انسان نیازهای متفاوتی دارد که همواره برای رسیدن به آنها تلاش می‌کند؛ اما ...

به گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تمامی نعمت های الهی، همان گونه که قرآن کریم برایمان روشن کرده است، آفریده شده اند که برای رسیدن به سرمنزل مقصود و جلب رضایت الهی تلاش کنند. «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ   جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند»

به راستی که رود ها در حرکتند، طوفان ها در جنبشند،کوه ها و درختان استوار ایستاده اند، گیاهان و جانوران رشد می کنند، فصول مختلف می آیند و می روند که جهان همان طوری شود که جهان دار می خواهد.

 

خدا انسان را فقر آفریده است

 

این حرکت ها و تغییرات چگونه و بر اساس چه منطقی صورت می گیرد؟

حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، مدرس حوزه و کارشناس مذهبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در این باره گفت: خدا در آیه 15 سوره فاطر می گوید که انسان را فقیر آفریده است. «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ     اى مردم شما به خدا نيازمنديد و خداست كه بى ‏نياز ستوده است.» نیاز ها درون ما انواع و اقسامش وجود دارد. از جمله نیاز های مادی، معنوی، کوتاه مدت، بلند مدت، نیاز های ابدی، درد جاودانگی، میل به بیکرانگی، عشق به ماندن، عشق به زیبایی و غیره. این ها انواع نیاز هایی هستند که درون ما وجود دارد. در هرم مازلو هم بخشی از نیاز ها بیان شده است. برای اینکه نیاز ها برآورده شود با وجود محدودیت ها باید چه کرد؟

وی افزود: انسان همان گونه که قرآن کریم می فرماید محدود آفریده شده است و ضعیف. «خُلِقَ الْإِنْسانُ ضَعِيفاً       انسان، ضعيف آفريده شده» با این ضعف باید چه کرد؟ راه گریز و راه نجات چیست؟ در این مبارزه بی امان و نفس گیر باید چه کرد؟ این که امیر المومنین (ع) در دعای کمیل می فرمایند صلاح ما دعاست. به چه معناست؟ صلاح دعا، به این معناست که انسان آن  تمایلات فراوانش را که از عهده تأمینش بر نمی آید، به ابزار و صلاح برنده ی دعا بسپارد.

 

خدا انسان را فقر آفریده است

 

این کارشناس مذهبی در خصوص ویژگی های دعا ادامه داد: این دستان به آسمان خدا بلند شده است که هدفی را محقق کند. دعا، پلی است از همه فقر ها به همه بی نیازی ها برسند. پلی است از همه ملک با همه محدودیتش، به همه ملکوت با همه ی نامحدودیتش. دعا، سرمایه بزرگ حرکت است. دعا سرمایه بزرگ حرکت است و امکان تعالی روح است.

سرلک در پایان اضافه کرد: خلاصه این شت شیرین پر گهر، این دریای پر طوفان را باید جرئه نوشی کرد و از آن بهره برد. عالم در سرایش بندگی است. این عالم جملگی در حرکت است که به هدفش برسد. می خواهد دوباره به روزگار وصل خویش برود و به سر منزل مقصودشان برسد. همان گونه که مولوی می گوید،

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش             باز جوید روزگار وصل خویش

 
 
 
 
انتهای پیام/

چرا عالم در حرکت است و دعا کردن برای چیست؟

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا علمای ما برای ظهور ولی عصر مردم را جمع نمیکنن و دعا کنن تا ظهور محقق شود ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دستتون درد نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
سهیل
۱۱:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ممنون
آخرین اخبار