به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برای بررسی خشونت اشغالگران صهیونیست علیه تظاهرکنندگان در نوار غزه برگزار شد.
نماینده فلسطین در شورای حقوق بشر در این نشست، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد را مدافع شرارت و ویرانگر قانون خواند.
ابراهیم خریشه که در نشست ویژه شورای حقوق بشر جهت بررسی تحولات نوار غزه سخن میگفت، تصریح کرد در ماههای اخیر به ویژه پس از ششم دسامبر، یعنی پس از تصمیم ناموزون و غیرقانونی رئیس جمهوری آمریکا درباره قدس، سعی کردیم به نشستهای ویژه مراجعه نکنیم. زیرا اقدام آمریکا نقض قانون بینالمللی و نقض کنوانسیون ژنو است. بسیاری از دوستان خواسته بودند تا در نشستی ویژه حاضر شویم، اما ما با خویشتنداری ابراز داشتیم این موضوع خواسته ما نیست.
او افزود: روز سیام مارس گذشته که روز آغاز راهپیماییها در حمایت از حق بازگشت است، همه شما پیگیر جنایت و کشتار نظامیان اشغالگر علیه غیر نظامیانی بودید که برای ابراز مخالفت با سیاستهای اشغالگران، رسیدن به آزادی و ابراز خشم علیه ظلمی که بیش از پنجاه سال از اشغالگری، هفتاد سال از آوارگی و ده سال از محاصره بر آنان میرود در راهپیماییها شرکت کردند. تلاش کردیم از طریق دوستانمان در نیویورک و از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد سازوکاری را برای تحقیق درباره این حوادث تشکیل دهیم، اما این تلاشها را مدافع شرارت و ویرانگر قانون یعنی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد ناکام گذاشت. در شرایطی که دبیر کل سازمان ملل متحد، بسیاری از سازمانهای مختلف، دبیر کل اتحادیه عرب و بسیاری از کشورها به وضوح بر ضرورت انجام تحقیق مستقل درباره حوادث روز سی ام مارس تاکید داشتند باز هم تلاش هایمان در این زمینه ناموفق بود با این حال اظهار داشتیم نباید کار به شورای حقوق بشر بکشد.
نماینده فلسطین اضافه کرد: روز چهاردهم یعنی روز انتقال سفارت، فلسطینیان سعی کردند مخالفت و خشم خود را از این اتفاق ابراز کنند، کسانی که در تظاهرات این روز در نوار غزه، دیگر مناطق و شرق قدس حاضر شده بودند همه از شهروندان بودند. آنها همگی از فسلطین بودند و پرچم فلسطین را نیز در دست داشتند، هیچکدام از این افراد مسلح نبودند در نتیجه خواسته ما انجام تحقیقی است که بتواند این واقعیتها را آشکار سازد. البته توجیهاتی هم که به گوش ما رسیده است مبنی بر اینکه اسرائیل با تهدیداتی روبروست و حق دارد از خود دفاع کند. این موضوع از مواردی است که سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، با استناد به آن مانع از آن شد تا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامهای ای درباره تشکیل کمیته مستقل تحقیق تصویب شود.
نمایندگان ایرلند، روسیه، کویت و سوئد در این نشست شورای حقوق بشر با محکوم کردن و ابراز عصبانیت از کشتار معترضان در غزه، تحقیقات مستقل درباره وقایع این منطقه را خواستار شدند.
نماینده قطر در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره سهلانگاری و چشم پوشی از جنایات اشغاگران علیه فلسطینیان هشدار داد و این رفتار را مشوقی برای سران رژیم جهت افزایش جنایت دانست.
او در سخنان خود در نشست شورای حقوق بشر جهت بررسی تحولات نوار غزه تصریح کرد، دولت قطر تداوم سیاست نظامیان اشغالگر در ارتکاب جنایت و کشتار، استفاده بیش از حد از زور و استفاده از گلولههای جنگی علیه فلسطینیان را به شدت محکوم میکند.
نماینده فرانسه در این نشست بر مخالفت پاریس با انتقال سفارت آمریکا به قدس تاکید کرد. او در این نشست گفت: فرانسه در شورای حقوق بشر سازمان ملل خشونت اسرائیل را در مرز غزه محکوم کرد و در نظر دارد از قطعنامهای برای آرام کردن این خشونتها حمایت کند.
فرانسه همچنین بار دیگر مخالفتش را با گشایش سفارت آمریکا در قدس اعلام کرد.
نماینده استرالیا نیز درباره اوضاع غزه بر برگزاری تحقیقاتی مستقل و بی طرف درباره این وقایع تاکید کرد.
او در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت، استرالیا قویا به راه حل دو کشور مستقل درچارچوب مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی متعهد است و از اقداماتی که این احتمال را تضعیف میکند، حمایت نمیکند.
اتحادیه اروپا تحقیقاتی مستقل را درباره کشتار معترضان در غزه همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس خواستار شد. نماینده این اتحادیه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی موضوع کشتار معترضان غزه گفت: اتحادیه اروپا عمیقا از این شدت خشونت و کشتار انسانها نگران است و همچنین نگرانی مان را از استفاده از نیروی قهری افراطی اعلام میکنیم. برگزاری تحقیقاتی مستقل ضروری است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصمیم گرفت با هدف بررسی حوادث نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی سازوکار مستقلی را برای تحقیق تشکیل دهد.
انتهای پیام/