نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر برای تغییر الگوی کشت خیلی دیر شده است اما راهی جز این روش وجود ندارد.

حیدر علی عابدی  در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت: در حال حاضر برای تغییر الگوی کشت خیلی دیر شده است اما راهی جز این روش وجود ندارد بنابراین می بایست این روش را در دو محور کلی در زمینه های کشاورزی و فضای سبز به طور جد دنبال کنیم. 

وی ادامه داد: در زمینه تغییر الگوی کشت در فضای سبز می توان  با کشت درختان تاغ گام بلندی در این زمینه برداشت چراکه این نوع از درختان تنها در هر سال به یکبار آبیاری نیاز داشته و بدون احتیاج به باغداری و رسیدگی زنده می ماند همچنین علاوه بر زیبایی در جهت تصفیه هوا موثر است ؛ بنابر این می بایست این نوع از درختان و کشت های مشابه را با جدیت گسترش دهیم از طرفی باید توجه داشت که به واسطه ریشه بلند این درختان، این کشت در محل هایی که تاسیسات شهری همچون لوله های آب و شبکه مخابرات وجود دارد، توسعه نیابد.

حیدر علی عابدی اذعان کرد:به منظور تغییر الگوی کشت در فضای سبز و به دنبال توصیه هایی که در این زمینه به شهرداری شد، کارشناسان نهاد خدمات شهری از مناطق مستعد بازدید کردند و مقرر شد بر اساس برنامه های بلند مدت، این نوع کشت از سوی شهرداری توسعه داده شود.

وی با اشاره به اینکه در شش ماه از سال  باد از شرق به غرب اصفهان می وزد، توضیح داد: همانطور که تشریح شد می بایست  نوعی از درختان کشت شود که ضمن کارکرد مفید به منظور تصفیه هوا در مقابله با توسعه ریزگرد ها موثر واقع شود چراکه مقابله با توسعه کویر در شرق اصفهان اهمیت فوق العاده ای داشته و به عنوان نمونه ای موفق در این زمینه میتوان به کشت چندین هکتاری درخت تاغ در مناطق شرقی از سوی اداره منابع طبیعی اشاره کرد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه کشاورزی نیز بنا به پیگیری های مجدانه استانداری اصفهان توسعه کشت گلخانه ای در دست اقدام است؛ همچنین جهاد کشاورزی بنا بر الزامی که از سوی استانداری طرح شد، در جلسه ای با حضور مسئولان متولی برگزار شد طرح مربوط به این مسئله را ارائه داد که نهایتا مقرر شد طرح مذکور به طور جدی و قوی دنبال شود.

وی بیان کرد:  از دیگر سو در حوزه کشاورزی استفاده از درختان مثمر و کم آب همچون درختان پسته می بایست در دست اقدام قرار گیرد چراکه در برخی از نقاط مثل منطقه شرق کشت این نوع درخت مثمر تا به حال موفق بوده است.

وی ادامه داد: بنا به اطلاعاتی که از سوی منابع طبیعی و جهاد کشاورزی گرفته ایم خط مقدم مقابله با ریزگرد ها فرودگاه است چراکه وجود ریزگرد ها می تواند صدمات جدی به تاسیسات فرودگاهی زده و خسارات مالی هنگفتی را به بار آورد بنابراین کشت درختانی که از توسعه کویر و ریزگرد ها جلوگیری می کند در شرق اصفهان کمک های مهمی به ایمن سازی فرودگاه کرده است.

نماینده مردم اصفهان ادامه داد:  به رغم اذعان جهاد کشاورزی مبنی بر وجود برنامه مدون اما پیامدی قابل توجهی ناشی از این برنامه ها تا به حال مشاهده نشده چراکه تا به حال اقدام کارشناسی و دارای پشتیبانی مطالعاتی اجرا نگردیده است.

 

انتهای پیام/ س

صحبت های نماینده اصفهان درباره تغییر الگوی کشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.