به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ترورهای مبهم دانشمندان عرب از سوی سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) از دهه پنجاه قرن گذشته کلید خورده و جان دانشمندانی از تونس، مصر، عراق و سوریه را گرفت.
نویسنده در این کتاب که عنوان آن الهام گرفته از متون تورات است، فاش کرده است که سرویسهای امنیتی اسرائیل از دهه پنجاه بیش از دو هزار و 700 دانشمند، سیاستمدار، ادیب، متفکر و هنرمند عربی به ویژه فلسطینی را ترور کردهاند و بیشتر این ترورها در چارچوب عملیاتی مبهم و نامعلوم صورت گرفته است.
چشم موساد به دنبال البطش
در شهری مانند کوالالامپور پایتخت مالزی که ملیتها و ادیان مختلفی در آن زندگی میکنند، فادی البطش دانشمند جوان فلسطینی از چشم موساد پنهان نمانده بود، او هنگام نماز صبح به ضرب گلوله افراد ناشناس شهید شد؛ گلولههایی که از دهه پنجاه قرن گذشته براساس نقشه ترورهای مبهم اسرائیلی پیش از او برخی متفکران و دانشمندان عرب از جمله محمد الزواری در تونس و گروهی از دانشمندان عرب را نشانه رفتند.
سابقه طولانی موساد در عملیات ترور
رسانههای اسرائیل برای ترور این دانشمند غزهای فریاد شادی سر دادند؛ کسی که به عنوان مهندس برق عملا در هیچ طرح نظامی به نفع جنبش حماس و یا هیچ کشور عربی مشارکت نداشت، اما تمام چیزهایی را با خود داشت که به خاطر آن در فهرست موساد قرار گرفت؛ سازمانی که در زمینه آدم کشی پیشینه طولانی دارد.
البطش دانشمند جوانی بود که در زمینهای درخشیده بود که اسرائیل از آن میترسد و فراتر از این او به مقاومت و حقوق عربی در فلسطین و اماکن دیگر پایبند بود.
بیشتر بخوانید: ترورهای هدفمند موساد؛ از «ترور هستهای» تا « ترور موشكی»
تضمین برتری منحصر به فرد
موساد در سکوت و بدون اعتراف مستقیم جان بسیاری از دانشمندان عرب را با صدا خفه کن، سوختگی، بمبهای چسبی و انفجار از راه دور و یا در حوادث پیچیده و مبهم رانندگی گرفت.
موساد در اهداف خود چندان بر ملیت دانشمندان و وابستگیهای فکری و عقیدتی آن تمرکز نمیکند، بلکه هدف آن از بین بردن هرگونه تفکر و اقدامی است که به مثابه خطری برای برتری نظامی و علمی اسرائیل در منطقه و در نتیجه خطری برای موجودیت آن است.
در سالهای اخیر دیده شد که چگونه موساد آن دسته از دانشمندان فلسطینی و عرب را که به دلیل این مانع و خط قرمز راه یافتند، ترور کرد؛ کسانی که فاصلهای تا برتری اسرائیل و تشیکل نیروی بازدارنده از طریق موشکها و پهبادها نداشتند و یکی از معروف ترین این افراد محمد الزواری مهندس تونسی بود که در نیمه دسامبر 2016 در زادگاهش صفاقس ترور شد.
ترور الزواری و سپس البطش در چارچوب نقشه قتلهای برنامه ریزی شده و راهبردی اسرائیل جا دارد که هدف از آن نابودی فکر پیشرفته و نهضت و مقاومت در هر شکلی از آن به ویژه در بخش علمی است تا دانشمندان از بیم این وضعیت از فکر وطن و پیشرفت و خیزش دست برداشته و راه مهاجرت را در پیش بگیرند.
اسرائیل اخیرا در چارچوب یک هدف مهم به ترور مغزهای متفکر فلسطینی و یا عربی متمرکز شده است که احتمال میدهد از نظر علمی، فناوری در مقاومت فلسطین جهشی ایجاد کنند.
افشاگری نویسنده اسرائیلی در مورد ترورهای هدفمند
"رونین برگمن" نویسنده اسرائیلی در کتابی که اخیرا تحت عنوان " برخیز و اول بکُش: تاریخ محرمانه ترورهای هدفمند در اسرائیل" از ترورهای موساد پرده برداشت.
نویسنده در این کتاب که عنوان آن الهام گرفته از متون تورات است، فاش کرده است که سرویسهای امنیتی اسرائیل از دهه پنجاه بیش از دو هزار و 700 دانشمند، سیاستمدار، ادیب، متفکر و هنرمند عربی به ویژه فلسطینی را ترور کردهاند و بیشتر این ترورها در چارچوب عملیاتی مبهم و نامعلوم صورت گرفته است.
همچنین گزارشها و اعترافهای افسران موساد و خاطرات سران رژیم اسرائیل حاکی از این است که یک بخش ویژه در موساد در زمینه پیگیری نامها و فعالیتهای آن دسته از دانشمندان عرب فعالیت دارد که در داخل کشورشان و خارج از آن معروف و تاثیرگذار هستند و بر این اساس نام آنان را در لیست ترور قرار میگیرد.
این بخش فعال در زمینه ترور دانشمندان عرب از زمان شکلگیری اسرائیل در سال 1948 و پیش از تاسیس موساد شکل گرفت و بعدها فعالیت آن توسعه داده شد و به بخشهای مختلف تقسیم شد.
