به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند آب و هوای گرم میتواند سبب احساس خشم، عصبانیت، تمایل به خشونت و درگیری با دیگران شود.
کارشناسان لهستانی با پژوهش برروی داوطلبان دریافتند میزان ترشح هورمون استرس در بدن انسان مشهور به کورتیزول در زمستان با آب و هوای سرد، کمتر از فصلهای گرم سال است.
با افزایش میزان ترشح هورمون کورتیزول در هوای گرم، تحریک پذیری و بروز خشونت و عصبانیت در افراد افزایش مییابد.
افسردگی تابستانی یکی از اختلالهای شایع در فصلهای گرم سال است که میتواند سبب اختلالهای روانی در افراد از جمله تمایل به خودکشی، قتل، جرم و جنایت، بزه و اعمال خلاف قانون و حتی پرخاشگری با دیگران شود.
تیم دانشگاه پوزنان (Poznan University of Medical Sciences) در لهستان میزان کورتیزول خون افراد را در فصلهای مختلف سال بررسی و اندازه گیری کرده اند و دریافته اند میزان ترشح این هورمون در فصل تابستان و آب و هوای گرم بیش از سایر فصول است.
ترشح هورمون کورتیزول همیشه بد نیست و میزان استاندارد وجود آن در بدن برای تنظیم میزان شکر، نمک و مایعات موجود در رگهای خونی ضروری است.
اما افزایش بیش از اندازه این هورمون برای بدن مضر است و میتواند سبب مشکلهایی همچون افزایش ضربان قلب، افزایش میزان هورمون تستوسترون و سایر واکنشهای متابولیکی شود که در نهایت سبب ایجاد سیستم عصبی سمپاتیک میشود.
سطح هورمون کورتیزول معمولاً صبحها بیش از هر زمان دیگری است و به تدریج در طول روز کاهش مییابد تا شبها که به کمترین میزان خود میرسد تا فرد بتواند به استراحت و خواب بپردازد، به همین دلیل در آزمایشهای خونگیری توصیه میشود برای بررسی سطح هورمون کورتیزول افراد صبحها آزمایش انجام دهند.
سطح هورمون کورتیزول از راههای مختلف از جمله آزمایش بزاق، خون و حتی بررسی ریشه موهای سر قابل اندازه گیری است.
کارشناسان پرهیز از قرار گرفتن در آب و هوای گرم، همراه داشتن بطری آب سرد، استفاده از البسه خنک، سبک و راحت، مصرف نوشیدنی یا خوراکهای سرد مانند بستنی و قرار گرفتن در کنار وسایل سرمایشی را برای کنترل اعصاب و جلوگیری از خشونت در فصلهای گرم سال توصیه میکنند.
نتیجه پژوهش درباره رابطه درجه حرارت محیط با دگرگونی در ترشح هورمون کورتیزول در نشست انجمن فیزیولوژی آمریکا در سن دیگو ارائه شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/