هاشمی گفت: ر هيچ كشورى هنر اين نيست تخت بيمارستانى ايجاد شود، هنر اين است كه بيمارى كم شود.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در برنامه نگاه یک با بیان اینکه سازمان های مختلف برنامه های خوبی در هفته سلامت داشتند، گفت: امسال تاکید زیادی بر روی اجتماعی شدن سلامت  شد تا مردم در زمینه پیشگیری اقدام کنند .

وی ادامه داد: ما 2 میلیون نفر سفیر سلامت داریم تا در خصوص بیماری های غیر واگیر توجه بیشتری انجام شود و شعار سازمان جهانی نیز سلامت برای همه است، همکاران ما در مجامع مختلف حاضر و در خصوص موضوعات سلامت اقدام به اگاهی رسانی مردم کرده اند.

وزیربهداشت بیان کرد: خود مردم جلوتر از ما هستند و ما باید بر روی بچه ها سرمایه گذاری کنیم، خوشبختانه آموزش و پرورش معاونت سلامت دارد و اینکه در رفتار غذایی تغییر ایجاد شود به زمان نیازمند است، وقتی پدر و مادر در خانواده ها سیگار می کشند و قند زیاد مصرف می کنند بچه ها از آنها یاد می گیرند و به همین خاطر باید از این مسائل پیشگیری کرد.

باید فرهنگ را واکسینه کنیم

وی افزود:از طرفی نقش وزارت بهداشت در این مورد وسیع نیست و برای سیگار نکشیدن نیاز به قوه قهریه نیست و ما باید فرهنگ سازی کنیم، ما باید فرهنگ را واکسینه کنیم و این کار فقط بر عهده دولت نیست و والدین باید کمک کنند، امروزه مادران نقش مهمی در فرهنگ سازی دارند،  رسانه ها نیز بسیار موثرهستند البته باید بگویم که برخی از رسانه ها مسموم هستند و خانواده ها خود باید مراقب باشند.

مردم قاضی خوبی در مورد طرح تحول سلامت هستند

هاشمی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت چهارمین سال خود را سپری کرد، گفت: مردم قاضی خوبی در مورد طرح تحول سلامت هستند هستند، این طرح تحول از ۴ سال پیش شروع شده است،  قبل از اغاز طرح بسیاری از مردم بیمه نبودند و مجبور بودند لوازم پزشکی را بیرون بیمارستان تهیه کنند.

وزیربهداشت ادامه داد: در برخی از مناطق بیمارستان ، ماما و متخصص نبود و ولی امروزه وضع بسیار بهتر است البته وزرای قبلی هم تلاش خوبی داشته اند اما اعتبارات حوزه سلامت به این میزان نبود، با اجرای طرح تحول سلامت در کرج تعداد تخت های بیمارستانی دو برابر شده است، یک بیمارستان ۳۸۰ تختخوابی ویژه بانوان  به تازگی راه اندازی شد و اکنون به ازای هر ۱۰۰۰ نفر  ۱.۴ تخت وجود دارد.

وی عنوان کرد: در آذربایجان غربی به زودی ۴ بیمارستان افتتاح می شود و بقیه بیمارستان ها باز سازی شده است و پزشک و ماما به طور کامل وجود دارد، در سیستان و بلوچستان در آغاز کار ما ۴۵ درصد مراکز درمانی پزشک عمومی داشتند  ولی اکنون ۱۰۰ درصد بیمارستان ها پزشک دارند و به زودی  ۱۵۰۰ تخت راه اندازی می شوند.

مهمترین مشکلات طرح تحول سلامت

هاشمی با اشاره به مهمترین مشکلات طرح تحول سلامت گفت: مهم ترین مشکل ما در طرح تحول نبود منابع پایدار به دلیل پراکندگی بود زیرا منابع از خزانه و بیمه ها تامین می شد از طرفی بودجه وابسته به اما و اگرهای فروش نفت بود و از مالیات ها منابعی به حوزه سلامت داده نمی شد.

وزیربهداشت بخشی را مشکلات طرح تحول سلامت را به شکل اجرای آن مرتبط دانست و افزود: بخشی از مشکلات به اجرا بر می گردد بهعنوان مثال  به جای پنج میلیون ۱۱ میلیون تحت پوشش بیمه سلامت رایگان قرار گرفتند، از طرفی تولیت سلامت نیز در اختیار وزارت بهداشت نیست و این موضوع مشکلاتی به همراه داشت.

هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی طرح تحول سلامت را طرح تحول درمان می دانند، گفت: پوشش خدمات بهداشتى در كشور اكنون بى نظير است، بالغ بر ۶۰۰۰ مراکز بهداشتی ساخته و تجهیز و تعداد قلم های دارویی ما به بیش از ۴۰۰ قلم افزایش پیدا کرده است و امروزه ۱۱ قلم واکسن  تزریق می شود و شاخص های بهداشتی رشد خوبی کرده است و در شهری چون آبادان به ازای هر ۱۰۰۰ نوزاد تنها شش نفر فوت می کنند.

