در ظاهر زن و شوهرند و در واقع هم خانه اما خبری از زندگی عاشقانه نیست، سالهاست که همه چیز در سکوت و گاهی هم در دعوا سپری می شود.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، طلاق عاطفی به سردی رابطه ميان زن و شوهر گفته می شود ؛ درواقع در اين رابطه ضعف ارتباط عاطفی زن و شوهر منجر به سردی تمامی روابطی كه يك زوج می توانند با هم داشته باشند  ختم می شود.

اين افراد با فاصله‌ای كه از لحاظ روحی و جسمی با يكديگر دارند خط قرمزهايی را برای همديگر مشخص كرده‌اند و هركدام در خلوت خود ديگری را متهم می كند.

درك نكردن صحيح از رفتار و گفتار يكديگر، نداشتن شناخت كافی از روحيات طرف مقابل و عاقبت بی علاقگی و سردی نسبت به شريك زندگی خود همه و همه ‌دست به دست هم می دهد تا يك طلاق عاطفی را در زندگی زوج‌ها به‌وجود بياورد.

هيچ آمار دقيقی از ميزان وجود طلاق عاطفی در دست نيست.

در هرسنی و با هرشرايطی در زندگی زوجین می توان انتظار به وجود آمدن طلاق عاطفی را داشت، نمی توان گفت كه علت به وجود آمدن طلاق عاطفی خانواده‌ها به هم شباهت دارد؛ اين مشكل می تواند در رابطه يك زوج جوان كه سن ازدواج آن‌ها 2تا 3 سال است بیشتر رواج داشته باشد.

 فرزندانقربانیان اصلی طلاق عاطفی

مهدوی کارشناس مسائل خانواده در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در اين خانواده‌ها افراد نسبت به خانه خود حسی كه بايد داشته باشند را ندارند ؛همه افراد خانواده به هر نحوی می خواهند زمان كمتری را در خانه سپری كنند ، جو سرد، بی روح و سكوت خالی از شور و نشاط در خانه حاكم است و اين جو، همه را فراری  می دهد.

وی با بیان اینکه  بچه‌ها در اين خانه ها بیشترین آسیب را می بینند افزود: معمولا زن و شوهر به طور مجزا  هيچ حس امنيت و آرامشی دريافت نمی كنند و بيشتر تمايل دارند وقت خود را بيرون از خانه و با دوستان خود بگذرانند؛ جامعه ناامن آماده پذيرش اين افراد است و متاسفانه اين بچه‌ها تمايل به استفاده از موادمخدر، ارتباط‌های ناسالم و انجام كارهای خلاف و غيرعرف نشان می دهند و هم به خود و هم به جامعه آسيب وارد می كنند.

طلاق عاطفی دو راهی ازدواج و طلاق

مهدوی می افزاید : در این برهه  برخی  نيز دچار افسردگی و در خود فرورفتن می شوند و چنين بچه‌هايی برای آينده خود و تشكيل يك زندگی جديد هيچ الگوی مناسبی پيش‌رو نداشته‌ و شايد آن‌ها نيز در آينده دچار مشكل پدرومادرهای خود شوند.

کارشناس مسائل خانواده عنوان کرد:  طلاق عاطفی معمولا از شكايت و گله‌گذاری زوج‌ها نسبت به هم شروع می شود،انتظاراتی كه گفته می شود ولی برآورده نمی شود درواقع نيازهای 2طرف از يكديگر تامين نمی شود، به نيازها و خواسته‌های ديگری اهميت داده نمی شود طوری كه انگار زن و شوهر يكديگر را می بينند ولی صدای هم را نمی شنوند و اين مرحله آغازين شروع طلاق عاطفی است.

در مرحله بعد نزاع زناشويی رخ می دهد انتظاراتی كه قبلا به آرامی مطرح می شد حالا با صدای بلند و داد و بيداد بيان می شود و آرامش نسبی جای خود را به خشم می دهد؛ خشمی كه خود را به شكل‌های گوناگون نشان می دهد.