در برخی از خاطرات افسران اطلاعاتی اسرائیل از جمله کتاب "راه فریب" نوشته "ویکتور اوسترافسکی" افسر سابق موساد از ترور برخی دانشمندان و سیاستمداران عرب از جمله "یحیی المشد" و به ویژه ترور صدها نفر از دانشمندان عراقی بعد از اشغال این کشور به دست آمریکا در سال 2003 پرده برداشته شده است.
علاوه بر این در این خاطرات از ترور دانشمندان سوری از زمان آغاز ناآرامیها در این کشور از سال 2011 و پیش از آن پرده برداشته شده است که نمونه آنان "محمد سلمان" مدیر پروژه هستهای است که در سال 2008 در منزلش در طرطوس ترور شداست.
اتم و موشکها
کتاب "موساد- عملیات بزرگ" نوشته "میخائیل بار زوهار" و "نسیم میشعال" دو نویسنده اسرائیلی فاش میکند که چگونه دو نهاد امنیتی اسرائیل یعنی موساد و شین بت به عامل نفوذ اسرایئل در جهان عرب تبدیل شدند و توانستند اطلاعات لازم در مورد "دشمنان اسرائیل" را به دست آورند و از طریق شبکه جاسوسی گسترده و پیچیده در بیشتر پایتختهای عربی واسلامی به اهداف خود دست یابند و تکنولوژی پیشرفتهای را برای تعقیب اهداف مورد نظر و اجرای نقشه خود به کار بگیرند.
دانشمندان اتمی و موشکی اولویت فهرست ترور موساد
به هر حال هر چند اسرائیل، دانشمندان عرب را در هر نقطهای هدف قرار میدهد، اما به طور خاص بر دانشمندان اتمی و موشکی متمرکز است و عملیات موساد در این بخش از دهه پنجاه قرن گذشته پاگرفت؛ زمانی که جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر بود ( 1952-1970) تا جایی که اسرائیل تلاش کرد فکر قدرت نظامی مصر به ویژه در زمینه هستهای را نابود کند.
در سال 1953 اسرائیل "سمیره موسی" دانشمند هستهای مصر را در شرایط مبهم به قتل رساند همانطور که "سمیر نجیب" دانشمند مصری را پس از آنکه تصمیم گرفت در پی شکست 1967 به کشورش بازگردد، ترور کرد و علاوه بر این تعدادی از دانشمندان آلمانی را که در برنامه موشکی مصر مشارکت داشتند در دهه پنجاه و شصت ترور کرد.
با وجود اینکه "علی مصطفی مشرفه" معروف به انیشتین عرب در سال 1950 در اثر بیماری قلبی درگذشت، اما شک و تردید زیادی در مورد دست داشتن موساد در قتل او با استفاده از سم وجود دارد، زیرا قتل او سرآغاز عملیات موساد در سربه نیست کردن مغزهای متفکر عرب بود.
همچنین قتل "سعید السید بدیر" دانشمند مصری و متخصص مهندسی فناوری خاص موشکها و ارتباط ماهوارهای در سال 1989 پس از بازگشت به کشورش از آلمان صورت گرفت.
پیش از بدیر و پس از او دانشمندان زیادی در شرابط نامعلوم سر به نیست شدند که در تمام آنها اثر انگشت موساد وجود دارد، از جمله این افراد "حسن کامل الصباح" و "رمال حسن" دو دانشمند لبنانی و "نبیل القلینی" و "رفعت همام" دو دانشمند مصری و "نبیل احمد فلیفل" عالم فلسطینی و دیگران هستند که نام همه آنان در فهرستی طولانی در تمام زمینهها نقش بسته است.
موساد از دهه هفتاد قرن گذشته بر نابودی برنامه هستهای عراق متمرکز شد و نیروگاه آن را در سال 1981 هدف حمله قرار داد و پیش از آن در سال 1980 نیز "المشرف علیه یحیی المشد" دانشمند اتمی مصری را در هتل میریدیان در پاریس ترور کرد و این چیزی است که در کتاب "راه فریب" به آن اذغان شده است.
اشغال عراق و تمرکز موساد بر ترور دانشمندان عراقی
همچنین گزارشهای موجود حاکی از این است که موساد در مرحله پس از اشغال عراق در ترور دانشمندان عراقی به ویژه دانشمندان هستهای نقش فعالی داشت و برخی ارزیابیها نشان میدهد تعداد آنان بالغ بر چند هزار نفر از جمله 350 دانشمند هستهای است.
اسرائیل در آغاز سال جاری میلادی،به بمباران نیروگاه هستهای سوریه در دیرالزور در سال 2007 و تخریب آن و نیز ترور تعدادی از دانشمندان سوری اعتراف کرد و در عین حال تاکید کرد این برنامه شش سال از چشم آن پنهان مانده بود و این چیزی است که درباره برنامه هستهای لیبی نیز رخ داد؛ برنامهای که تا زمانی که معمر قذافی در جریان معامله با غرب در 2004 آن را لغو کرد کسی از میزان پیشرفت آن خبر نداشت.
با وجود اینکه موساد بارها در اجرای ترورها و یا عملیات ویژه در جهان عرب ناکام ماند که نمونه بارز آن عملیات ترور خالد مشعل در سال 1997 بود، اما همچنان جنگ فراگیر خود علیه مغزهای متفکر عرب را به شیوههای جدید ادامه داده و منابع زیادی را برای اجرای این جنایتها که آن را جزء جنگهای پیشگیرانه دسته بندی کرده است، اختصاص میدهد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/