به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، فوق تخصص جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام این خبرگفت: خانم میانسالی با تشخیص کانسر پستان (سرطان پستان) به این مرکز درمانی مراجعه کرد و بررسیهای به عمل آمده نشان داد برای درمان نیاز به جراحی دارد.
دکتر حسن معیری افزود: پس از هماهنگیهای لازم و دعوت از فوق تخصص جراحی غدد و سرطان و استاد کامل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قرار شد این جراحی در بیمارستان کوثر و با حضور ایشان انجام شود.
وی با بیان اینکه در گذشته جراحیهای سرطان پستان بسیار وسیع بود و در بیشتر مواقع کل پستان جراحی میشد، تاکید کرد: این روش بیمار را پس از بهبودی از نظر زیبایی فیزیکی دچار مشکل میکرد و همین وضعیت، موجب ایجاد ناراحتیهایی روانی برای بیماران میشد.
دکتر معیری یادآور شد: عمل با دستگاه گاما پروب که برای اولین بار در استان کردستان انجام میشد، بسیار بهتر و در مقایسه با روشهای قبلی کوچکتر است.
به گفته وی، این دستگاه از یک آشکارساز (دتکتور) گاما استفاده میکند که با تحریک رادیواکتیو با دوز استاندارد مسیر جریان سلولهای سرطانی مشخص شده و با رسیدن به اولین غده لنفاوی، این غده جراحی و برای آزمایشات پاتولوژیک فرستاده میشود.
وی اضافه کرد: این کار تا مشخص شدن انتهای مسیر سلولهای سرطانی ادامه مییابد و دیگر نیازی به ایجاد برشهای وسیع در زیر بغل و سایر قسمتهای بالا تنه نیست.
دکتر معیری با اشاره به اینکه در این نوع عمل که از یک سری تکنیکهای زیبایی و درمانی استفاده میشود و سینههای بیمار حفظ شود، گفت: این نوع جراحی یک جراحی تکنیکال است که خیلی بهتر از روشهای سنتی بوده و بسیاری از اثرات منفی عمل جراحی را بر روی بیمار حذف کرده است.
وی افزود: سرطان ۱۰۰ درصد قابل پیشگیری و ۴۰ درصد قابل درمان است البته به شرطی که به موقع تشخیص داده شود تا ۸۵ درصد قابل درمان است.
دستگاه گاما پروب ساخت داخل کشور است و در بسیار ویژگیها از نوع خارجی آن بهتر و برای جراحی طیفی از سرطانها شامل پستان، تیرویید و دستگاه گوارش کاربرد دارد.
گفتنی است؛ این عمل جراحی توسط دکتر اسماعیل اکبری و دکتر حسن معیری در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کوثر سنندج با موفقیت صورت گرفت.
انتهای پیام/م