به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در آمارهای گمرکی بندی با عنوان قرقره، ماسوره، دوک و تکیهگاههای همانند از خمیر کاغذ یا مقوا برای پیچیدن نخهای نسجی در نظر گرفته شده است.
بررسی این بند گمرکی گویای آن است که در این بخش بیش از ۱۹۴ تن کالا وارد کشور شده است. مبدأ اصلی این کالاها را میتوان چین، ترکیه، اندونزی، آلمان و سوئیس دانست. طبق آمارهای گمرکی در این بخش تنها در فروردین امسال ۲۶۶ هزار و ۹۲۹ دلار کالا وارد کشور شده است که ارزش ریالی آن بالغ بر یک میلیارد و ۳۷ میلیون تومان میشود.
بیشتر بخوانید:چه کشورهایی در صدر لیست واردات کالا به ایران هستند؟
در میان کشورهایی که واردات این کالا از آنها صورت میگیرد، اندونزی، با صادراتی بیش از۹۲ هزار و ۶۹۱ دلار در صدر قرار دارد و پس از آن ترکیه با حدود ۹۰ هزار دلار در رده دوم این جدول قرار میگیرد. بیش از ۳۴ هزار دلار نیز صرف واردات این کالا از چین شده است.
همچنین سوئیس با ۳۳ هزار و ۴۳ دلار و آلمان با صادراتی بیش از ۱۷ هزار و ۶۲۶ دلار در ردههای بعدی جدول قرار دارند.
در ۱۱ ماهه پارسال، بیش از ۲۰۷۶ تن کالا به ارزش بالغ بر سه میلیون دلار وارد کشور شده بود که ارزش ریالی آن بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۵۲۸ میلیون تومان میشود.
در صنایع نساجی، نخ را میتوان یکی از مهمترین کالاها به شمار آورد که بدون آن امکانی برای تولید انواع پارچه وجود نخواهد داشت؛ حال اینکه تا این اندازه قرقره و ماسوره و تکیه گاه نخ وارد میشود، میتواند نشانی از فعالیت کارخانههای فعال در این بخش باشد.
طبق برنامه ششم توسعه به ۳۰۰ هزار تن نخ نساجی نیاز داریم و در چشم اندازه ۱۴۰۴ باید میزان تولید پنبه داخلی به ۲۳۵ هزار تن برسد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/