به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 26 اردیبهشت) که برای پاسخ به سوال علی مطهری نماینده مردم تهران درباره علت عدم اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه، به بهارستان آمده بود، اظهار کرد: دغدغه آقای مطهری به حق است و بنده با وی همراهم چراکه زبان فارسی بخش مهمی از هویت ماست و کمتر دیده شدن نمادهای زبان فارسی بخشی از تهدید هویتی است.
وی با اشاره به اقداماتی که برای اجرای قانون مزبور انجام دادهاند، گفت: در سال 94 به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی به دولت منتقل شد و آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت به کارگیری کلمات بیگانه در دولت تصویب شده است.
صالحی تصریح کرد: تشکیل کارگروه پاسداشت زبان فارسی، تشکیل بانک اطلاعاتی اسامی مجاز و غیرمجاز با استعلام از فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین راه اندازی سامانه تابلوی سردر اسناد از دیگر اقداماتی است که در حال انجام دادن هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سامانه تابلوی سردر واحدهای صنفی 6 ماه است که به صورت آزمایشی اجرا میشود، گفت: این سامانه در خرداد رسمیت نهایی پیدا میکند و در کل کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: این سامانه به گونه ای طراحی شده است که هر متقاضی با ورود به آن باید نام واحد صنفی خود را انتخاب کند که در صورتی که با قانون مطابقت نداشته باشد، امکان ثبت نخواهد داشت.
صالحی گفت: از طریق این سامانه همه تابلوهای واحدهای صنفی به صورت هوشمند کنترل میشوند و دیگر نیازی نیست که نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مزبور واحد به واحد مراجعه کنند و بیینند که این قانون اجرا میشود یا خیر.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم که از خرداد که این سامانه از مرحله 6 ماه آزمایشی خود عبور میکند و به صورت رسمی اجرا میشود، ما دیگر در فضای واحدهای صنفی خود مشکلی درباره کاربرد اسامی بیگانه نداشته باشیم.
وی تصریح کرد: همچنین با هماهنگی با فرهنگستان زبان و ادب فارسی، زمان استعلامها را تقلیل دادیم و در دو هفته آنان باید پاسخ استعلام نامهای واحدهای صنفی را به ما بدهند.
صالحی با اشاره به اینکه ما در راستای اجرای این قانون ارتباطات خوبی با وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه اصناف انجام دادهایم تا این کار با سرعت بیشتری انجام شود، گفت: ما کارهای نظارتی خود را هم با دقت انجام دادهایم از جمله آنکه بیش از 680 اخطاریه برای واحدهای صنفی متخلف و 596 نامه در این باره به نیروی انتظامی ارسال کردهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه موضوعی است که متولیهای مختلفی دارد، گفت: دستگاههای مختلفی چون وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و اتحادیههای اصناف با این موضوع در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: این موضوع با اعمال نظر یک دستگاه و وزیر حل نمیشود و از آنجایی که این دستگاهها نقطه نظرات متفاوتی دارند، تجمع این نظرات کار آسانی نیست.
صالحی تصریح کرد: بنده در 8 ماه اخیر اقدامات مختلفی را برای این موضوع دنبال کردهام، چرا که معتقدم اجزای بصری ما باید متناسب با پاسداشت زبان فارسی و هویت ملی باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: با راه اندازی سامانه سردر اصناف، همه اصناف کشور به این سامانه متصل میشوند و اگر مطابق با واژگان مجاز نباشند، جرم و قابل پیگیری است.
وی با بیان اینکه ما در راستای عمل به این قانون با سازمان ثبت شرکتها هم به معاهدههایی رسیدیم که قابل توجه است، خاطرنشان کرد: مسیری را که ما با جدیت در راستای پاسداشت زبان فارسی دنبال میکنیم نشان میدهد که در آینده نزدیک اتفاقات بسیاری خوبی برای حفاظت از هویت زبان فارسی میافتد.
انتهای پیام/