چالش‌های متعدد تلگرام دولت را به این نتیجه رساند که انحصار فضای مجازی که پیش از این در اختیار این شبکه بود باید شکسته شود و با حکم کوچ دولتی‌ها از تلگرام زمینه لازم برای فیلتر این پیام رسان فراهم آمد.

روحانی در همه شورا‌های عالی موافق انسداد تلگرام بوده‌استبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موضع‌گیری فعالان سیاسی در واکنش به پست اینستاگرامی رئیس‌جمهور راجع به فیلترینگ تلگرام در شبکه‌های مجازی با استقبال فراوان مواجه شده است.

حسن رحیم‌پور ازغدی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارد، گفته است «رئیس‌جمهور دوگانه و متناقض با مردم حرف نمی‌زند، رئیس‌جمهوری اسلامی دروغ نمی‌گوید». حسن خجسته، معاون صدای صدا و سیما هم که در جلسات عالی با رئیس‌جمهور حضور داشته گفته است «آقای رئیس‌جمهور در جلسات دو، سه هفته اخیر با فیلتر تلگرام موافقت دارند».

سید ابوالفضل موسوی، نماینده فراکسیون امید مجلس هم از جلسه‌ای با حضور محسنی اژه‌ای خبر داده که در آن سخنگوی دستگاه قضا گفته است «کمیسیون قضایی شورای مجازی که شش عضو دولتی دارد با فیلترینگ تلگرام موافقت کرده‌است». همه این واکنش‌ها به اظهارات روحانی بازمی‌گردد که در یک پست اینستاگرامی طوری وانمود کرده بود که با فیلتر تلگرام مخالف است!

زمزمه‌های فیلتر پیام‌رسان تلگرام با طرح موضوع رفع انحصار آن از سوی دولت و با ابلاغ بخشنامه معاون اول رئیس‌جمهور به تمامی دستگاه‌های دولتی برای خروج از تلگرام کلید خورد.


بیشتر بخوانید: چرا رئیس جمهور مخفیانه با فیلترینگ تلگرام موافقت کرده است؟


چالش‌های متعدد فرهنگی، اقتصادی و امنیتی این شبکه اجتماعی دولت را به این نتیجه رساند که بهتر است انحصار فضای مجازی و پیام‌رسان‌ها که پیش از این در اختیار این شبکه بود، شکسته شود. بدین منظور دولت این انحصار‌شکنی را از خود آغاز کرد و با حکم کوچ دولتی‌ها از تلگرام این انحصار‌شکنی وارد فاز عملیاتی شد و زمینه لازم برای فیلتر تلگرام فراهم آمد.

سرانجام روز ۱۰ اردیبهشت ماه تلگرام با حکم قضایی فیلتر شد، اما رئیس‌جمهور سه روز پس از فیلتر شدن تلگرام در پیامی اینستاگرامی مدعی شد فیلتر تلگرام نه از سوی دولت بوده و نه مورد تأیید دولت است!

«تدبیر» گام به گام برای فیلتر تلگرام

گام نخست دولت برای فیلتر تلگرام بخشنامه معاون اول رئیس‌جمهور بود. پس از بخشنامه اسحاق جهانگیری و خروج تمامی اعضای هیئت دولت از تلگرام، سرعت تلگرام در کشور به‌شدت کاهش یافت. پس از آن بود که حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور، کندشدن سرعت تلگرام را اقدام دولت در قطع همکاری با تلگرام به‌دلیل خلف وعده مدیر این پیام‌رسان اعلام کرد.

با اظهارات مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور که جزو نزدیک‌ترین افراد به وی محسوب می‌شود، تدبیر دولت برای فیلتر تلگرام برای همه آشکار شده بود و حتی مردم عادی هم در فضای مجازی خود را برای پایان تلگرام آماده می‌کردند. این را می‌شد از کوچ آن‌ها به پیام‌رسان‌های داخلی و حتی برخی پیام‌رسان‌های خارجی متوجه شد.

من نبودم!

جمعه شب بود که صفحه اینستاگرام رئیس‌جمهور و نه سایت رسمی دولت یا یکی از خبرگزاری‌های رسمی کشور، سه روز پس از فیلتر شدن تلگرام با انتشار متنی موضع خود را در ارتباط با فیلترینگ تلگرام اینگونه اعلام کرد: «سیاست دولت یازدهم و دوازدهم مبتنی بر ایجاد فضای امن مجازی بوده و نه امنیتی؛ و تاکنون هیچ شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان «توسط این دولت» مسدود نشده و نخواهد شد. فیلتر و مسدودسازی اخیر تلگرام نیز نه توسط دولت اجرا شده و نه مورد تأیید دولت است. اگر در عالی‌ترین سطح نظام، تصمیمی برای محدودکردن یا مسدودسازی ارتباطات مردم گرفته شده است، باید صاحبان واقعی این کشور که مردم هستند در جریان امور قرار بگیرند».

