب آتش مهر اثر استاد غلامرضا سازگار است، افزود: «کتاب آتش مهر که در سال 1396 به عنوان کتاب سال در جایزه کتاب سال عاشورا در حوزه شعر برگزیده شد، شامل مجموعه کاملی از غزل های استاد سازگار در مدح، منقبت و رثای اهل بیت (ع) است.»
دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور آغاز تغییراتی در ساز و کار فعالیت تخصصی خود، اطلاعیه ای را با امضای علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی 29 اردیبهشت ماه صادر کرد.
دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور احترام بیش از پیش به تخصص و تعهد و هنرمندان شریف موسیقی ایران، تسهیل فضای کسب و کار، کاستن از تشریفات و موانع اداری، اعتماد به درک عمیق هنرمندان از مصالح کشور و نیز سرعت بخشیدن به خدمات خود بر آن شده است تا با بازنگری در روش ها و مقررات جاری، تغییراتی در ساز و کار و روشهای اداری پدید آورد و با کاستن از زمان انتظار هنرمندان و مراحل اداری و فنی، صدور مجوزهای موسیقی را تسریع کند.
بر این مبنا اعلام می دارد که در نخستین مرحله از این بازنگری از اول خرداد ماه امسال، موارد زیر جایگزین روند اداری فعلی این دفتر می شود.
الف: محدودیت افراد حقیقی در ارائه تقاضای صدور مجوز تک آهنگ برداشته شده و از این پس افراد حقیقی می توانند بدون محدودیت تمام آثار خود را برای بررسی و صدور مجوز به دفتر موسیقی ارائه کنند.
ب: در سه حوزه موسیقی بی کلام اصیل و دستگاهی ایران، موسیقی بی کلام نواحی و موسیقی بی کلام کلاسیک، آثار تمام آهنگسازانی که حداقل ۲ بار موفق به کسب مجوز دفتر موسیقی برای آلبوم و یا اجرای صحنه ای شده باشند، از بررسی شورای موسیقی بی نیاز خواهد بود.
کیفیت گروه های موسیقی اجراکننده آثار بی کلام سه حوزه یادشده نیز به شرط آنکه مشخصات گروه در دفتر موسیقی ثبت شده، حداقل ۲ بار مجوز اجرای صحنه ای گرفته و ترکیب آن نیز ثابت مانده باشد، نیاز به بررسی در شورای موسیقی نخواهد داشت. در صدور مجوز برای آثار آهنگسازان یاد شده و گروه های واجد شرایط، صرفاً مستندات اداری اخذ و روند بررسی های دیگر در زمانی کوتاه اعمال خواهد شد.
ج: نحوه صدور پروانه فعالیت استودیوهای صدابرداری نیز به شرح زیر تغییر می یابد:
افزایش اعتبار پروانه فعالیت موقت از شش ماه به یک سال.
صدور پروانه دائم فعالیت پس از فعالیت قانونی طی مهلت پروانه موقت (به جای پروانه های چهارساله فعلی).
انتهای پیام/