محسن احتشام رئیس شورای ملی زعفران در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به روند قیمت زعفران در یک ماه گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت این است که در محصولاتی مانند زعفران که سالی یکبار برداشت میشوند، با دور شدن از فصل برداشت با کاهش عرضه و افزایش تقاضا مواجه میشویم و این موضوع موجب افزایش قیمت میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر سازمان تعاونی روستایی محصول کشاورزان را با هدف کمک به آنها خریداری کرده، ولی هنوز به صورت گسترده در بازار عرضه نکرده است.
احتشام تصریح کرد: بنابراین اگر سازمان تعاونی روستایی زعفران خریداری شده را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد هم به ثبات قیمت و هم به حفظ و نگهداری بازارهای جهانی زعفران کمک میکند که این موضوع به نفع کشاورزان و صادرکنندگان است.
به گفته وی، چون تولید بیش از نیاز بازار است به همین دلیل سازمان تعاونی روستایی وارد خرید توافقی زعفران شده که این موضوع به معنای آن است که متناسب با افزایش تولید، بازارهای زعفران توسعه پیدا نکرده است بنابراین باید در راستای گسترش بازارهای هدف حرکت کنیم.
رئیس شورای ملی زعفران در پاسخ به این سوال که روند قیمت زعفران تا پایان سال چطور خواهد بود، تصریح کرد: روند قیمت این محصول قابل پیش بینی نیست به طوری که اگر سازمان تعاونی روستایی زعفران را عرضه کند افزایش قیمتی نخواهیم داشت ضمن اینکه اگر در فصل برداشت محصول که اواخر مهر ماه است، مزارع زعفران گل دهی خوبی داشته باشند، به طور قطع، با کاهش قیمت مواجه میشویم، اما اگر به دلیل خشکسالی این اتفاق رخ ندهد نمیتوان گفت: زعفران با افت قیمت مواجه میشود.
احتشام در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه هم اکنون، قیمت زعفران نگین چند است، گفت: قیمت هر گرم زعفران بسته به گریدهای مختلف از ۴۵۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان است که زعفران نگین نیز با قیمت ۶۵۰۰ تومان به فروش میرسد.
رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه قیمت زعفران صادراتی ایران باید با ریال قیمتگذاری شود یا به صورت ارزی، افزود: قیمت زعفران صادراتی ایران باید به صورت ارزی باشد، اما مشروط بر اینکه با ارز واقعی بازار داد و ستد شود.
احتشام درپایان یادآورشد: بنابراین قیمت زعفران صادراتی ایران باید به صورت عرضه و تقاضا و توافقی تعیین شود، زیرا این موضوع به نفع کشاورزان و صادرکنندگان بوده و باعث رشد صادرات میشود.
انتهای پیام/