خشم درونی تبديل می شود به صدای بلند، پرتاب كردن وسايل و برخورد فيزيكی با توهين و تحقير. پس از اين مرحله اختلاف‌ها بيشتر شده و ديوار سكوت مابين زن و شوهر قرار می گيرد و اين به معنای نشنيده شدن و نديده گرفتن است يعنی هر 2 در مقابل يكديگر ناتوان شده‌اند و هركس به دنيای درونی خود فرو می رود و ديگر اهميتی به طرف مقابل نمی دهد و  كار به جايی می رسد كه برای يكديگر تنها  حكم يك هم‌خانه را بازی می كنند .

 شیوا کامروس روانشناس به پیامدهای طلاق عاطفی اشاره می کند و  می افزاید: توجه نداشتن به مفاهیمی مانند گذشت ، فداکاری و همدلی از عواملی است که موجب طلاق عاطفی می شود ؛ اما قبل از ازدواج توجه به مسائل بالا می تواند از ازدواجی که منجر به طلاق عاطفی یا طلاق واقعی شود جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه این زوج ها تنها هم خانه هستند افزود : هیچ گونه تعامل فکری ، احساسی ، عاطفی ندارند بلکه با رفتارهای بچگانه و با مخالفت های بیهوده و بی دلیل تنها در صدد  سرکوب و احساسات طرف مقابل هستند و هیچ منطقی در رفتار  آنها قابل مشاهده نیست.

کامروس گفت :  فرزندان طلاق عاطفی همیشه نگران چگونگی ادامه زندگی هستند و همواره به ارتباط عاطفی پدر و مادر خود خوشبین هستند.

وی طلاق عاطفی را مقدمه طلاق واقعی دانست و گفت بی عاطفه بودن زوجین به همدیگر به حدی می رسد که طرفین به طلاق واقعی و جدایی می رسند.  

طلاق عاطفی معمولا مقدمه برای جدایی واقعی ؛ طلاقی که به صورت رسمی در شناسنامه دو طرف ثبت می شود. در همین رابطه برای اطلاع از آمار طلاق واقعی  به سراغ مدیر کل ثبت و احوال استان اصفهان رفتیم .

64 درصد طلاق ها در پنج سال اول زندگی

 حسین غفرانی گفت: در سال ۹۱، ۹ هزار و ۳۹۹ طلاق، در سال ۹۲، هشت هزار و ۱۴۷ مورد طلاق، در سال ۹۳، ۹ هزار و پنج مورد، سال ۹۴، ۹ هزار و ۹۳۸ و سال ۹۵، ۱۱ هزار و ۶۱ مورد طلاق در استان اصفهان ثبت شده است.

وی بیان داشت: میزان عمومی طلاق در سال های ۹۱ تا ۹۵، در تمامی استان های کشور با افزایش مداومی مواجه بوده است و با توجه به اینکه تعداد خانواده های تشکیل شده افزایش یافته، به تبع آن تعداد خانواده های در معرض طلاق نیز افزایش یافته است از این رو بخشی از رشد میزان عمومی طلاق را باید طبیعی دانست.

طلاق عاطفی دو راهی ازدواج و طلاق

وی بیان داشت: روند صعودی تعداد طلاق های ثبت شده در سال های اولیه زندگی، قابل توجه است.

مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان اعلام کرد: آمارها نشان می‌دهد ۶۴ درصد طلاق ها در پنج سال ابتدای زندگی مشترک زوجین رخ می دهد و بیشترین درصد طلاق ها در فاصله یک تا دو سال بعد از زندگی مشترک صورت می گیرد که معادل ۱۰ درصد است.

وی میانگین اختلاف سن زوجین در طلاق های ثبت شده اصفهان را ۵.۶ درصد دانست و گفت: نسبت ازدواج به طلاق در استان ۳.۳۹ درصد است که نشان می‌دهد در برابر هر یک طلاق ۳.۴ ازدواج ثبت شده است که گاهی این ترکیب متغیر می شود.

غفرانی افزود: میانگین سنی مردان در زمان طلاق ۳۶.۹ درصد و زنان ۳۱.۹۷ سال است که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

گزارش از سید امیرمهدی ساب چیان

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمیده
۲۲:۳۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
من توی فیلیا مقاله ای در مورد طلاق عاطفی میخوندم واقعا آدم دلش میگیره آخه چرا با زندگی خودتون اینکارو میکنین