خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نکات تغذیهای زنان باردار در ماه رمضان اظهار کرد: زنان بارداری که به روزه گرفتن تمایل دارند، می توانند در سه ماهه دوم بارداری روزه بگیرند اما روزه داری در سه ماه اول و آخر برای جنین مشکل آفرین نیست.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه خانم های بارداری که در سه ماهه دوم قصد روزه گرفتن دارند، باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند، گفت: در زمان افطار مانند وعده صبحانه باید غذای زودهضم و پروتئین دار استفاده کرد همچنین نان، شیر و خرما فراموش نشود و حتما در وعده های غذایی خانم های باردار جای گیرد.
رحمانی با تاکید بر اینکه خانم های باردار در ماه رمضان به هیچ وجه نباید کله پاچه استفاده کنند، عنوان کرد: کله پاچه غذای سنگینی است که خانم ها باید از مصرف آن امتناع کنند و می توانند به جای آن از در وعده سحر از یک کاسه حلیم استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: خانمهای باردار در مصرف این مواد غذایی احتیاط کنند
وی ادامه داد: خانم های باردار یک تا 2 ساعت بعد از مصرف افطاری می توانند ساندویچ مصرف کنند؛ ساندویچ کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، مرغ و اولیه ساده می تواند انتخاب مناسبی در این زمینه باشد که بهتر است این ساندویچ را با سالاد مصرف کنند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مادران باردار در وعده سحر باید غذای کاملی حاوی تمام گروه های غذایی را داشته باشد، افزود: بهتر است در وعده سحر پلو استفاده شود؛ پلو خورشت، کباب و مرغ انتخاب خوبی است همچنین در کنار آن می توان از سبزیجات خام استفاده کنند.
رحمانی با تاکید بر اینکه خانم های باردار باید از زمان افطار تا سحر به وعده های غذایی خود توجه کنند، عنوان کرد: حتما در این زمان شیر استفاده کنند، 2 لیوان شیر برای آنان بسیار مفید است؛ یک لیوان شیر در زمان افطار و یک لیوان 30 دقیقه قبل از خواب برای آنان توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی که حتما باید در دوران بارداری مصرف کنید
وی ادامه داد: مادران باردار باید بعد از افطار و قبل خواب استفاده از میوه جات را فراموش نکنند؛ همچنین در زمان سحر به اندازه نصف لیوان، میوه استفاده کرده، چرا که میوه جات پروتیئن خوبی دارد و زمانی که فرد از این مواد استفاده می کند، در طول روز کمتر دچار تشنگی و گرسنگی می شود، میوه جاتی که آب فراوان دارد مانند هندوانه در تامین آب بدن مفید است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف آب را در زمان افطار تا سحر نباید فراموش کرد، گفت: آب، چای و شیر بهترین مواد تامین کننده آب بدن در طول روز است؛ شربتهای خانگی مانند آلبالو، سنکنجبین، آبلیمو و شربت های خانگی از این قبیل که مواد افزودنی ندارد بسیار مفید است.
رحمانی با تاکید بر اینکه خانمهای باردار باید از مواد غذایی پر نمک پرهیز کنند، گفت: زمانی که فرد باردار شد باید از مصرف مواد غذایی شور اجتناب کند چرا که از هفته 20 بارداری ممکن است به فشار خون بالا مبتلا شود که نمک در افزایش آن بسیار تاثیر گذار است، لذا نمک را در رژیم غذایی خود کاهش میدهند، به ویژه افرادی که به ادم بارداری ( ادم بارداری به معنی ورم است) دچار می شوند، باید به اندازه نمک استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: مفیدترین و مضرترین غذاها برای خانمهای باردار+توصیهها
وی با اشاره به اینکه خانمهای باردار باید به نوع فعالیت خود اهمیت دهند، یاد آور شد: خانم های بارداری که در ماه رمضان روزه می گیرند باید در طول روز کمتر در مقابل نور خورشید قرار گیرند، نور خورشید سبب تعریق و در نهایت تبخیر آب بدن می شود همچنین باید مراقب باشند که در طول دوران بارداری به سوء تغذیه دچار نشوند چرا که در سلامت جنین موثر است.
انتهای پیام/