در هيچ كشورى هنر اين نيست تخت بيمارستانى ايجاد شود

وی ادامه داد: در هيچ كشورى هنر اين نيست تخت بيمارستانى ايجاد شود، هنر اين است كه بيمارى كم شود، به نظرم مردم از اینکه به آنها فکر و توجه می شود راضی هستند و اگر ما به بهداشت نگاه کنیم یکسری از افراد می گویند چرا به درمان توجه نمی شود که حرفی نامناسبی است، اعتباری که در این دوره برای بهداشت گذاشته شده بی سابقه است به طوری که این دولت ۷۰ درصد بودجه را در بهداشت اضافه کرد و ۵۰ هزار نفر نیرو در قالب خرید خدمت جذب شده اند.

هاشمی عنوان کرد: در برخی از مناطق حاشیه شهرها وضعیت بدتر از سایر مناطق بود، اکنون ما برای ۷۰ میلیون نفر پرونده سلامت تشکیل داده ایم  و به ازای هر سه هزار نفر یک مراقب بهداشت در نظر گرفته شده  و در جلسه محرمانه ای رئیس مجلس عنوان کرد که در حوزه بهداشت بسیار کار شده است

وزیربهداشت با بیان اینکه با وجود اجرای طرح تحول سلامت با آرزویمان در حوزه سلامت فاصله داریم، گفت: این به معنای ایجاد توقعی است که متناسب با درآمد کشور نیست و ما باید امیدوار به بهتر شدن وضع اقتصادی و ارتقای درآمد مردم باشیم.

حل مشکلات بیمه ها با چار اندیشی مجلس و دولت

هاشمی با بیان اینکه خدمات بهداشتی هزینه دارد و مدیریت منابع در این خصوص باید انجام بشود ، ادامه داد: بیمه ها در سال های قبل کسری اعتبار داشتند و به همین دلیل نمی توانستند مطالبات ما را پرداخت کنند، مجلس و دولت امسال ۴۷۵۰ میلیارد تومان برای زیان های بیمه سلامت  و  تمهیداتی را برای تامین اجتماعی در نظر گرفتند و من امیدوارم کسری بیمه ها با همراهی بیشتر بیمه ها برطرف شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه خیلی ها دغدغه اجرای طرح تحول داشته اند، افزود: در طول چهار سال گذشته سعی شده است تا مشکلات ما و بین جامعه پزشکی کمتر مطرح شود تا مردم آسیب نبینند و خوشبختانه امروزه بسته خدمت کاهش پیدا نکرده و مراکز ۲۴ ساعته باز و متخصصان مشغول به خدمت رسانی هستند،در اجرای طرح تحول دعدغه اجرای آن وجود دارد و ما باید سختی را در داخل خودمان بگذاریم و حقیقت را به مردم بازگو نکنیم، امروزه یک عده ای مردم را مضطرب می کنند اما من نباید مردم را ناراحت کنم .

وی با اشاره به توسعه نظام ارجاع عنوان کرد: اگر ما ترجمان کار دیگران را بدون زیر ساخت اجرایی کنیم کار خوبی نیست زیراما باید پوشش اینترنت و پرونده الکترونیک سلامت را درست کنیم و سپس کلینیک های مختلف راه اندازی کنیم، اکنون ما بیش از ۶۷۰۰ مطب ساخته ایم و خوشبختانه شرایط در حال بهبود است، امروزه پزشک خانواده به سمت حاشیه شهرها آمده باید نظام ارجاع  تکمیل شود زیرا ما باید بدانیم که چه تعداد افراد واکسینه شده یا دارای بیمه هستند .

نباید سلامت مردم به هیچ عنوان آسیب ببیند

هاشمی عنوان کرد: طرح استحقاق سنجی بیمه از شهریور ماه شروع می شود، نباید سلامت مردم به هیچ عنوان آسیب ببیند و من اجازه نمی دهم شرایط به دوران قبل از طرح تحول برگردد.

وزیربهداشت گفت: اگر مردم تخلفی در خصوص حوزه سلامت دیدند آن را با ۱۹۰ در میان بگذارند تا برخورد با متخلفان انجام شود و به نظرم جامعه پزشکی نیز از ما خواسته تا جلوی هرگونه تخلف گرفته شود اما در این میان مسئله مهم این است که برخورد بازدارنده باشد.


وی با اشاره به مدیریت هزینه ها در بیمه سلامت گفت: بیمه سلامت  نباید امسال کسری بیاورد و اگر اینطور شود تخلف کرده است، بیمه باید خدماتش را الویت بندی کند.

