برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع پشت پرده انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پشت پرده انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس موضوع گفتوگوی ویژه خبری امشب 24 اردیبهشت ماه بود که با حضور کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و یوسف عجیسه نماینده پارلمان الجزایر برگزار شد.
کاظم جلالی در ابتدای برنامه اظهار کرد: در ابتدا باید به این موضوع توجه کرد که چرا رژیم صهیونیستی برای آمریکا و غرب اهمیت دارد. پاسخ این سوال کاملا واضح است، زیرا این رژیم نماینده آمریکا و غرب در منطقه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: منطقه غرب آسیا یک منطقه مهم و استراتژیک است که همه کشورهای این منطقه مسلمان هستند و در عین حال دارای ذخایر عظیم انرژی نیز محسوب میشود، به طوریکه غرب آسیا از اهمیت سوق الجیشی برخوردار است.
وی ادامه داد: ظهور رژیم صهیونیستی و یهودی سازی منطقه به منظور نمایندگی آمریکا و اروپا در منطقه شکل گرفت، چراکه این رژیم با بحران سازی و جنگ أفروزی موجب فروش تسلیحات غربی در منطقه میشود و در عین حال زیاده خواهی خود را به پیش میبرد.
جلالی در ادامه افزود: جنگ افروزی، سازش و طرح خاورمیانه بزرگ همه مراحلی بودند که در راستای زیاده خواهیهای رژیم صهیونیستی در منطقه و همچنین تامین کننده منافع غرب محسوب میشود.
وی با اشاره به حرکت مردم فلسطین علیه رژیم صهیونیستی گفت: جریان های ناسیونالیستی و مربوط به تحزب و در نهایت حرکتهای مردمی بعد از سازش همه در این چارچوب تعریف میشود.
جلالی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی زیاده خواهانه به دنبال اشغالگری است، افزود: برخی با گرایاشات تندروتر و برخی با رویکردیهای متعادلتر در قالب دیوار حائل، همه در راستای استقرار رژیم صهیونیستی در منطقه تعریف میشود.
وی با بیان اینکه ترامپ و رژیم صهیونیستی در هم تنیده هستند، ادامه داد: آمریکا برای انجام این کار جهان اسلام را امتحان کرد، به گونهای که برخی نزدیکیهایی نیز صورت گرفت، تا جایی که سازمان همکاریهای اسلامی منفعلانه برخورد کرد و در نتیجه ترامپ هم فرصت انتقال را مغتنم برشمرد.
در ادامه برنامه یوسف عجیسه نماینده پارلمان الجزایر اظهار کرد: ترامپ تاریخ خوبی را برای این اقدام خود انتخاب کرده است و روز نکبت روزی است که پس از آن مسلمانان هفتاد سال متحمل سختی شدند و یک سرزمین مقدس را از دست دادند، در حالیکه رژیم صهیونیستی روز تاسیس را خود میداند.
وی ادامه داد: نکبت بدین معناست که جنایات زیادی علیه مسلمانان رخ داده و بسیاری در این سالها کشته شدند و خانه خود را از دست دادند؛ خیل کثیری مال و اموالشان را گذاشتند و جان خود را نجات دادند.
عجیسه گفت: رژیم صهیونیستی به معنای واقعی اشغالگر است و ما آن را به رسمیت نمیشناسیم، تاریخ الجزایر شاهدی بر این مدعاست. مواضع رسمی کشورهای عربی قابل قبول نیست و ما هیچگاه مواضع أعراب و کشورهای مسلمان را نمیتوانیم ببخشیم و نادیده بگیریم.
نماینده پارلمان الجزایر گفت: قدس شرقی و غربی از آن فلسطین است و مرزهای آن از نهر تا بحر است. در برهه کنونی وظیفه ما این است که از فلسطینیها حمایت کنیم و در انتفاضهها همراه آنها باشیم، اگر امروز غزه به زندان تبدیل شده است به این دلیل است که فلسطینیها تنها هستند.
در ادامه برنامه کاظم جلالی با اشاره به اجلاس بینالمجالس امروز تهران گفت: تنها صدایی که امروز رساتر شنیده شد، مربوط به کنفرانس امروز بود و دستور ویژه به دبیرخانه برای تشکیل کمیته فلسطین صادر شد، همه امروز تاکید کردند مقاومت تنها راه پیروزی است.
جلالی تصریح کرد: در حالی که انتقاداتی بر رفتار برخی از کشورهای اسلامی وارد بود، باید گفت قطعنامه به تنهایی کارایی ندارد. امروز برخی کشورهای اسلامی نوار غزه را محاصره کرده اند و کار عملی برای دفاع فلسطینیها باز کردن گذرگاهها است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در حالیکه فلسفه شکل گیری سازمان همکاریهای اسلامی حمایت از قدس شریف بوده، اما امروز واکنشی منفعلانه در قبال مسئله فلسطین داشته است.
وی افزود: آمریکاییها با چنین جمع بندیها و همراهی کشورهایی همچون عربستان این کار را کردند.
جلالی با بیان اینکه کشورهای اسلامی از بردن نام اسرائیل کراهت دارند تصریح کرد: ولیعد سعودی بی پروا با رژیم صهیونیستی در ارتباط است.
کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه برخی از کشورهای اسلامی شرمی ندارند از اینکه با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا همکاری میکنند این در حالی است که در گذشته شرم و حیایی وجود داشت، افزود: کسانی که دیروز در ذیل کشورهای مبارزه با رژیم صهیونیستی اقداماتی انجام میدادند، امروز خودشان را نشان دادند که با رژیم صهیونیستی کاملا همراه هستند و این مسئله جای تأسف دارد.
وی با اشاره به اینکه کسانی که مدعی حقوق بشر و حمایت از حقوق حیوانات هستند اکنون خودشان بدترین وضعیت حقوق بشر را در یمن، لیبی و غزه به وجود آوردهاند، خاطرنشان کرد: ما میدانیم که موضوع سوریه چیست؛ بحث بر سر بشار اسد نیست، بلکه بحث جریان مقاومت است.
جلالی با بیان اینکه تنها راه رهایی فلسطین و حل مسئله فلسطین در مقاومت است و همه باید به جریان مقاومت کمک کنند، گفت: بیتالمقدس به عنوان قبله گاه اول مسلمانان جهان و به عنوان پایتخت مسلمان فلسطین باید باقی بماند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه دیگر جوانان فلسطین خود را معطل سخنرانیها و برخی از رهبران قرار نمیدهند، لذا این ملت تصمیم خود را گرفته است، افزود: سرزمین غزه از یک طرف به دریا و از طرف دیگر با دیوار حائل همجوار است.
وی با بیان اینکه مقامات آمریکا، کلینتون و اوباما را متهم کردند که داعش را تشکیل داده اند تا توان کشورهای اسلامی گرفته شود، ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال به هم ریختن وحدت امت اسلامی بودند، و از سوی دیگر بحث شیعه و سنی را به راه انداختند.
جلالی با اشاره به اینکه موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه ممتاز است، عنوان کرد: دولتهای اسلامی مواضع خود شان را نشان دادند و همه چیز امروز شفاف است.
یوسف عجیسه نماینده پارلمان الجزایر در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ترامپ همه توافقات را باد هوا دانست افزود:گزینه دیگری جز مقاومت باقی نمانده است، ملتهای عربی و اسلامی باید به مقاومت کمک کنند، باید محاصره غیراخلاقی و ظالمانه غزه شکسته شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع فلسطین موضوعی محوری است، گفت: فلسطین باید در تیتر اول موضوعات جهان اسلام باشد، برخی مزدوران و برخی از ایادی آنها که صهیونیستیها هستند میخواهند موضوع فلسطین را نابود کنند.
عجیسه با بیان اینکه تصمیم ترامپ در انتقال پایتخت مخالف همه تصمیمات و توافقنامههای بین المللی است، افزود: باید محاصره غزه شکسته شود، پایان اسرائیل نزدیک است و گزینه مقاومت باقی میماند، هیچ گاه نباید با رژیم اشغالگر سازش کرد.
اسکات بنِت افسر سابق جنگ روانی آمریکا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه حتی اتحادیه اروپا تصمیم ترامپ را رد می کند، گفت: اروپا به نقطه ای رسیده است که نمی خواهد برده آمریکا باشد.
وی با اشاره به اینکه اقدام ترامپ در خروج از برجام به نفع مردم آمریکا نیست، ادامه داد: ترامپ به منافع اتحادیه اروپا و آمریکا ضربه می زند و لذا از خود خشم و عصبانیت به جا می گذارد.
بنِت با اشاره به اینکه برخی از افراد در درون دولت آمریکا گرفتار تجارت با افرادی در عربستان سعودی شده اند، گفت: آمریکا از یک طرف ادعا می کند به دنبال ثبات و آرامش در خاورمیانه است و از طرف دیگر با همراهی با عربستان به دنبال بی ثبات کردن کشورهای خاورمیانه است.
مايکل اسپراينگمن سرکنسول سابق آمریکا در جده نیز در ادامه گفت: آمریکا می خواهد تمام ضررهای خود را در منطقه خاورمیانه با مورد فروش سلاح به عربستان سعودی جبران کند.
انتهای پیام/