به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ جوادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: این شهرستان ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که تا کنون ۵۰۰ هکتار آن تسطیح لیزری شده است.
وی افزود: با ترغیب کشاورزان سربیشه برای تسطیح زمین هایشان و برگزاری کلاسهای ترویجی، شرکتهای تعاونی و کشاورزان شهرستان سربیشه تعداد ۳ دستگاه تسطیح لیزری و اسکریپر لیزری خریداری و ۵۰۰ هکتار از اراضی را از سال ۹۶ تا کنون تسطیح کردند.
جوادی هزینه خرید دستگاههای تسطیح لیزری را ۲۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ۱۰۰ میلیون تومان از هزینه خرید این دستگاهها در قالب تسهیلات به تعاونیها پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه، هزینه تسطیح هر هکتار از زمینهای کشاورزی را ۴۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه ناهمواری زمینهای کشاورزی یکی از مهمترین دلایل پایین بودن بازده آبیاری در ایران است که برای رفع این مشکل دستگاههای تسطیح لیزری وارد بخش کشاورزی شده است، افزود: یک زمین با شیببندی و تسطیح مناسب نه تنها موجب گسترش یکنواخت آب و در نتیجه بالا بردن راندمان آبیاری میشود بلکه دیگر فعالیتهای زراعی مانند کاشت، داشت و برداشت را آسان میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: مدیریت یک مزرعه تسطیح شده به مراتب آسانتر و مقرونتر به صرفهتر از مزرعه مشابهی با توپوگرافی طبیعی نامناسب است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این، تسطیح، یک روش خوب حفاظتی برای خاکهای در حال فرسایش است. لزوم انجام تسطیح اراضی زراعی در ایران به منظور بهبود مدیریت آبیاری در مزرعه و استفاده بهینه از نهادههای کشاورزی امری اجتناب ناپذیر است.
انتهای پیام/ ط آ
تسطیح لیزری برای 10 درصد زمین های کشاورزی سربیشه اجرا شد.