یک ماه قبل از اغتشاشات ۹۶ تلگرام با راه‌اندازی تعداد زیادی CDN در کشور‌های اطراف سرعت دسترسی ایرانی‌ها را به ۷ برابر کاربران اروپایی رساند.

شرکتی با ۲۰۰ میلیون کاربر نامرئی، بدون تلفن و نشانی/تلگرام واقعا متعلق به کیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،این روزها علیرغم فعالیت گسترده کاربران ایرانی در تلگرام و پافشاری در استفاده از این سرویس، اصرار مخالفان تلگرام بر مدیریت این پیام رسان در ایران بسیار جدی شده است و برای آن دلایل متعددی را مطرح می کنند. در این میان برخی از مخالفان حتی معتقدند تلگرام برخلاف شبکه های اجتماعی و پیام رسان های دیگر، ویژه مبارزه با نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی شده است و برنامه توسعه ای خود را برای ایران هدف گذاری کرده است و برای آن شواهدی نیز ارایه می کنند.

این گزارش با پرداختن به برخی از این موارد صحت و سقم این ادعا را بررسی می کند.

*سرآغاز پاول دوروف از شبکه ویکنتاکته روسی

پاول دوروف جوان سی ساله روس تباری است که در سال 2006 شبکه اجتماعی وی کنتاکته (وی کی) را پایه گذاری کرد. اسحاق میری لشویلی همکلاسی قدیمی پاول وقتی به روسیه باز می‌گردد ایده یک شبکه اجتماعی شبیه فیس بوک را ارائه می کند و با سرمایه 30 هزار دلاری به کمک پاول، وی کی را راه اندازی می کنند. در واقع پاول در ابتدا وی کی را به کمک دو دوست یهودی اش اسحاق میری لشویلی و لو بینزومویچ لویف پایه گذاری کرد.

وی کی باعث شد پاول به سرعت پولدار شده و به خاطر توسعه این شبکه اجتماعی برخی به او لقب زاکربرگ روسیه را دادند. تا سال 2011 و بروز تظاهرات ضددولتی در جریان انتخابات روسیه، که وی کی در ایجاد اعتراضات نقش مهمی ایفا کرد. پس از آن بود که وی کی درخواست نهادهای روسیه برای مقابله با این جریانات را رد کرد و به عنوان بستری جهت رشد اعتراضات مورد توجه قرار گرفت. دورف در جواب نهادهای روسیه، توئیتی ارسال کرد و با انتشار نامه رسمی دولت در کنار یک سگ که زبانش آویزان بود، این درخواست را به تمسخر گرفت. این تقابل در سال 2014 نیز برای چندمین بار اتفاق رخ داد و در جریان بحران اوکراین پاول دوروف با دولت روسیه همکاری نکرد.

سال 2013 دو شریک یهودی دوروف، سهام خود را به شرکت UCP می فروشند. برخی منابع اعلام کرده‌اند هماهنگ کننده این معامله شخصی به نام ایگور سچین بود که بسیار به پوتین نزدیک است. گرچه بعدا مسئولان این شرکت ارتباط با سچین را رد کردند. در نهایت دوروف باقیمانده سهام خود را به شرکت USM فروخت. این شرکت توسط یکی از طرفداران پوتین مدیریت می‌شد. در واقع دوروف مدیرعامل شرکت وی کی بود در حالی که دو نفر از طرفداران پوتین آن را در اختیار داشتند و وی شبکه اجتماعی وی کی را رها کرد.

پاول دوروف در جریان حضورش در روسیه در جریان انتخابات سال 2011 و نیز بحران اوکران در 2014 دو بار روسیه را به آشوب کشید. اما این پایان کار نبود، دوروف به نیویورک آمریکا رفت و برخی از دوستانش را از وی کی فراخواند تا به کمک او بیایند.

وقتی خبرنگار موسکو تایمز، از او در رابطه با پروژه مرموز جدیدش سوال پرسید، دوروف برای او تصویری از فیلم سینمایی "شبکه اجتماعی" را ارسال کرد که در آن بازیگر نقش زاکربرگ قرار داشت. پروژه جدید دوروف نسل جدیدی از شبکه های اجتماعی به نام تلگرام بود. شبکه اجتماعی که قرار است راه را برای دسترسی دولت ها به کاربران سخت کند. در واقع پروژه دوروف در روسیه برای آمریکا جذاب می نمود به همین علت آمریکا وی را برای طراحی یک شبکه اجتماعی پیشرفته برای مقابله با دشمنانش فراخوانده بود.

شبکه های اجتماعی در بسیاری موارد با دولت ها همکاری می کنند به عنوان مثال فیس بوک در موارد متعددی با دولت آمریکا همکاری داشته است حتی در موردی مقامات دولتی روسیه از فیسبوک خواستند صفحه ای که برای برنامه ریزی تظاهرات ساخته شده بود را مسدود کند. فیسبوک به درخواست روسیه گردن نهاد و دسترسی کاربران روسی را به این پیج مسدود کرد. واکنش دورف قابل پیشبینی بود: «فیسبوک بزدل است و به هیچ اصولی پایبند نیست. من هرگز به چنین درخواستی جواب مثبت نمیدهم.»

این بار فیس بوک و زاکربرگی جدیدی با کارکردهای جدید در حال تولد است، تلگرام قرار نیست به هیچ دولتی پاسخگو باشد. ترزا می نخست وزیر بریتانیا در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس اعلام کرد که تلگرام، خانه تروریست ها و تبهکاران شده است. بنا بر گزارشات رسمی که از سوی مقامات کشورهای مختلف اعلام شده، تروریست ها از جمله داعش در عملیات های تروریستی خود در ایران، روسیه، آلمان، فرانسه و انگلیس از تلگرام استفاده کرده اند. اگر بتوان از فیس بوک و تویٔیتر به عنوان ابزاری برای براندازی نرم در دنیا یاد کرد، قطعا تلگرام ابزاری برای اقدامات خشن و براندازی نیمه سخت خواهد بود .

*پنهان سازی ساختار مدیریت و آدرس های عجیب شرکت تلگرام

برخلاف وی‌کنتاکته، وضعیت فعالیت شرکت تلگرام از ساختار مشخصی برخوردار نیست. اطلاعات مربوط به هویت مالکان، سرمایه گذاران و حتی ثبت شرکت تلگرام مشخص نیست و مدیر عامل جوان آن تابعیت نامشخص دارد. تلگرام به عنوان لگرام به عنوان یک شرکت انگلیسی و آمریکایی ثبت شده، اما دوروف آدرس دفتر خود را برای فرار از قانون فاش نمی کند.

دوروف تابعیت سنت کیتس و نویس را دریافت کرده و به همین دلیل می تواند بدون ویزا به بسیاری از مناطق جهان مانند پاریس، ونیز ، سنگاپور و... سفر کند.

تلگرام به عنوان یکی از شبکه های اجتماعی بزرگ که طبق اعلام مدیران آن بیش از 200 میلیون کاربر از سراسر جهان دارد، مانند دیگر شبکه های اجتماعی دفتر رسمی در کشورهایی که مخاطبان اصلی اش در آن کشورهای حضور دارند، تاسیس نکرده و اطلاعاتی از مراکز داده خود در مناطق مختلف دنیا ارایٔه نمی کند. تلگرام با وجود هزینه های کلان فنی مانند نگهداری، تحقیق و توسعه، محل درآمد مشخصی ندارد و منابع مالی، ساختار سهام داری و نامشخص دارد و حتی برای درآمدزایی از تبلیغات استفاده نمی کند. تلگرام اعلام نمی کند شیوه درآمدزایی اش چگونه است، با چه روشی این شبکه اجتماعی را توسعه داده و به اینجا رسانده است. حتی تلگرام هنوز اسامی 81 نفری که در عرضه اولیه ارز مجازی اش شرکت کرده و سهام دار اصلی Ton به حساب می آیند را منتشر نکرده است. این در حالی است که شبکه های اجتماعی در دنیا از ساختار مالی روشنی برخوردار هستند و وضعیت عرضه در بورس، سهام داران، درآمد و ... آنها به صورت گزارشات دوره ای منتشر می شود.

دفتر تلگرام در آمریکا فاقد آدرس است و وقتی به آدرس دفتر این شرکت در انگلیس مراجعه می کنید نیز با یک آدرس جعلی مواجه می شوید. با مراجعه به آدرس دفتر تلگرام در لندن به یک شرکت تجاری بر می خورید که وظیفه آن اجاره دفتر جلسه است که یک ساختمان سه طبقه دارای 5 اتاق جلسه برای اجاره است. در واقع تلگرام یک مرکز اجاره دفتر کار موقت را به عنوان آدرس شرکت خود اعلام کرده است .

همچنین آدرس دفتر تلگرام در امارات نیز با ابهام مواجه است . بنابر اطلاعات یافت شده دفتر تلگرام در دبی در سه اتاق طبقه 63 برج Business Central Tower قرار دارد که البته این دفتر نیز مانند دفاتر انگلیس و آمریکای تلگرام فاقد تلفن و راه های ارتباطی است.

این در حالی است که شرکت هایی که مدیریت شبکه های اجتماعی بزرگ دنیا را در اختیار دارند آدرس و تصاویر دفاتر و مراکز داده خود را منتشر کرده اند . حتی امروزه نوع معماری ویژه و پر هزینه مراکز فعالیت این شرکت ها زبانزد شده و بحث های مختلفی درباره آن مطرح می شود . به عنوان مثال فیس بوک در حال طراحی ساختمان جدیدش با هزینه 300 میلیون دلاری است که این دفتر، وسیع ترین ساختمان پلان باز دنیاست.

حتی شرکت های کوچکتر از تلگرام نیز به صورت رسمی فعالیت کرده و آدرس دفتر و محل فعالیتشان مشخص است . مثلا شرکت کاکائو در کره جنوبی در سایت خود آدرس دقیق و شماره تلفن دفتر مرکزی، دفتر پانگیو و نیز دفتر خدمات مشتریان خود را ذکر کرده است . دفتر مرکزی این شرکت در پارک علم و فناوری در جزیره ججو کره جنوبی واقع است.

