الیور استون گفت:رسانه های افراطی و محافظه کار اسرائیل از حضورم در ایران انتقاد کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  الیور استون کارگردان مشهور آمریکایی در نشست خبری که امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت‌ در محل برگزاری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد، ضمن تشکر از ایرانیان برای مهمان نوازیشان گفت: ایرانیان خونگرم‌ترین مردم دنیا هستند. شما همیشه لبخند می زنید و این گویای اخلاق شماست.

وی با بیان اینکه ایران فرهنگی چند هزار ساله دارد و همیشه دوست داشتم به ایران سفر کنم، اما فرصتش پیش نمی آمد، اظهار داشت: پسرم مدت ها پیش به ایران آمد و من را هم تشویق کرد که به ایران سفر کنم. حالا همراه با همسرم که اهل کره جنوبی است به ایران آمده‌ام.

استون سپس در خصوص حضورش در این دوره جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: من در این روزهایی که در جشنواره هستم، به اهمیت فیلم ها پی بردم بطوریکه این فیلم ها در دنیا  تاثیر خود را روی مردم می‌گذارد.

وی درباره فیلم‌هایی سینمای ایران گفت: در تمام طول عمرم بیش از 20 فیلم از ایران دیدم، اما هزاران فیلم دیگر هم دیده‌ام، بنابراین نمی‌توانم فیلم‌های ایرانی را نام ببرم. من در ایران چندین فیلم دیدم و امشب هم قرار است چند فیلم ببینم.

وی در ادامه به تحسین فیلم سد معبر با بازی حامد بهداد پرداخت و بیان کرد: سال گذشته که در جشنواره "بوسان" داور بودم، فیلم های آسیایی خوبی دیدم. "سد معبر" از محسن قرایی و یک فیلم کره ای را به عنوان برندگان اصلی انتخاب کردیم.

وی با بیان اینکه حامد بهداد در این فیلم  در نقش مأمور شهرداری بسیار خوب بازی کرد، گفت در این فیلم مشکلات شهر تهران  به خوبی نشان داده شد که البته در آمریکا هم این مشکلات وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که سینمای ایران بعد از انقلاب توانسته است حضور درخشانی در جشنواره جهانی داشته باشد، آیا ممکن است جوایزی که تاکنون گرفته شده است، به دلیل سیاست‌های جشنواره‌ها باشد، گفت: نمی‌توانم قطعی درباره این موضوع صحبت کنم. ولی می‌توانم بگویم که فیلم‌های ایرانی هنوز آن لطافت‌های لازم را دارد و این موضوع کاملاً احساس می‌شود.

وی درباره ساخت مستند خاطر نشان کرد: من روزنامه نگار نیستم، بلکه یک دراماتیست هستم. وقتی که از درام خسته می شوم، سراغ مستند می روم چراکه روحم را پاک می کند. من با سیاست مداران بزرگی مانند چاوز، پوتین، نتانیاهو و یاسر عرفات کار کردم و درباره آنها مستند ساختم.

الیور استون:فیلمی درباره محمود احمدی نژاد نمی سازم

الیور استون در خصوص ادامه فعالیتش گفت: فعلا نمی خواهم فیلم سیاسی بسازم. البته مدتی شایعه شده بود که درباره محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران بسازم اما این حقیقت ندارد و من این همه جاه طلب نیستم البته ممکن است  روزی این فرصت دست دهد که فیلمی درباره یک سیاستمدار ایرانی بسازم.

استون در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقل قولی که نسبت به فیلم های ایرانی داشت،بیان کرد: من درباره این موضوع صحبت کردم و روند فیلم های جشنواره را توضیح دادم  که بیشتر این فیلم ها خسته کننده هستند اما در میان آنها نیز فیلم جذاب وجود دارد.

این کارگردان درباره ساخت فیلم ضدایرانی اسکندر گفت: نسخه ای از "اسکندر" که همه جا تبلیغش را ارائه کردم در سال ۲۰۱۴ بیرون آمد و خوب هم عمل کرد اما نسخه اصلی آن که برای سال ۲۰۰۴ است و با همکاری  برادران وارنر ساخته شده خروجی مناسبی نداشته است.

وی اضافه کرد: سوتفاهم از آنجایی شروع شد که در رویارویی امپراطوری پارس با سپاه اسکندر ، داریوش دچار یک حمله عصبی می شود و از محل نبرد خارج می شود و این اتفاق باعث می شود که ایران شکست بخورد اما وقتی اسکندر پیروز شد و لباس خود را در آورد و به داریوش ادای احترام کرد، سپاه از اسکندر خواست که دست به غارت بزند اما او می گوید ما جنگجویان عادی نیستیم.

وی ادامه داد: وقتی که این فیلم پخش شد، بوش رئیس جمهور وقت آمریکا به عراق حمله کرد و تقارن این دو اتفاق کمی سوء تفاهم ها را بیشتر کرد.

وی درباره کاراکتر آریو برزن خاطر نشان کرد: این شخصیت در فیلم نبود  اما شخصیتی به عنوان مشاور اعظم وجود داشت که انسان بسیار زیرکی بود.

انتقاد صهیونیست ها از حضور الیور استون در ایران

الیور استون درباره اینکه آیا قبل از حضورش در ایران از طرف صهیونیست ها تهدید شد، گفت: رسانه های افراطی و محافظه کار اسرائیل از حضورم در ایران انتقاد کردند و از طرف خود آنها هم درخواست مصاحبه با احمدی نژاد مطرح شد.

