به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی در مراسم اولین مجمع سلامت استان تهران که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: سلامت به عنوان یکی از موضوعات مهم در ایران محسوب میشود، به طوری که امروزه وزارت بهداشت تنها 30 درصد قدرت مانور بر روی مقوله سلامت داشته و 70 درصد دیگر عوامل تاثیرگذار سلامت خارج از وزارت بهداشت هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه بیشترین عامل مرگ و میر مربوط به تصادفات رانندگی بوده، به طوری که سالیانه 16 هزار نفر بر اثر سوانح ترافیکی فوت میکنند و چند برابر این میزان در پی تصادفات رانندگی مجروح میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه فرهنگ سطح سواد جاده ایمن در مقوله سلامت اثرگذار است، عنوان کرد: اگر هزاران تخت بیمارستانی برای مجروحان حوادث ترافیکی در کشور آماده کنیم باز هیچ مشکلی از این نظر برطرف نمیشود و باید در خصوص مقوله سلامت کار فرهنگسازی به خوبی انجام شود.
کریمی با اشاره به اینکه 30 درصد مردم و کشور دچار عارضه فشار خون بوده و نمیدانند که مبتلا هستند، عنوان کرد: سه عامل سن، جنس و ژنتیک در ایجاد بیماریهای غیرواگیر نقش داشته و افراد در بروز چنین عارضههایی در این سه عامل اثرگذار نیستند.
کریمی در خصوص کاهش بروز بیماریهای قلبی و عروقی در مردم فنلاند ادامه داد: امروزه فنلاند در خصوص ابتلای مردم به بیماریهای قلبی به میزان پنج پله سطح سلامتی ارتقا پیدا کرده است ولی متاسفانه امروزه میزان شیوع بیماری های قلبی در بین مردم کشورمان افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه وزن بالا و کم تحرکی یکی از مشکلات جدی و عامل اصلی بروز بیماریهای قلبی است، تاکید کرد: در زمینه پیشگیری از بروز بیماریها باید کار فرهنگ سازی به خوبی انجام شود به نظرم سلامت مقولهای خارج از وزارت بهداشت و بوده و دستگاههای ذیربط دیگری در آن دخیل هستند.
وی یادآور شد: در تهران مناطقی داریم که وضعیتشان در حوزه بهداشت و درمانی از مناطق دورافتاده کشور بدتر است که باید در مقوله سلامت کارهای بیشتری انجام و از مشارکت اجتماعی بیشتر بهرهمند شویم.
انتهای پیام/