به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بلومبرگ، خروج دونالد ترامپ از توافق هسته ای ایران دو توافق فروش هواپیماهای مسافربری دو شرکت ایرباس و بوئینگ به ایران را به حالت تعلیق درخواهد آورد.
شرکت آمریکایی بوئینگ پس از انعقاد توافق هسته ای میان ایران و کشورهای 1+5، قراردادی به ارزش 20 میلیارد دلار برای فروش هواپیماهای مسافربری به تهران به امضا رساند. خروج آمریکا از برجام این قرارداد را باطل خواهد کرد و منجر به ضرر و زیان 20 میلیارد دلاری بوئینگ خواهد شد.
همچنین شرکت ایرباس نیز قراردادی به ارزش حدودی 20 میلیارد دلار با ایران به امضا رسانده بود که پس از خروج ترامپ از برجام، این قرارداد نیز به فرجام نخواهد رسید. شب گذشته «استیو منوچین»، وزیر خزانه داری آمریکا، نیز اعلام کرد مجوز فروش و صادرات هواپیماهای این دو شرکت بزرگ به ایران لغو خواهد شد. با لغو این قراردادها بوئینگ و ایرباس در مجموع مبلغی معادل 40 میلیارد دلار از دست خواهند داد.
در واقع شرکت آمریکایی بوئینگ به دلیل خروج ترامپ از برجام یک فرصت بسیار بزرگ را از دست داد. همچنین شرکت چندملیتی ایرباس، که در فرانسه مستقر است، به این دلیل که بیش از 10 درصد از قطعات خود را از شرکت های آمریکایی وارد می کند، از فروش هواپیماهای خود به ایران و کسب سود حاصل از آن محروم خواهد شد.
یکی از معاونان مدیرعامل بوئینگ در بیانیه ای در واکنش به خبر خروج ترامپ از برجام اعلام کرد: «ما در گام های بعدی با دولت آمریکا مشورت خواهیم کرد و همانند گذشته از دستورات دولت پیروی می کنیم.»
شرکت هواپیمایی «ایران ایر» روی هم رفته سفارش ساخت 180 هواپیمای مسافربری را به دو شرکت بوئینگ و ایرباس داده بود. بوئینگ تاکنون هیچ یک از 80 هواپیمایی که قرار بود به ایران بفروشد، به این کشور تحویل نداده است.
انتهای پیام/
یکی از این راهکارها ایجاد زمینه های مسافرت زمینی
ساخت بزرگراههای عظیم بین شهرهای مهم وتوریستی کشور
ایجاد قطارهای سریع سیر بین شهرهای مختلف کشور
و مواردی که می توانند حجم سفرهای هوایی را کم کنند
این شیوه ها در کوتاه مدت ودراز مدت تا زمان دست یافتن به دانش ساخت هواپیماهای امن وبعد از آن می تواند شیوه ای عالی به حساب آید