به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛گریههای کودکان دلایل متعددی از جمله: گرسنه بودن، درد داشتن و ... دارد، اما والدین نمیتوانند دقیق تشخیص دهند که دلیل اصلی گریه کودک چیست اکنون محققان "دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس" (UCLA) یک برنامه بسیار جالب توسعه دادهاند که هنگام گریه کودکان، والدین با استفاده از آن برنامه میتوانند متوجه شوند که دلیل گریه او چیست و کودک چه میخواهد.
این برنامه "Chatterbaby " نام دارد و در ابتدا برای کمک به والدین ناشنوا طراحی شده بود که با استفاده از این برنامه بتوانند تشخیص دهند.
بیشتر بخوانید:پسورد اپلیکیشن جاسوسی والدین از فرزندان لو رفت!
چه زمانی کودکشان گریه میکند و چه زمانی با صدای بلند سر و صدا میکند. این برنامه هم چنین میتواند برای والدین مبتلا به اختلالات شنوایی نیز مفید باشد، زیرا والدین مبتلا به چنین اختلالی نمیتوانند گریه کودک و بلند سر وصدا کردن او را از هم تشخیص دهند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس قصد دارند تا الگوریتمی را ایجاد کنند که این الگوریتم میتواند انواع گریه را از هم تشخیص دهد. این الگوریتم گریههای مختلف را به سه دسته تقسیم میکند: درد، گرسنگی و خستگی.
"آریانا اندرسون" (Ariana Anderson)، محقق ارشد دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس میگوید: به عنوان یک مادر، من میتوانم به طور غریزی تنها با گوش دادن به صدای گریه فرزندم متوجه شوم که او چه میخواهد، اما به عنوان یک آمار شناس، بر این باورم که آیا ما میتوانیم یک الگوریتم توسعه دهیم که به صورت خودکار همانند گوش والدین عمل کند؟ بله قطعا ما میتوانیم.
پس از آزمایش یک سری الگوریتمهای مختلف بر روی بیش از ۲۰۰۰ نمونه گریه نوزاد، این سیستم در ۹۰ درصد مواقع موفق به تشخیص درست علت گریه کودک شد. هر چند این سیستم هم اکنون نیز با دشواری میتواند تفاوت بین گریه از روی گرسنگی و سر و صدا کردن کودک را تشخیص دهد.
اندرسون افزود: این برنامه انواع فرکانسهایی که در گریه و الگوهای مختلف صداها و سکوت هستند، را بررسی میکند. به عنوان مثال، هنگامیکه صدای گریه توام با سکوت طولانی را میشنوید، میتوانید تشخیص دهید که کودکتان فقط سر و صدا میکند، اما هنگامی که کودکان درد دارند بی وقفه گریه میکنند و لحظات بسیار کوتاهی میان گریه شان سکوت میکنند.
البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که هر کودکی به همان شیوهی گفته شده ارتباط برقرار نمیکند، به همین دلیل است که برنامه هوشمند یک ویژگی جالب دارد که کاربران را قادر میسازد تا به این الگوریتم آموزش دهند تا صداهای خاص کودکشان را بهتر ترجمه کند. والدین میتوانند کلیپهای صوتی از گریه کودکشان را ضبط و ضمیمه کرده و به سرور دانشگاه کالیفرنیا لس انجلس ارسال کنند تا دقت پیشبینیهای این برنامه بهبود پیدا کند.
همچنین محققان قصد دارند گریه تعداد زیای کودک را جمع آوری کنند تا بتوانند اختلالات عصبی را از طریق صوت غیر طبیعی کودک تشخیص دهند.
" استیون شینکف" (Stephen Sheinkopf)، از دانشگاه براون معتقد است که با استفاده از ابزارهای مناسب، تنها با مطالعه بر روی گریه کودکان میتوان بیماریهایی نظیر اوتیسم را در سنین کودکی تشخیص داد.
اندرسون میگوید: این مطالعه منحصر به فرد است، زیرا آزمایشگاه را به خانه کاربران میبرد نه کاربران را به آزمایشگاه. این برنامه قابل دانلود برای هر دو سیستم عامل آی. ا.. اس واندروید است و هرکسی که مایل به داشتن این برنامه است میتواند برنامه Chatterbaby را دانلود کرده و پنج ثانیه از گریه کودک خود را ثبت و سپس آن را به پایگاه داده آپلود نماید.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/