در بیانیه مشترک نهمین نشست آستانه تایید شد؛

تاکید ایران، روسیه و ترکیه بر تمامیت ارضی سوریه

ایران، روسیه و ترکیه در کنفرانس بین‌المللی صلح سوریه در آستانه بار دیگر بر پایبندی به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.

تاکید ایران، روسیه و ترکیه بر تمامیت ارضی سوریهبه گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشورهای ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه مشترک نهمین کنفرانس بین المللی صلح سوریه در آستانه که عصر سه شنبه 25 اردیبهشت برگزار شد، بار دیگر بر پایبندی به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.

در این بیانیه 9 بندی آمده است: همگان باید به این اصول احترام گذاشته، از هرگونه اقدامی که ناقض آنها بوده یا دستاوردهای فرمت آستانه را تضعیف کند، اجتناب کنند.

ضمانت کنندگان رعایت رژیم آتش بس در سوریه (ایران، روسیه و ترکیه) همچنین بر اهمیت اجرای یادداشت تفاهم چهارم می 2017 ( 14 اردیبهشت 96) مبنی بر ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه و نیز دیگر توافق های حاصل شده در چارچوب فرمت آستانه تاکید کردند و تحولات وضعیت میدانی پس از گذشت یک سال از امضای یادداشت تفاهم را مورد توجه قرار دادند.

در ادامه این بیانیه آمده است: ضامنان روند آستانه براهمیت کلیدی نقشی که نواحی کاهش تنش در حفظ رژیم آتس بس، کاهش خشونت در عرصه میدانی و پایدارسازی وضعیت کلی در سوریه ایفا می کنند، تاکید کردند.

ضامنان روند آستانه تاکید کردند که ایجاد این مناطق اقدامی موقتی است که تحت هیچ شرایطی حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه را تضعیف نخواهد کرد.

در بند دیگری از این بیانیه برضرورت ترغیب تلاش هایی که به همه سوری ها برای اعاده زندگی عادی و صلح آمیز کمک می کند و نیز در همین راستا بر ضرورت تامین دسترسی بشردوستانه سریع، ایمن و نامحدود و ارائه کمک های بشر دوستانه و پزشکی ضروری به مردم نیازمند و همچنین فراهم آوردن شرایط برای بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان داخل و خارج از کشور به سکونتگاه اصلی خود و نیز جابجایی آزادانه مردم محلی تاکید شد.

ضامنان روند آستانه برعزم خود مبنی بر ادامه مبارزه با تروریسم در سوریه به منظور نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و دیگر افراد، گروه ها، تشکل ها و موجودیت های وابسته به القاعده یا داعش که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده اند، تاکید و از برگزاری دومین نشست کارگروه آزادی بازداشت شدگان، ربوده شدگان و تحویل اجساد و شناسایی مفقودان توسط نمایندگان سه کشور ضامن با مشارکت کارشناسان سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ استقبال کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ضامنان به گزارش پیشرفت این کارگروه توجه ویژه داشته، بر ضرورت ادامه تلاش های مشترک به منظور ایجاد اعتماد میان طرف های درگیر در سوریه تاکید کردند، آنها توافق کردند که نشست بعدی این کارگروه در ژوئن 2018 (ماه آینده) در آنکارا برگزار شود.

در بند دیگری از این بیانیه ضمانت کنندگان روند آستانه با رهنمود گرفتن از مفاد قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل، برعزم خود مبنی بر ادامه تلاش های مشترک با هدف پیشبرد فرایند حل و فصل سیاسی، از طریق تسهیل اجرای توصیه های کنگره گفت وگوهای ملی سوریه در سوچی تاکید و در همین جهت توافق کردند که رایزنی های مشترک نمایندگان بلند پایه خود را با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و با طرف های سوری به منظور ایجاد شرایطی برای تسهیل آغاز هر چه زودتر کار کمیته قانون اساسی در ژنو برگزار و این قبیل نشست ها را به طور منظم پیگیری کنند.

در ادامه از نورسلطان نظربایف رئیس جمهوری قزاقستان و مقام های قزاق برای میزبانی نهمین نشست عالی درباره سوریه در آستانه تشکر و اعلام شد که نشست عالی بین المللی بعدی درباره سوریه ژوئیه 2018 در شهر سوچی برگزار شود.

نهمین نشست آستانه از دوشنبه 24 اردیبهشت، به مدت دو روز در قزاقزستان برگزار شد و در این مذاکرات هیئت هایی از کشورهای ضامن آتش بس شامل ایران، روسیه و ترکیه و هیات های دولت سوریه و مخالفان مسلح شرکت کردند.

همچنین هیاتی از سازمان ملل به عنوان ناظر تحت ریاست استفان دی‌ میستورا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه در این دور از مذاکرات حضور داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار