به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمود مشفق؛ استاد دانشگاه گفت: یکی از متولی اجرای سیاست های جمعیتی وزارت بهداشت است و بخشی دیگر از این سیاست مربوط به مدیریت مهاجرت های خارجی است که اکثر کشور های خارجی در این زمینه سیاست های را اعمال می کنند.
مشفق گفت: برای افزایش رشد جمعیتی در کشور به جغرافیای جمعتی توجه ای نشده است.
وی گفت: باید برای کنترل موالید استاندارد های لازم تعریف و سپس مدیریت شود و برای درسیاست های جمعتی خود باید تغییراتی ایجاد کنیم.
مشفق گفت: سیاست های جمعیتی توسط حکومت ها تبعین و ابلاغ می شود و برنامه های عملی آن باید اجرایی شود و سپس رصد و پایش آن صورت گیرد.
وی گفت: بسترهای اجتماعی ما پذیرش این سیاستهای را ندارد . چون نسل های جوانی که در مرحله ازدواج هست با مشکلاتی روبرو هستند و باید در این راه هزینه های زیادی پرداخت شود.
مشفق گفت: باید بسترهای فرهنگی و اجتماعی آماده باشد و سیاست ها بطور عملیاتی طراحی شود تا در جامعه پذیرش عمومی صورت گیرد.
علیاکبر محزون؛ سرپرست دفتر جمعیت و سرشماری مرکز آمار درباره رشد جمعیتی کشور گفت: با توجه سرشماری که در سال 95 صورت گرفت مرز جمعیتی ما از 80 میلیون نفر عبور کرد. و الان حدود 81 میلیون هستش .
محزون گفت: رشد جمعتی که در سرشماری سال 95 داشتیم رشد جمعیتی 1 و 24 صدرم در مقایسه با روند کاهشی رشد که از دهه شصت داشتیم بعد از سال 90 از 1 و 29 صدرم به حدود 1 و 2 دهم دصد کاهش پیدا کرد و این روند تحولات جمعتی کشور داشتیم.
وی گفت: در حوزه کاهش سهم جمعیت جوان که در سال 90 حدود 31 درصد در سن 15 تا 29 سال بود به 25 درصد کاهش پیدا کرد.
محمد اسحاقی - معوین شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سیاست های جامع جمعیتی که مسایل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و مهاجرتی مطرح است نیازمند به مدیریت فرابخشی هستیم تا عملکرد آنها را رصد و ارزیابی کنیم.
اسحاقی گفت: برخی از اقدامات موانع فرزند چهارم ، انجام زایمان طبیعی در بیمارستان ها مشکلات و چالشهای مدیریتی بود که با برنامه ریزی آن را حل کردیم.
وی گفت: مسئولین باید به فکر آینده جمعتی کشور باشند و آسیب های کاهش جمعتی در 20 سال آینده خودش را نشان خواهد داد.
معوین شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تغییر نگرش در کشور صورت گرفته است و مراکز تحقیقاتی می توانند در تحقق اهداف به رشد جمعیتی کمک کنند.
نصرالله پژمانفر؛ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: موضوع طرح جامعه جمعیتی در مجلس مطرح شده است.
وی گفت: نرخ رشد جمعیتی کشور با سیر نزولی روبرو شده است و سرشماری نفوس مسکن در سال 95 به واقعیتهای این کاهش جمعیتی تاکید کرد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروزه با افزایش سن ازدواج در بین دخترها و پسر ها این اجازه را به ما نمی دهد تا رشد جمعیتی را تامین کند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: ما سعی کردیم موانع رشد جمعیتی را از سر راه جوانان برداریم و شرایط جوانان در امر ازدواج را تسهیل کنیم.
وی گفت: در سال های گذشته قوانین کنترل جمعی را برداشتیم و با تدابیری توانستیم این شیب را تغییر دهیم. و از ابزارهای نظارتی برای رشد افزایش جمعتی استفاده کردیم.
خزعلی؛ عضو شورای زنان انقلاب فرهنگی گفت: در اجرای سیاست های جمعیت و درتقویت بخشی امکانانی برای ثبات خانواده ها، ترویج آموزش برای دانشجویان صورت گرفته است. با توجه به ابلاغیه سیاست ها در سال92 هنوز اجرای آن به خوبی صورت نگرفته است.
وی گفت: در قانون و تشکیلات ضعف های زیادی در رشد جمعتی وجود دارد و باید ابلاغیه مقام معظم رهبری را با جدیت اجرایی کنیم.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
انتهای پیام/