رئیس اداره امور بیابان اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از مقابله با گرد و غبار و کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی استان با نهال‌کاری در۱۴۰۰ هکتارعرصه بیابانی در سال گذشته خبر داد.

حسینعلی نریمانی در گفتگو با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، با اشاره به اعتبارات سال 97 اظهار داشت: بر اساس برنامه ششم از محل اعتبارات استانی 15 میلیارد تومان پیش‌بینی طرح کردیم و از محل اعتبارات ملی حدود 46 میلیارد تومان برای سال 97 پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اعتبارات بیابان‌زایی در سال 96 بیان کرد: سال گذشته در بخش استانی با یک میلیارد و 860 میلیون تومان اعتبار، 307  هزار هکتار حفاظت از جنگل‌های دست کاشت انجام دادیم.

رئیس اداره امور بیابان اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: 127 هکتار نهال کاری، حدود 160 هکتار بذر کاری و یک‌هزار و 300 هکتار آب‌یاری سنواتی از دیگر اقدامات انجام شده در سال 96 بود.

وی ادامه داد: در بخش ملی با 16 میلیارد تومان اعتبار ، یک‌هزار و 400 هکتار نهال کاری در کانون‌های بحرانی فرسایش بادی، حدود یک‌هزار و 375 هکتار آب‌یاری سنواتی، 500 هکتار طرح مدیریت جنگل‌های دست کاشت، 20 هکتار باد شکن غیر زنده و حدود120 هکتار قلمه کاری با پساب انجام شد.

نریمانی با بیان اینکه در بخش اعتبارات استانی تخصیص 53 درصد بوده و در بخش ملی 46 درصد بوده است، خاطرنشان کرد: کار ویژه در بخش ملی اجرای 500 هکتار طرح مالچ پاشی بوده است.

وی با اشاره به اهداف اقدامات منابع طبیعی استان اظهار داشت: تمام این اقدامات با هدف مقابله با گرد و غبار و کنترل آن در شرق اصفهان و مناطق بحرانی شهرستان‌های بیابانی انجام شده است.

رئیس اداره امور بیابان اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: زمان اجرای این طرح از مهر 96 تا تیر 97 است و تمام این اقدامات توسط بخش خصوصی انجام شده است.

وی گفت: کل اراضی بیابانی 3 میلیون و 200 هزار هکتار در استان اصفهان است که در 8 شهرستان آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، کاشان، برخوار، خور و بیابانک، نایین و نطنز توزیع شده است.

نریمانی با بیان اینکه در 45 سال گذشته در استان اصفهان 307 هزار هکتار جنگل دست کاش ایجاد کرده‌ایم اظهار کرد: خواص جنگل‌های دست کاش کنترل گرد و غبار، جذب و نفوذ بارش‌های جوی در داخل خاک و در آبهای زیرزمینی،  تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن است.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.