انتشار این متن در اینستاگرام و نه از طریق سایت ریاست جمهوری هم صحنه‌ای دیگر از نمایشی بود که نشان می‌داد نظرات رسمی و غیر‌رسمی دکتر روحانی می‌تواند تا حد تناقضی ۱۸۰ درجه متفاوت باشد. پیام دکتر روحانی شاید برای اپوزیسیون و مردمی که از آنچه در شورا‌های عالی می‌گذرد، بی‌خبر باشند، چندان عجیب به نظر نرسد و بتواند نظر مثبت گروه‌های مخالف را جلب کند، اما برای اعضای این شورا‌ها آنچنان عجیب بوده که آن‌ها را به واکنش واداشته است.

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که روز گذشته در دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی می‌کرد، در سخنانی با انتقاد از اظهارات اخیر روحانی درباره فیلترینگ تلگرام و تأکید بر جایگاه وی به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای عالی فضای مجازی گفت: «آقای روحانی رئیس‌جمهور دوگانه و متناقض با مردم حرف نمی‌زند، رئیس‌جمهوری اسلامی دروغ نمی‌گوید، رئیس‌جمهوری اسلامی وعده دروغ نمی‌دهد، رئیس‌جمهوری اسلامی مخصوصاً اگر آخوند و روحانی باشد در جلسه خارجی و داخلی ۱۸۰ درجه متناقض حرف نمی‌زند و مسئولیت حرف‌هایش را برعهده می‌گیرد.»

وی تصریح کرده است: خود آقای روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای عالی فضای مجازی است و اگر بنا است تصمیمی راجع به تلگرام گرفته شود، در همین شورا‌ها گرفته می‌شود.

ازغدی به نقل خاطره‌ای در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌پردازد و می‌گوید: شخصی راجع به علوم انسانی اظهار‌نظر می‌کرد که بنده به وی گفتم شما اصلاً نظریات علوم انسانی نظیر توماس کوهن، فایرابند و لاکاتوش را دیده‌اید؟! همه این‌ها می‌گویند علوم انسانی کاملاً فرهنگی و بسته به هر جامعه‌ای است. این فرد در پاسخ من گفت: حتی اسم این‌ها را هم نشنیده است!
وی گفت: آقای روحانی هم وقت کم می‌آورد و سخنرانی زیاد دارد و چهارتا بچه این مطالب را تهیه می‌کنند و به وی می‌دهند و متوجه تناقض این مطالب هم نیست!

رحیم‌پور این گونه ادامه داد: آقای روحانی در یکی از جلسات شورا صادقانه به من گفت که نظریات اسلامی را نخوانده است.

وی گفت: یکی از همین موارد بی‌اطلاعی صحبت آقای رئیس‌جمهور راجع به ماشین اسلامی بود که گفتند وقتی در داشبورد ماشین قرآن می‌گذاریم این ماشین اسلامی می‌شود!

رحیم‌پور خطاب به روحانی تصریح کرد: چرا مغالطه می‌کنید؟ چرا علوم انسانی و فیزیک و شیمی را با هم قاطی می‌کنید؟! این‌ها عوامفریبی است. البته آقای روحانی به من پاسخ داد که منظور من این موارد نبود که من هم در جواب ایشان گفتم این خیلی بد است که کسی منظورش یک چیز باشد و حرف‌هایش کاملاً بر خلاف منظورش!

وی گفت: انسان اگر می‌خواهد انقلابی باشد، باید انقلابی باشد، اگر لیبرال می‌خواهد باشد باید لیبرال باشد؛ نه اینکه گاهی حرف‌های دو‌آتشه انقلابی بزند و گاهی سه آتشه لیبرال باشد! صبح بیاییم در یک سخنرانی متلک بگویی به یک چیز و عصر همان روز از همان موضوع تمجید کنی، تناقض‌گویی و توهین به شعور مردم است.

در همین رابطه سید ابوالفضل موسوی بیوکی عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هم از جلسه این کمیسیون با محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه خبر می‌دهد، سخنگوی قوه قضائیه درباره فیلترینگ تلگرام با تأکید بر اینکه کمیسیون قضایی شورای مجازی متشکل از ۱۳ نفر است، افزود: مسئول این کمیسیون قوه قضائیه است، اما شش نفر از دولت هم در آن حضور دارند. مسئله فیلترینگ تلگرام در این شورا مطرح شده است.

حسن خجسته، معاون صدای جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این پیام اینستاگرامی در توئیتر خود نوشت: شنیده‌ها حاکی از آن است، آقای رئیس‌جمهور در جلسات دو، سه هفته اخیر با فیلتر تلگرام موافقت دارند ولی زمان اجرا را مناسب نمی‌دانند در ظاهر شورای عالی اطلاع‌رسانی و ادمین اینستاگرام (رئیس‌جمهور) از این موضوع بی‌اطلاع بودند.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

روحانی در همه شورا‌های عالی موافق انسداد تلگرام بوده‌است

برچسب ها: تلگرام ، رئیس جمهور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار