یک افغانستان شناس مشهور خارجی پس از سه سال تلاش، نسخه‌های دیجیتالی بیش از 70 اثر دوران امپوراتوری مغول در افغانستان را که از این کشور خارج شده بود، در نمایشگاهی در باغ بابر کابل گردهم آورده است.

نمایشگاه نسخه‌های دیجیتالی بیش از 70 اثر دوران امپراتوری مغول در کابلبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، یک افغانستان شناس مشهور خارجی پس از سه سال تلاش، نسخه‌های دیجیتالی بیش از 70 اثر دوران امپوراتوری مغول در افغانستان را که از این کشور خارج شده بود، در نمایشگاهی در باغ بابر کابل گردهم آورده است.

این نمایشگاه با نام "کابل، مهد امپراتوری مغول در عصر بابرشاه" در باغ بار شهر کابل برگزار شده و به مدت سه ماه به روی علاقمندان باز است.

باغ بابر شهر کابل، محل دفن ظهیرالدین بابر شاه، بنیان‌گذار امپراتوری مغل است و نسخه‌های دیجیتالی نمایش داده شده از بیش از هفتاد اثر هنری دوران مغل‌های هرات و کابل است که از قرن شانزدهم میلادی بدینسو از افغانستان بیرون کشیده شده بودند.

این نمایشگاه با همکاری شهرداری کابل، انستیتوت امریکا برای مطالعات افغانستان و سفارت‌های فرانسه و آمریکا در افغانستان، برای سه ماه برگزار شده است.

داکتر مایکل بیری، افغانستان شناس مشهور که این آثار را از ده‌ها موزیم جهان، گردهم آورده است می‌گوید که سه سال تمام موزیم‌های ترکیه، فرانسه، انگستان، آلمان، اتریش، پرتگال، مصر، کویت، آمریکا، کانادا و شرق میانه را زیرو رو کرده تـا آن‌چه که افتخار افغانستان گفته می‌شود را به این کشور بازگرداند.

وی در مورد انگیزه‌اش برای جمع‌آوری این آثـار از ده‌ها موزیم جهان، می‌گـوید که خواسته این خاطره را نزد جهانیان زنده نگه‌دارد که افغانستان مهد اکثر تمدن‌های بزرگ بوده است.

قرار است شهرداری کابل به پاس خدمات مایکل بیری، از این آثـار و نحوۀ تحقیق او، یک فیلم مستند بسازد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار