یک نویسنده گفت:وجه تمایز ادبیات کودک با ادبیات بزرگسال ،مخاطب محوری آن است بطوریکه مخاطب در ادبیات کودک به نوعی برای نویسنده « چه بنویس و چگونه بنویس» را تعیین می کند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محسن هجری نویسنده و روزنامه نگار در نشست معرفی و رونمایی از مجموعه چاپ جدید آثار فرهاد حسن زاده گفت:فرهاد حسن زاده به نیازهای مخاطب توجه می کند.

وی افزود: بسیاری از نویسندگان دغدغه های خودشان را به زیباترین شکل بیان می کنند و نیازهای مخاطب را در اولویت قرار نمی دهند اما فرهاد حسن زاده از ابتدا به این امر توجه داشته است.

وی افزود:وجه تمایز ادبیات کودک با ادبیات بزرگسال ،مخاطب محوری آن است بطوریکه مخاطب در ادبیات کودک به نوعی برای  نویسنده « چه بنویس و چگونه بنویس» را تعیین می کند.

این نویسنده بیان کرد: تاثیری که حسن زاده از بوم زیست خودش می گیرد از دیگر ویژگی های آثار او است و  نویسنده بدون بستر تاریخی و جغرافیایی خودش تعریف نمی شود.

هجری ادامه داد:به نظر ویژگی های ذکر شده نشان می دهد که حسن زاده باری به هر جهت قلم نزده است و یک خط فکری خاص را دنبال کرده و آن را بارور می کند.

نویسنده و روزنامه نگار افزود:ما هیچ نویسنده بدون ایدئولوژی نداریم و این قاعده در آثار حسن زاده هم صدق می کند اما باید و نبایدهای او با اخلاقیات و ارزش های انسانی گره خورده است و این ویژگی ها فرهاد حسن زاده را در زمره نویسندگان برجسته کودک و نوجوان ایران،خاور میانه و جهان قرار می دهد.

وی ادامه داد:تعریف من از ادبیات کودک و نوجوان ،ادبیات بدون مرز است و زمانی که حسن زاده نامزد دریافت جایزه اندرسن شد متوجه شدم که آثار او قابلیت تبدیل شدن به یک زبان جهانی را دارد.

حسن زاده در نشست معرفی آثارش گفت:نویسندگان ما همواره نیاز به احترام و دیده شدن کارهایشان را دارند.

وی افزود:به نظر اگر ناشران  کار نویسندگان را بسنجند و براساس آن حرکت کنند،خوب است.

این نویسنده اظهار کرد:حوزه هنری در گذشته برای نویسندگان یک شروع خوب بود و ای کاش مثل گذشته جایی باشد که به نویسندگان جوان تر و کار آنها اهمیت بدهد.

حسن زاده با بیان اینکه نویسندگان جوان از دوران کودکی و نوجوانی فاصله زیادی نگرفتند و این یک مزیت است، گفت:نسل امروز خیلی اهل کتاب خواندن نیست و معمولا ادبیات کودک و نوجوان با داستان هایی همراه است که پند و اندرز را در خودش جای داده است.

وی افزود: پند و اندرز در آثار باید باشد اما اثری که برای کودک و نوجوان نوشته می شود باید زبان نرم و لطیفی باشد البته گاهی تکنیک هم کمک می کند که اثر ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کندو نویسندگان باید توجه داشته باشند که به سراغ استفاده از تکنیک ها بروند.

حسن زاده گفت:امروز توجه به نقد در میان جوانان کمتر است.

انتهای پیام/

رونمایی از آثار فرهاد حسن زاده در سی و یکمین نمایشگاه کتاب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.