هاشمی در ادامه به موضوع افزایش ارز و تاثیر آن در تجهیزات و ملزومات پزشکی وارداتی گفت: در مورد ارز باید بگویم که افرادی که کار قانونی انجام می دهند هیچ گونه مشکلی با بانک ها در این خصوص ندارند و وارد کنندگان ملزومات و تجهیزات می توانند بدون مشکلی وسایل خود را وارد کنند، اعتماد سازی به وسیله بانک مرکزی انجام شده ست و  ما یک کمیسیون قیمت گذاری داریم .

وی در خصوص تعرفه های پزشکی گفت: دولت خدمات پزشکی را ۵ درصد و برای دارو اجازه افزایش ۹ درصد را داده است .

در سیاسی کردن  مسائل استاد هستیم

هاشمی با بیان اینکه ما در سیاسی کردن  مسائل استاد هستیم، افزود: تجمیع بیمه ها مسئله مهمی است که در زمان اجرای آن سر و صداهایی بلند شد که سیاسی کردن این موضوع به نفع مردم و کارگران نیست و خوشبختانه در این خصوص ما نصف بیشتر راه را رفته ایم و امیدوارم مجلس و دولت در این زمینه کمک کنند .

وی تصریح کرد: با تجمیع منابع بیمه سلامت بسیاری از مشکلات حل می شود  و به طور کلی باید بگویم که ما گرفتار رودربایستی در مسائل مختلف هستیم، برخی از مسئولان بلد نیستند نه بگویند و همین مسئله باعث بروز مشکلاتی می شود.

نباید درآمد پرستار و پزشک را مقایسه کنیم

هاشمی در پاسخ به این سوال که انتقاداتی در خصوص تفاوت دستمزد پزشکان و پرستاران وجود دارد، اظهار کرد: مشکلات کاری بخشی واقعی حوزه سلامت است و امروزه تفاوت درآمد در صنف پزشکان و پرستاران وجود دارد و ما نباید درآمد پرستار و پزشک را مقایسه کنیم.

وی عنوان کرد: مشکل ما در پزشکی این است که در ۲۷ سال پیش افرادی گفته اند که بیمارستان ها باید خود گردان باشد و همین مسئله سبب زیاد شدن فاصله درآمد پزشکان با پرستاران و رادیولوژیست ها شده است.

وی با اشاره به اینکه ما باید عرضه را با تقاضا یکسان کنیم زیرا در بسیاری از تخصص ها مابا مشکل جدی کمبود نیرو روبه رو هستیم ، گفت:
در زمان آمدن ما کارانه پرستاری ۶۰ هزار تومان بوده که امروزه این میزان سه برابر شده است و  و اکنون به دلیل این نظام پرداخت نمی توانیم فاصله درآمدی بین پزشکان و پرستاران را کم کنیم .

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
آقای دکتر اگه میخواهید مردم مریض نشوند آب و غذای مردم را اصلاح کنید جلو محصولات تراریخته را بگیرید که سرطان است به دکترای طب سنتی اجازه درمان بدهید کسی با داروی شیمیایی درمان نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
علت مرگ و میر مردم بیچاره سکته اس نه بیماریا و باس مشکل سکته حل شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
مردم دیگه خودشون یاد گرفتن بیمار نشن که این برگرفته از اراده خودشونه نه از خدمات در حد زیر صفر شما،چون میدونن اگه گذرشون به مطب دکترها و بیمارستانها بیافته دیگه امیدی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۱:۱۷ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
دارو به اندازه کافی گرون هست چرا گرونش کردن؟ همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده آیا برای تولید محصولات سالم و ارگانیک دولت فکری کرده است؟
United States of America
محمد رفیعی
۱۱:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
آقای وزیر متاستفانه این کشور مثل شما انگشت شمار داره شما انسانه خوبی هستید...موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
گرانی داروها و ویزیت دکترها نابسامانی در بیمارستانها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
هنر این است که یک بیمار هرگز دغدغه هزینه درمان نداشته باشد ....هنر این است هر استان در شهر های مختلف دارای بیمارستان دولتی مجهز باشد.....هنر این فقط تهران مرکز دکتر های خوب نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا همه ی بیماران را شفا بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام دکتر جان من امروز اعصابم راحته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام دکتر جان من امروز اعصابم راحته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
در طرح تحول سلامت که بعد از چندین سال اتلاف سرمایه ملی برای درمان بیماریها هزینه شده و مشخص است نصیب چه کسانی شده است الان بعد از چندین سال صحبت از پیشگیری میشه. که جای تامل دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
خانواده‌ها از درد کشیدن بیمارهایشون بدلیل هزینه های سنگین درمان خیلی سختی میکشن
آخرین اخبار