یک مقام مسئول گفت: ۲/۵ میلیون نفر توریست سالیانه از عراق به ایران سفر می‌کنند که حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای ایران ارز آوری دارد.

تعرفه ترجیحی از سوی عراق برای همه کشورها یکسان استحمید حسینی، دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، باشاره به میزان صادرات ایران به عراق اظهار کرد: برخلاف کاهش صادرات ایران در سال گذشته، میزان صادرات ایران به عراق کاهش محسوسی نداشته است و کالا‌های متنوعی به ارزش ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار به عراق صادر شد که تقریبا مشابه سال ۹۵ بود.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به سفر‌های درمانی مردم عراق به ایران تصریح کرد: سالانه ۲۰۰ هزار نفر از کشور عراق برای  درمان به کشور وارد می‌شوند که حدود ۷۰۰ میلیون دلار ارز آوری خدمات پزشکی آن، برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه کشور ایران مقصد گردشگری سیاحتی و زیارتی از سوی گردشگران عراق است، ابراز کرد: ۲/۵ میلیون نفر توریست سالیانه از عراق به ایران سفر می‌کنند که حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای ایران ارز آوری دارد.

به گفته وی؛ حمله داعش و تروریست‌ها به کشور عراق باعث کاهش مبادلات تجاری کشور‌های مختلف با عراق شد، اما ایران سهم خود را در این بازار حفظ کرد.

تعرفه‌های ترجیحی از سوی عراق برای همه بازرگانان یکسان است

حسینی با بیان اینکه تعرفه‌های ترجیحی از سوی عراق برای همه بازرگانان یکسان است، بیان کرد: برخی مواقع، استانداران با استفاده از اختیارات خود اقدام به افزایش تعرفه واردات می‌کنند که این شبهه را به وجود می‌آورد که تعرفه‌های گمرکی یکسان نیست، در حالیکه تعرفه واردات کالا به عراق برای همه کشور‌ها یکسان است.

وی ادامه داد: دولت عراق میان احزاب مختلف تقسیم شده است و به علت نظام فدرالی و تقسیم وزراتخانه‌ها چالش تجارت با عراق را بیشتر می‌کند.

حسینی با اشاره به موانع سختی‌ها پیش روی صادرات به عراق تصریح کرد: کارکردن با عراق هم سخت و هم سهل است. بازار عراق به دلیل واردات ۹۵ درصدی نیاز‌های مصرفی، بازار جذابی برای تجار است و از طرفی دیگر به دلیل عدم ثبات قوانین تجارت، مشکلات فراوانی را برای بازرگانان به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه در صدد افتتاح فروشگاه زنجیره‌ای در بغداد و بصره هستیم، گفت: ایجاد چنین فروشگاه‌هایی باعث معرفی کالا‌های ایرانی به مصرف‌کنندگان می‌شود.

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق بیان کرد: تعداد کمی از کالا‌های ویترنی ایران در عراق حضور دارند و برای افزایش صادرات حضور نشان های تجاری معروف، لازم است.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقلیم کردستان اقدام به واردات به عراق می‌کند، یادآور شد: تعرفه ترجیحی به اقلیم کردستان ۵ درصد است و درصورت وارد شدن به کشور عراق، مابه التفاوت آن از سوی عراق دریافت می‌شود؛ بنابراین شرایط تجاری میان ایران و ترکیه یکسان است.

این مقام مسئول با اشاره به تلاش عربستان برای حضور در بازار عراق، تصریح کرد: عربستان پس از مشکلات سیاسی با قطر و از دست دادن بازار این کشور، اقداماتی برای حضور در بازار عراق انجام داد و توانسته بخشی از بازار عراق را در دست بگیرد، اما اقدام مناسب یکی از تولیدکنندگان لبنیات برای احداث کارخانه در خاک عراق؛ سهم ایران نه تنها کاهش نخواهد یافت، بلکه افزایش نیز دارد.

حسینی در پایان با اشاره به نیاز به افزایش حضور رایزن اقتصادی در کشور عراق گفت: حضور رایزن‌های اقتصادی در عراق به افزایش صادرات به این کشور کمک می‌کند و می‌تواند شناخت خوبی از بازار عراق به فعالان اقتصادی بدهد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۱۴:۴۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
دولت اجازه بده توریست ها بیان و بگردن بدون مشکل. الان اکثر توریستهای خارجی پیر هستند باید برنامه ریزی بشه تا جوانهاشون هم بیشتر بیان. آزادی بدن مثل امارات و مالزی بهشون.
هم اشتغال زایی میشه هم ارز آوری و دیگه نگران نمیشیم چرا مردم ما میرن مسافرت خارجی.
آخرین اخبار