*تلگرام در ایران

همزمان با کوچ دوروف به نیویورک و توسعه تلگرام، در سال 1393، بنابه دلایل مختلف کاربران فضای مجازی در ایران به سمت تلگرام کوچ کردند، همین امر باعث شد تلگرام به سرعت در ایران فراگیر شده و کاربران ایرانی آن در عرض کمتر از یک سال به چند میلیون نفر رسید. این فرایند تا جایی پیش رفت که هم اکنون طبق برخی آمارها بیش از 40 میلیون ایرانی عضو این پیام رسان هستند. طبق آمار سایت الکسا هم اکنون دامنه Telegram.org سیزدهمین سایت پربازدید ایرانی هاست و اولین کشور بازدیدکننده آن ایران (با 63 درصد کل بازدیدها) است، همچنین دامنه T.me بیست و دومین سایت پربازدید ایرانی هاست که در این مورد هم ایرانی ها با اختصاص 36 درصد بازدیدها اولین بازدید کنندگان آن هستند، Telegram.me نیز سومین دامنه مربوط به تلگرام است که در میان سایت های پربازدید ایرانی ها در مقام سی و نهم قرار دارد و 24 درصد بازدید آن نیز در ایران انجام می شود. جالب اینجاست که دومین بازدید کننده این دامنه ها، روس ها هستند و کشورهای دیگر با اختلاف زیاد در مقام های بعدی قرار دارند.

بر اساس طرح نظر سنجی تلفنی از سوی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران، ایسپا که در روز 15 فروردین 97 به صورت تلفنی انجام شده است 65.3 درصد از افراد بالای 18 سال کشور دست کم از یکی از شبکه های اجتماعی در حال حاضر استفاده می کنند. بر این اساس تلگرام با 59.5 درصد در رتبه اول مصرف شبکه های اجتماعی در بین مردم ایران قرار دارد. در حال حاضر پس از تلگرام، اینستاگرام با 17.7 درصد و واتس اپ با 11.9 درصد در رتبه های دوم و سوم قرار دارد. بر اساس نتایج این نظرسنجی در حال حاضر وایبر 1.4 درصد، لاین 1.6 درصد، فیسبوک 2.8 درصد و توییتر 1.6 درصد استفاده کننده بالای 18 سال ایرانی دارد. پیام رسان ایرانی سروش نیز تا مدتی پیش 2 درصد استفاده کننده داشته است.

طبق آمار اعلام شده، تلگرام حدود 60 درصد پهنای باند کشور را اشغال کرده است. که با احتساب حدود 20 درصدی اینستاگرام در واقع نزدیک به هشتاد درصد پهنای باند کشور در اختیار دو شبکه اجتماعی است و تلگرام به تنهایی اکثریت استفاده کاربران و نیز پهنای باند را در اختیار خود دارد. همین موضوع یعنی عدم وجود پیام رسان های مختلف و نیز بومی باعث می شود تلگرام دارای یک انحصار بزرگ در کشور شود. این در حالی است که کشورهای پیشرفته در دنیا امکان در اختیار گرفتن انحصار را به پیام رسان های غیر بومی نمی دهند.

هم اکنون در کشورهای غربی (آمریکا و اروپا) فقط پیام رسان های غربی در لیست پر استفاده ترین شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها دیده می شود که از جمله آن snapchat ،Instagram ، Facebook Messenger ،whatsapp و twitter است؛ در این کشورها هیچ پیام رسان غیرغربی در اولویت استفاده قرار ندارد. در روسیه نیز پیام رسان بومی vkontakte و odnoklassniki در صدر قرار دارند و بعد از آن فیس بوک در رده سوم استفاده مردم این کشور قرار دارد. در چین WeChat پیام رسان غالب است و تقریبا هیچ پیام رسان غیربومی در این کشور مورد توجه قرار نگرفته است. در ژاپن پیام رسان بومی Line غالب است در کره جنوبی Kakao به عنوان یک پیام رسان بومی غالب است . در اندونزی BBM پیام رسان بومی است که بر دیگر پیام رسان ها غلبه دارد. در ویتنام نیز تا چند سال قبل پیام رسان بومی ZingMe غالب بود و هم اکنون بعد از فیس بوک در رتبه دوم قرار دارد. در این میان، کشورهای غربی و نیز چین به هیچ کدام از پیام رسان های غیر بومی اجازه رشد نداده اند و در عین حال در صدور پیام رسان خود به کشورهای دیگر نیز تلاش کرده اند. هم اکنون پیام رسان whatsapp و شبکه اجتماعی فیس بوک که هر دو متعلق به شرکت فیس بوک هستند در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان پیام رسان غالب شناخته می شوند. در واقع امریکا نبض شبکه اجتماعی جهان را در دست دارد البته به جز چند کشوری که توانسته اند فیس بوک را کنار زده و پیام رسان بومی خودشان را در کشور به اوج برسانند. غیر از موارد فوق کشورهای کشورهای دیگری نیز وجود دارند که در آن ها از پیام رسان های بومی استفاده می شود ولی این پیامرسان ها غالب نیستند.

*شواهدی از تمرکز دوروف بر ایران

پس از غلبه تلگرام بر مخاطبان ایرانی، طی یک سال گذشته اتفاقات مختلفی بر بستر این پیام رسان در کشور رخ داد که توجه اذهان را به آن جلب کرد. تیرماه 96 نیروهای داعش با هماهنگی با یکدیگر از طریق تلگرام به مجلس شورای اسلامی حمله می کنند و دی ماه همان سال اغتشاشات در چندین شهر در ایران بروز می کند که مقدمات آن بر بستر تلگرام انجام شده بود که همین امر باعث شد تلگرام چند روزی در ایران بسته شود. وزیر ارتباطات در یک پیام تویٔیتری به پاول دوروف از او درخواست می کند که کانال های مروج خشونت را مسدود کند، که دوروف نیز با انتشار پیامی اعلام کرد که این کانال را مسدود می کند. اما در اقدامی عجیب، دوروف دو روز بعد،سخن خود را نقض کرده و اعلام کرد از کانالی که مسدود کرده حمایت کرده تا کانال جدیدی را راه اندازی کند. دوروف با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که " طی 11 سال گذشته سعی کرده از آزادی بیان دفاع کند، اول در روسیه و سپس در بقیه جهان ! "

یک ماه قبل از شروع اغتشاشات یعنی آذرماه 96 دوروف اعلام کرد دفتر خود را به دبی منتقل کرده است. تلگرام طی این مدت از طریق تعداد زیادی CDN که در کشورهای اطراف ایران راه اندازی کرد سرعت دسترسی مردم ایران را بالا برد. تلگرام از طریق اقدامات فنی که انجام داد توانست سرعت دسترسی ایرانی ها به تلگرام را به 7 برابر بیشتر از کاربران اروپایی برساند. (مشابه اقدام مدیران تویٔیتر که در زمان فتنه سال 88 با راه اندازی مراکزی در اطراف ایران سرعت دسترسی ایرانی ها به این شبکه اجتماعی را بالا بردند.)

تلگرام امروز به عنوان یک شبکه اجتماعی سیاه و مامنی برای اعمال تروریستی در برخی از کشورها فیلتر شده است. این نرم افزار عجیب به عنوان یک پلتفرم ارتباطی، مسیری امن، برای کسانی که قصد دارند اقدامات غیرقانونی انجام دهند فراهم کرده است. دوروف قبلا با طراحی وی‌کنتاکته و امروز با طراحی تلگرام توانسته قوانین سیاسی کشورهای مخالف آمریکا را دور بزند و امنیت کشورهایی مانند ایران و روسیه را خدشه دار کند اما برنامه های دوروف برای دورزدن قوانین کشورها هنوز تمام نشده است.

تلگرام در سند 23 صفحه ای که اواخر سال گذشته منتشر کرد، برنامه آینده اش را اعلام کرد. تلگرام اعلام کرد قصد دارد شبکه ای بر مبنای تکنولوژی بلاک چین راه اندازی کند که قابلیت ارائه سیستم برای رد شدن از تمامی فیلترها را دارا است. این سیستم یک ارز رمز مجازی (پول مجازی با واحد گرم) نیز ارائه می کند که به افراد اجازه می دهد تمامی تبادلات مالی خود را بر این بستر انجام دهند. طبق سند ارایٔه شده توسط تلگرام این قابلیت ها شامل ذخیره سازی فایل ها به صورت غیرمتمرکز، یک سرویس پروکسی برای ایجاد سرویس های V.P.N غیرمتمرکز، خدماتی برای قراردادهای هوشمند، برنامه های غیرمتمرکز و مرورگرهای وب امن و پرداخت های همتا به همتای درون برنامه ای است.


بیشتر بخوانید:تلگرام چگونه می توانست مانع حادثه تروریستی مجلس شود؟/ جزئیات جدید از نحوه ردگیری سرپل داعشی‌ها در ایران


پاول دوروف بدین منظور اواخر سال گذشته نسخه متفاوتی از تلگرام به نام TelegramX را منتشر ساخت که به سرعت توسط مدیران گوگل از اپ استور حذف شد. پاول دوروف در توییتر خود نوشت: "شرکت اپل به ما هشدار داد که محتوای نامناسب در دسترس کاربران ما قرار گرفته است و به همین دلیل هر دو اپلیکیشن تلگرام و تلگرام ایکس از اپ استور حذف شدند. به محض اینکه ما محافظت های لازم را انجام دهیم، انتظار داریم که این اپلیکیشن ها به اپ استور بازگردند." نسخه تلگرام ایکس که برای اندروید منتشر شده، کاملاً از نو نوشته شده و از کد بیس تازه ای بهره می برد که پیشتر در اپلیکیشن اصلی مورد استفاده قرار نگرفته و سبب می شود اپلیکیشن، سرعت و کارایی بیشتری نسبت به نسخه اصلی داشته باشد. با توجه به توضیحات بلاگ پست تلگرام، تلگرام ایکس اپلیکیشنی آزمایشی است که شاید جایگزین رسمی تلگرام کنونی شود. مدیران تلگرام در این نسخه، کدهای مختلفی را طراحی کرده اند که هم اکنون مورد استفاده قرار نمی گیرد اما به محض آماده شدن شبکه TON تلگرام نصب شده روی گوشی های کاربران تغییر ماهیت داده و از یک پیام رسان ساده تبدیل به یک شبکه پیچیده می شود .

در واقع تلگرام بدین وسیله قصد دارد به جنگ اقتصادی با ایران (به عنوان بیشترین مصرف کننده تلگرام) برود. در صورت راه اندازی ارز مجازی تلگرام در عرض چند ماه بخش مهمی از اقتصاد کشور به این پلتفرم منتقل می شود و "گرام" به عنوان یک ارز جدید بخش قابل توجهی از مبادلات مالی کشور را در اختیار خود می گیرد.

ارز های رایج در دنیا مانند بیت کوین و اتریوم هم اکنون بر بستر خاصی عرضه نمی شوند. از سوی دیگر تاکنون هیچ شبکه اجتماعی و پیام رسانی نیز در دنیا اقدام به ارایٔه ارز دیجیتال نکرده است چرا که اگر هر شبکه اجتماعی، واحد پول جدیدی بر بستر خود عرضه کند، از آنجایی که شبکه اجتماعی محل تبادل اطلاعات و ارتباطات است به سرعت مردم تبادلات روزمره خود را تغییر داده و به جای خرید و فروش با واحد پول رایج کشور خود، از ارز مجازی پیام رسان استفاده می کنند. در این صورت مدیریت اقتصادی کشورها از دست دولت ها خارج شده و در اختیار مدیر پیام رسان قرار می گیرد. بنابراین اگر پیام رسانی اقدام به ارایٔه یک واحد پول مجازی کند، به کشورها اعلام جنگ کرده است. (خصوصا کشورهایی که مردم آن ها را در اختیار دارد)

دوروف قبلا در تویٔیتر خود اعلام کرده بود که در رابطه با مقابله با تروریسم و پورنوگرافی در تلگرام اقداماتی را آغاز کرده است. گرچه تاکنون این اقدامات به نتیجه نرسیده و این پلتفرم هم اکنون تهدیدات فرهنگی و امنیتی زیادی را در کشورهای مختلف از جمله ایران ایجاد کرده است، اما اقدام اخیر تلگرام برای تبدیل شدن به یک بستر اقتصادی، می تواند علاوه بر تهدید فرهنگی و امنیتی، این نرم افزار را به یک ابزار برای دور زدن نظام های اقتصادی کشورها تبدیل کند. بنابراین از هم اکنون باید جلوی این اقدام گرفته شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

چرا سرعت دسترسی ایرانی‌ها به تلگرام 7 برابر بیشتر از اروپایی‌هاست؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
به هر حال خدا پدرشان را بیامرزد تلگرام را بستند. امروز تو ماشین من و فرزندم کلی با هم حرف زدیم و بگو بخندداشتیم . در حالی که قبلا همیشه سرش تو گوشی بود و تلگرام . نه حرفی میزد نه حواسش به دیگران بود.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۴۲ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
بیسفون پلاس
دوستان پسام رسان بیسفون پلاس بالاتر از سایرینه...شک نکنید با نصب و اسنفاده از اون به این مهم پی میبرید
Iran (Islamic Republic of)
PPPPP
۱۹:۴۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تا چند وقت پیش تلگرام پیام رسان خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام نباید فیلتر شه من میمیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
شاید برای من باشه نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
علی گرایلی
۱۹:۲۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
حتما مال اسماعیله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
درواقع خادم سیاوموساداست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
کمتر برای حفظ منافع خودمان در پیام رسان تلگرام جنجال کنیم . کمتر به پیام رسان بومی توهین کنیم . به دنبال منافع کشور خودمان باشیم نه پاول دروف که عاشق فیلم های ضد ایرانی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
طرف هلدینگ داره و کلی عضو در تلگرام اول به پیام رسان بومی تهمت میزنه بعد از چند روز حرف های مثبت یا حداقل حقیقت رو بیان میکنه و توقع داره مردم به کانالش در پیام رسان ایرانی بیایند مردم کدام را باور کنند؟ وطن دوست باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه کانال های تلگرامی کارشان بالعکس می باشد بجای اینکه مردم را راهنمایی کنند به پیام رسان های بومی بیایند تا کانالشان در پیام رسان بومی عضو گیری نماید کاری می نمایند تا منافع کوتاه مدت آنها در پیام رسان تلگرام حفظ شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من ماندم اگر این کانال های تلگرامی چرا نمی خواهند اجازه بدهند مردم خودشان انتخاب کنند و چرا انقدر به پیام رسان های بومی تهمت می زنند ؟ این ها کلی هزینه و وقت برای پیام رسان های بومی گذاشته اند این وافعا بی انصافی نیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه ما دنبال هر دلیلی بابت نیامدن کل مردم به پیام رسان های بومی جستجو می کنیم اما از کانال های تلگرامی پرطرفداری که بعضی های آنها میلیاردی درآمد دارند غافل هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
به نظر من باید حرف های دل مدیران تلگرامی را شنید تا دست از این مانع تراشی ها و نظرات منفی در مورد پیام رسان بومی بردارند باید بهشون تضمین داد به همان منافعی که در تلگرام برخوردار بودند در پیام رسان ایرانی هم برخوردار خواهند بود اینگونه با سیل مخاطبین مواجه خواهیم بود چون مانع تراشی دیگر نخواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
به نظر من باید حرف های دل مدیران تلگرامی را شنید تا دست از این مانع تراشی ها و نظرات منفی در مورد پیام رسان بومی بردارند باید بهشون تضمین داد به همان منافعی که در تلگرام برخوردار بودند در پیام رسان ایرانی هم برخوردار خواهند بود اینگونه با سیل مخاطبین مواجه خواهیم بود چون مانع تراشی دیگر نخواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
شهدا وقتی برای دفاع از ما به جبهه رفتند از همه چیزشان گذشتند امیدوارم ما هم از درآمد تلگرامی مان نه برای همیشه بلکه تا مدتی که پیام رسان بومی قوت بگیرید بگذریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من از سروش راضی ام امروز هم ورژن جدیدش آمد در کل خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من هم فعال تلگرامی هستم اما مثل بعضی ها بدگویی از پیام رسان بومی نمی کنم چون دنیایی دیگر هم هست که به کارهای ما حسابرسی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من نظرم این است که اشخاصی که روزی 30 میلیون درآمد در تلگرام دارند می توانند با حمایت از پیام رسان داخلی اون رو از پیام رسان بومی کسب درآمد کنند چراکه سرقفلی خیلی امنی خواهد بود و دیگر نیازی به کسانی امثال مدیر تلگرام نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
کاربر نامرئی یعنی مشخص چه افرادی هستن ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
کاربر نامرئی یعنی مشخص چه افرادی هستن ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
این که بگن فلان پیامرسان خارجی نا امن و داره سوء استفاده میکنه از اطلاعات کاربرای ایرانی و فقط واسه ایران طراحی شده و ....... یه چیز عادیه توی ایران
خو نا سلامتی خودشون دسترسی به این حجم از اطلاعاتی که روزانه توسط 40 میلیون مبادله میشه دسترسی ندارن و حقم دارن اینگونه از پیامرسان های خارجی بگن و به هر دری میزنن تا پیامرسان داخلی جایگزین کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
این که بگن فلان پیامرسان خارجی نا امن و داره سوء استفاده میکنه از اطلاعات کاربرای ایرانی و فقط واسه ایران طراحی شده و ....... یه چیز عادیه توی ایران
خو نا سلامتی خودشون دسترسی به این حجم از اطلاعاتی که روزانه توسط 40 میلیون مبادله میشه دسترسی ندارن و حقم دارن اینگونه از پیامرسان های خارجی بگن و به هر دری میزنن تا پیامرسان داخلی جایگزین کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
راستی فیلم 300 چه بود که مدیر تلگرام خیلی دوست داره ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
شما راه های تقویت غیرت را بگویید ما خودمان تلگرام را پاک می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من که حاضر نیستم از تلگرامی حمایت کنم که مدیرش علاقه مند به یک فیلم ضد ایرانی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ایران عزیزم پیام رسان ایرانی را به خاطر امنیت تو نصب کردم راضی باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
عاشق کشورم هستم و بخاطر هیچ امکانات و چیز دیگری حاضر نیستم از تلگرام استفاده کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زنده باد ایران و زنده باد تولید ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
این همه جوان های ما هزینه کنند تازه این همه پیام رسان داریم که ایرانی هستند و عالی آن وقت از تلگرام استفاده کنیم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
خیالم راحت است که بعد از شهید شدن چند نفر بخاطر همین تلگرام دیگر از آن استفاده نکردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
هر چند برای بومی سازی فضای مجازی خیلی هم دیر کردیم ولی باز هم می توان از این منجلابی که تلگرام برای ما درست کرده آزاد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفا این کانال های تلگرامی را تامین نمایید تا دیگر نیازمند تلگرام نباشند که بخواهند مانع آمدن مردم به تلگرام شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفا این کانال های تلگرامی را تامین نمایید تا دیگر نیازمند تلگرام نباشند که بخواهند مانع آمدن مردم به تلگرام شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
این سوال را از خود بپرسید که چرا وقتی امارات مصرف کننده عمده تلگرام نیست این همه برای این پیام رسان هزینه می کند که سهام عمده اش هم برای صهیونیست ها است ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
این سوال را از خود بپرسید که چرا وقتی امارات مصرف کننده عمده تلگرام نیست این همه برای این پیام رسان هزینه می کند که سهام عمده اش هم برای صهیونیست ها است ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
هر چقدر وطنمان را دوست داریم کاری کنیم مردم به پیام رسان های داخلی امیدوار شوند و آن چیزی که دشمن می خواهد و آن چیزی جز نیامدن مردم به پیام رسان های بومی نیست را اجرا ننماییم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
هفته های پیش بود که رسانه ها از کانال ادمین های تلگرامی خبر دادند که مانع تراشی می کردند بر سر پیام رسان های بومی حتی اگر آن کانال را رصد کنیم هم فایده ندارد این ها کارشان را انجام دادند و تا توانستند از پیام رسان های بومی بدگویی کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفا دنبال راه حل برای تقویت پیام رسان های بومی می رویم برای آوردن مردم به اینها از افراد با تجربه استفاده کنیم و دنبال راه حل هایی که دیر تر به مقصد می رسیم نباشیم . عزیزان اول این کانال های پرطرفدار تلگرامی که به چندین هلیدینگ تقسیم می شوند را متوقف کنید البته اگر رای شوند بعد همه چیز تمام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
یکی از همین مدیرهای کانال های تلگرامی که ناشناس است یک پورشه برای همسرش و یک خانه هم برای برادرش که تازه ازدواج کرده قسطی خریده شما توقع دارید سریع تلگرامش را متوقف کند و از درآمدش بگذرد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
گاهی اوقات متاسفانه ما سرگردان می شویم و نمی دانیم علت بعضی چیز ها چیست ؟ مثلا همین ماندن بعضی در تلگرام است . اگر اجازه بدهید بنده حقیر علتش را بگویم 1-عدم توقف کانال های تگلرامی پردرآمد که تعدادشان 15 تا 20 کانال است 2-شایعات و مردد کردن مردم نسبت به پیام رسان های داخلی توسط این افراد که اصلا حاضر به توقف فعالیت ها حتی تا چند روز نیستند و طاقت توقف درآمد را برای چند روز ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
گاهی اوقات متاسفانه ما سرگردان می شویم و نمی دانیم علت بعضی چیز ها چیست ؟ مثلا همین ماندن بعضی در تلگرام است . اگر اجازه بدهید بنده حقیر علتش را بگویم 1-عدم توقف کانال های تگلرامی پردرآمد که تعدادشان 15 تا 20 کانال است 2-شایعات و مردد کردن مردم نسبت به پیام رسان های داخلی توسط این افراد که اصلا حاضر به توقف فعالیت ها حتی تا چند روز نیستند و طاقت توقف درآمد را برای چند روز ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام تا مدتی پیش خوب بود ولی الان مخربه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
برخی سودجویان به دنبال منافع خودشون هستن و اجازه نمیدهن کاربران به پیام رسانهای داخلی کوچ کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر شما باشید و روزی 35 میلیون تومان درآمد داشته باشید حاضرید از تلگرام دل بکنید ؟ آیا حاضرید از بومی سازی حمایت کنید ؟ مسئله اینه که بعضی متاسفانه با خودشان کنار نیامده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من شنیدم یکی از هلدینگ های تلگرامی میلیاردی درآمد دارد بنظر شما این هلیدنگ که حدود چند میلیون نفر عضو دارد از تلگرام دست می کشد و از پیام رسان بومی تعریف و تمجید می کند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ببینید برای خیلی ها خیلی سخت است از درآمد روزی 30 میلیون که در تلگرام داشتند دست بکشند چون اینها خیلی هم مخاطب دارند تا براشون جایگزین درآمد درست نکنی اینها ول کن تلگرام و دفاع از اون نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
خوب شد که در کشور کسب و کار توئیتری و فیس بوکی زیاد نداریم وگرنه کلی از همین سیستم های ناامن دفاع می کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
خودمان را گول نزنیم الان کسانی که مدافع تلگرام هستند منحصرا آنهایی اند که درآمد دارند وگرنه کسی هست که از توهین مدیر تلگرام به تمدن کشورش ناراحت نشده باشد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
مانع های آمدن مردم به پیام رسانای داخلی به نظر من 1- کانال های داخلی که درآمد دارند از این راه 2- کانال های خارجی که از این راه درآمد دارند هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنظر بنده اگر می خواهیم تلگرام را از کشور بیرون نماییم ابتدا باید 25 تا 30 هزار نفری که در تلگرام کار می کنند را راضی نماییم چون الان مردم در کانال های آنها هستند و اگر آنها متاسفانه بازخورد منفی بدهند مردم به پیام رسان های داخلی نمی آیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه وقتی مدیذر تلگرام که قادر به همکاری با ما نباشه همین اتفاق ها هم می افتد دیگر جالب است اول ما باید به پلیس اینترپل اطلاع بدهیم تازه اگر مدیر تلگرام خواست همکاری کند بعد از چند روز اعلام می کند تا هم مجرم از کشور فرار کند و هم ما دستمان به جایی بند نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من کانال تلگرام دارم و پول در می آورم و با پیام رسان داخلی موافق نیستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر تلگرام واقعا مدیریت پذیر بود و مدیر تلگرام با ما همکاری می کرد الان تروریست هایی که به مجلس حمله کرده بودند دستگیر می شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام یک ابزار کنترل نشده ای است که هیچ کشوری قبولش ندارد و برای ما زشت است اگر خودمان پیام رسان داشته باشیم و بخواهیم از چنین پیام رسانی استفاده کنیم که برای مردم کشورمان مخاطره انگیز است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام ابزار تکنولوژی است مثل آی گپ و سروش و ... و با نبودن تلگرام از ابزار دیگری می توانیم استفاده کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اکثر جرایم که در فضای مجازی رخ میده برای همین تلگرام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
30 هزار نفر در تلگرام کار می کنند شما حساب کنید اگر هر نفر یک تبلیغ منفی در مورد پیام رسان های ایرانی بنماید چه اتفاقی می افتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما فعالان تلگرامی متاسفانه عادت بدی پیدا کردیم که جای همه ی مردم نظر می دهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
الان جوان ها بیکار شده اند چون اجازه دارند مردم بین جنس خارجی و داخلی هر کدام را که دوست داشتند انتخاب کنند در مورد کالای ایرانی هم تا دلتان بخواهد شایعه و تهمت وجود دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما ایرانی ها متاسفانه استفاده کننده صرف شده ایم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من وقتی از مردم می پرسم هیچ کس با پیام رسان بومی مخالف نیست فقط از این حرف های کانال های تلگرامی در مورد تهمت ها وشایعات سوال دارند که کانال های تلگرامی برای اینکه مردم بومی را نصب نکنند منتشر نموده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهشا تلگرام را فیلتر نکنید ما تلگرامی ها بیکار نشویم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
هلدینگ های تلگرامی در حال حاضر مانع تراشی فراوانی بر سر پیام رسان های داخلی می کنند متاسفانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام مورد اطمینان نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام در ابتدا هویت اش را پنهان می کرد اما در حال حاضر هویت اسرائیلی اش برای هیچ کس پنهان نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام در ابتدا هویت اش را پنهان می کرد اما در حال حاضر هویت اسرائیلی اش برای هیچ کس پنهان نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
عشقمان به تلگرام یک طرفه بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر می خواهیم پیام رسان های داخلی را تقویت نماییم راهش باز گذاشتن سیستم های خارجی و اختصاص پهنای باند فراوان به آنها نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر می خواهیم پیام رسان های داخلی را تقویت نماییم راهش باز گذاشتن سیستم های خارجی و اختصاص پهنای باند فراوان به آنها نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
سروش خیلی پیام رسان خوبی است اما تهمت ها و شایعات سازمان یافته از کانالهای داخلی و خارجی تلگرامی در مورد این پیام رسان ها بسیار زیاد است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر مخابرات پیام رسانی را بسازد که امکان ارسال پیام برای مخاطبانی که این پیام رسان را هنوز نصب نکرده اند فراهم کند می تواند با تلگرام رقابت کند و از طرفی چون شماره تلفن های هر کد ملی را در اختیار دارد هر کاربری فقط یک حساب کاربری خواهد داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
توهین مدیر تلگرام به تمدن کشور ما نباید بدون جواب بماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
شاید سرعت پیام رسان بومی کمتر باشه که نیست اما با استفاده از پیام رسان های بومی ارز از کشور خارج نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
سروش کجاش بده ؟ خیلی هم خوبه من نصب کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما مردم با پیام رسان های داخلی هیچ مشکلی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام مالکش صهیونیست ها هستند البته اسپانسرهای دیگه از جمله امرات هم نقش آفرینی می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
از زمانی که سیستم های آمریکایی مثل یوتویوب در ایران بسته شده سیستم خیلی بهتر یعنی آپارات را داریم که خیلی هم عالی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
به جای استفاده از سیستم های آمریکایی و صهیونیستی از پیام رسان های داخلی استفاده کنیم تا هم ارز از کشور خارج نشود و هم متخصصان به آینده کاری خودشان امیدوار شوند
Iran (Islamic Republic of)
ستار
۱۴:۲۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما هم دوست داریم از پیامرسانهای داخلی استفاده کنیم. ولی متأسفانه کیفیتشون خیلی پایینه.
من خودم سروش رو نصب کردم ولی هنگ میکرد حذفش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ستار
۱۴:۲۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما هم دوست داریم از پیامرسانهای داخلی استفاده کنیم. ولی متأسفانه کیفیتشون خیلی پایینه.
من خودم سروش رو نصب کردم ولی هنگ میکرد حذفش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ستار
۱۴:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما هم دوست داریم از پیامرسانهای داخلی استفاده کنیم. ولی متأسفانه کیفیتشون خیلی پایینه.
من خودم سروش رو نصب کردم ولی هنگ میکرد حذفش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من سروش نصب کردم کسی نبود باهاش چت کنم حذفش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ایجاد فضای رقابتی بهترین کار برای ارتقای پیام رسانهای داخلیست
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۳:۰۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
سرآغاز موسسات مالی غیر مجاز که بود؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام 200 میلیون کاربر نامرئی داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من همین لحظه که دارم این نظر و مینویسم سروش رو نصب کردم برای مادرم هم همینطور.‌.خیلی عالی شده..من خودم مخالف پیام رسان های ایرانی بودم چون واقعا افتضاح بودن تا چند روز پیش هم نصب کردم ولی پاکش کردم اما امروز دیدم چقدر پیشرفت داشته سرعتشم خیلی خوبه..واقعا بعضی ها چقدر اغراق میکنن که میگن اصلا خوب نیست..پیشنهاد میکنم نصب کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب از بعضیا که میگن خدا خیرت بده جوان ... یعنی شما فکر کردید ایشون محض رضای خدا و خیر شما کاری کرده؟ کمی فکر کن لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام عشق است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
از دشمن توقع عشق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
ايول تلگرام عشق است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره تلگرام رو فیلتر نکنین چون خیلی از افراد در آن فعال هستن و از طریق آن اشتعالزایی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره از پیام رسانهای داخلی حمایت شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره تلگرام رو فیلتر نکنین چون خیلی از افراد در آن فعال هستن و از طریق آن اشتعالزایی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
وقتی وایبر و ... سرعتش توی ایران کم شد همه به تلگرام گرایش پید ا کردند. من فکر می کنم عامل داخلی باعث گسترش تلگرام در ایران شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام عامل جرم و جنایتهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام در حال حاضر بهترین پیامرسان دنیاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
فقط تو ایران اینجوریه حتی تو آمریکا 4درصد طرفدار داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام در حال حاضر بهترین پیامرسان دنیاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
از نظر سرعت خدمات ایران باعث بهبود اون شده بود که چند روز قبل قطع شده.حالا سرعت تلگرام واقعا خرابه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
من از تلگرام خارج نمیشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا سرعت تلگرامو کم میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا سرعت تلگرامو کم میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
سرعتش کم نکردن.چون به تعهداتش عمل نکرده خدمات سرور کمکی در ایران رو از دست داده
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۳۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
هر چه زودتر باید حذف شود ما باید به شبکه های داخلی روی بیاوریم چون هم ارزان است و هم امن و قابل پیگیری و ...اصلا هیچ یک ازاین گزینه ها هم که نباشد .ملی بودن و حس ایرانی بودن این شبکه ها باعث افتخار است که مردم ما در این موضوع خیلی با غیرت وارد می شوند شرط این که همه مسئولین از تلگرام خارج و به شبکه های داخلی بپیوندند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره اجازه بدهیم هر فردی خودش پیام رسان مرود علاقه ش را انتخاب کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا دلیل و توضیح میدهید مخربه ببندید صلاح در اینه
۱۲