به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ حسین قمی معاون فنی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر جمعیت ۴۰ قطعهای از فلامینگوهای مهاجر در تالاب قوری گول ساکن شده اند و زندگی معمول خود را در این تالاب زیبا سپری میکنند.
وی اظهار کرد: فلامینگوها جزو پرندههای مهاجری هستند که به دلیل شرایط مناسب، تثبیت شده و کیفیت خوب آب تالاب بین المللی قوری گل، این منطقه را برای زندگی عبوری خود انتخاب کرده اند و باقی ماندن آنها به مدت بیش از یک ماه در این محل محتمل است.
وی با بیان اینکه فلامینگوهای نیمکره شمالی پس از مهاجرت از تالاب قوری گول مسیرهای عرض جنوبی را طی میکنند، ادامه داد: به دلیل موقتی بودن زندگی فلامینگوها در قوری گل، زادآوری آنها در این محل ممکن نیست.
قمی با بیان اینکه وضعیت تالاب بین المللی قوری گل در سالجاری نسبت به سالهای قبل بهتر شده و کیفیت آب آن افزایش یافته است، گفت: با وجود اینکه هم اکنون میزان آب موجود در این تالاب ۱۰ سانتی متر نسبت به مدت مشابه پارسال پایینتر است، اما، چون آب گیری آن در وقت مناسب انجام گرفت، کسری آب سال قبل نیز جبران شده است.
به گفته وی سال گذشته تالاب بین المللی قوری گل تا مرز خشک شدن کامل پیش رفت و تنها در قسمتهای وسط آب باقی مانده بود.
معاون فنی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، فرود آمدن فلامینگوهای مهاجر در تالاب بین المللی قوری گول را نشانه خوبی برای تجدید حیات این پهنه آبی دانست.
فروردین ماه امسال نیز اردک سرسفید به عنوان یگ گونه جانوری نادر به تالاب بین المللی قوری گول بازگشت که این اتفاق موجب خوشحالی دوستداران محیط زیست شد.
قوریگول، یک تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار است که در حوضه آبخیزی مرتفع به مساحت ۳۸۹۰ هکتار در ارتفاع ۱۹۱۵ متر از سطح دریای آزاد در آذربایجانشرقی در ۵۰ کیلومتری شرق شهر تبریز تشکیل شده است.
این تالاب به خاطر این که زیستگاه زادآوری گونههای مهم و در خطر انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری میباشد، به عنوان یکی از تالابهای کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
انتهای پیام/ش