استون در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره‌های سینمایی آمریکا سیاست زده هستند، گفت: بله قطعاً چنین اتفاقاتی در جشنواره‌های آمریکایی می‌افتد. 

این کارگردان آمریکایی در پاسخ به این سوال که اگر بخواهید فیلمی درباره کشورهای منطقه بسازد، کدام کشور را انتخاب می‌کند، اظهار کرد: فکر می‌کنم ساخت مستند می‌تواند درباره این موضوع بهتر باشد. من مستندی را در سال 2004 درباره جرج بوش ساختم که این فیلم به جنگ عراق پرداخت. در بخشی از این فیلم دیکچنی جلوی نقشه می‌آید و به خاورمیانه اشاره می‌کند و بعد از نشان دادن ایران و تهران، می‌گوید که به عراق می‌رویم و در آنجا مستقر خواهیم شد. به نظرم باید به این موضوع در آثار ساخته شده اشاره بشود که ما (آمریکا) و عراق را نابود کرده‌ایم. یک اصطلاح را سیاستمداران آمریکایی به کار می‌برند به نام استراتژی خلاقانه، ببنید که چقدر این کلمه مشمئزکننده است. این سیاستمداران یک حجمه عظیمی از نابسامانی به وجود می‌آورند و به این سیاست صلح می‌گویند.

استون ادامه داد: شب گذشته وقتی در تلویزیون دیدم که دیدیم آقای «مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه گفت «باید برجام مورد بررسی قرار بگیرد» شگفت‌زده شدم. این جوان نه تاریخ می‌داند و نه سیاست و تنها باید به او گفت که دیگر نمی توان به گذشته برگشت و به آقای مکرون می گویم که اشتباهاتش را کنار بگذارد و کمی عقلانی صحبت کند.

کارگردان هالیوود گفت: در تمام این ۱۰۰ سال مردم آمریکا هنوز اهل دیدن فیلم با زیرنویس نشده‌اند، به همین دلیل فیلم‌های فرانسه در کشور آمریکا رشد و نمو پیدا نکرده‌اند. امیدوارم که تعاملات تجاری آنقدر پیشرفت کند که بتواند مبادلات سینمایی بیشتری بین کشورها اتفاق بیفتد. البته شبکه VOD می‌تواند کمک بسیاری به این تعاملات داشته باشد.

استون در پاسخ به این سوال که درباره آزادی بیان بیشتر صحبت کنید، اظهار کرد: درباره ایران به اندازه کافی اطلاعات ندارم، ولی درباره «اسنودن» بسیاری از مردمان آمریکا فکر می کردند که کار درستی انجام داده است. در فیلم «سد معبر» من خشم را به راحتی دریافتم، به نظرم ظرافت بهترین راه دور زدن خط قرمزهاست و فکر می‌کنم که فیلم‌های ایران هم باید از ظرافت بیشتر استفاده کنند.

 عربستان سعودی برهم‌زننده آرامش منطقه است

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت کشورهایی مانند سوریه و یمن را چطور می‌بینید و آیا در آثارتان در آینده به این موضوعات می‌پردازید، گفت: به نظر من عربستان سعودی یکی از بزرگترین برهم زنندگان آرامش منطقه است و این موضوع بر هیچکس پوشیده نیست.

استون در پاسخ به این سوال که آقای ترامپ را به چه شخصیتی تشبیه می‌کنید، اظهار کرد: یکی از شخصیت‌های شیطانی بابل باستان!

او در پاسخ به این سوال که مهمترین یادگاری که از سینمای ایران با خود می‌برید چه چیزی خواهد بود، بیان کرد: تصاویر جنگ ایران و عراق را دیده‌ام و بسیار تصاویر ناراحت‌کننده‌ای بود. شما ایرانیان نباید نقش آمریکا را در جنگ کشورتان فراموش کنید چرا که آمریکا یکی از اصلی‌ترین یاوران عراق در جنگ با ایران بود، البته کشورهای بسیاری در این جنگ کمک صدام کردند و ایران تنها بود.


انتهای پیام/

آخرین اخبار از نشست خبری کارگردان آمریکایی در ایران 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۲:۲۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چ مرد ازاده ای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
هرکی هرچی هرجا هر اتفاقی بیافتد برام فرقی نداره
Canada
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
یه حرف درست تو زندگیت زدی همین بود
Canada
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
حتی اگر از کسی هم به هر دلیل خوشت نمیاید .ولی باید حقیقت را گفت .به امید روزی که از سر کینه یا حسودی انتقاد نکنیم .و اگر انتقادی هم میکنیم که بجاست .باید راه حل هم بگوییم .اگر نه. .انتقاد بدون راه حل .نمک روی زخم ریختن است .متاسفانه ما استاد اینکار هستیم


ر
Germany
ناشناس
۱۹:۰۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر بره عربستان همین حرفهارو بر علیه ابران میزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه عجب یه حرف اساسی زد : کشورهای بسیاری در این جنگ کمک صدام کردند و ایران تنها بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهش ميكنم در فيلمهايتان به مسائل روزمره كمتربپردازيد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهش ميكنم در فيلمهايتان به مسائل روزمره كمتربپردازيد