فتحالله امی رئیس پژوهشگاه هوافضای ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص خروج ترامپ از برجام اظهار کرد: موضوع خارج شدن آمریکا از برجام یک مسئله قابل پیشبینی بود، برجام یک معاهده بینالمللی بود که در آن 6 کشور آن را امضا کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا خیلی از برجام تبعیت نکرده است و به یک نیروی مزاحم در این معاهده تبدیل شده است، افزود: آمریکا با یک نیروی بازدارنده در برجام بود و نمیتواند بر کل قضیه اثر گذار باشد، خروج آمریکا از برجام هیچ تاثیری در برنامههای فضایی پژوهشگاه هوافضا ندارد.
امی با بیان اینکه ما در پژوهشگاه برنامه راهبردی داریم و مثل سابق همان راه را ادامه میدهیم، عنوان کرد: راهبرد ما در پژوهشگاه هوافضا ارتباط مستقیمی با توسعه فناوری هوافضای کشور دارد.
رئیس پژوهشگاه هوافضای ایران اظهار کرد: در گذشته تحریمهای بیشتری در حوزه پروژههای فناوری اعمال میشده است و ما علیرغم همه تحریمها پروژههایمان را به موقع و بر اساس زمانبندیهایشان انجام میدادیم زیرا اینطور نیست که آمریکا بر دنیا تسلط داشته باشد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر مرزهای دانش و فناوری در عصر انفجار اطلاعات دست یک نفر یا یک کشور نیست که با خروج آن از برجام مشکلاتی برای ما یا سایر کشورهای دنیا ایجاد کند.
امی ادامه داد: طراحیهای حوزه فناوری متکی به علم داخل کشور است و تنها بخش ساخت و تست و کاربرد است که در بعضی از مواقع قطعاتی احتیاج داریم که خریداری شود و اکنون در دنیا این قطعات زیاد است و در بازار بینالمللی هیچ گونه مشکلی برای ما ایجاد نمیشود.
رئیس پژوهشگاه هوافضای ایران با بیان اینکه 5 کشور دیگر تاکنون اعلام کردهاند پای برجام ایستاده و به تعهدات خود عمل میکنند، اظهار کرد: همه قراردادهای بینالمللی یک تاریخ شروع و پایانی دارد و در حال حاضر نیز با توجه به اینکه کشورهای اروپایی اعلام کردهاند که مثل سابق به تعهدات خود پایبند هستند اخلاق اسلامی، انسانی و اعتقادات ما ایجاب میکند که ما به معاهده برجام تا زمان حفظ منافع مردم کشورمان پایبند باشیم.
انتهای پیام/