به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افراد موفق آنها میلیاردر هستند، اما میلیاردرهایی خودساخته، هیچکدام از آنها در خانوادهای ثروتمند نبودهاند، اما ایدههای عالی، پشتکار، هوش و گاهی نبوغ، آنها را به غولهای بزرگ اقتصادی دنیا بدل کرده است. حالا آنها رازهای موفقیت خود و درسهایی را که در کل زمان گرفتهاند با شما در میان میگذارند.
یک خصلت مشترک میلیاردرهای خودساخته این است که آنها برای بیان دیدگاهها و عقایدشان راحت هستند و خجالت نمیکشند. به همین دلیل میتوانید از ذهن فعال و دیدگاههای خلاقانه آنها استفاده کنید و حتی از آنها کمک بگیرید تا ثروتمند شوید، یا اینکه قدرت رهبریتان را افزایش دهید یا در کار موفقتر شوید.
خب، طبیعی است که این میلیاردرها به شما نمیگویند که با صرفهجویی در مصرف بنزین میتوانید ماهی ۱۰ دلار صرفهجویی کنید، یا با خاموش کردن چراغهای اضافی میتوانید کمی پسانداز کنید، طبیعی است که توصیههای آنها درباره مسائل، کلی باشد. مثلا اینکه چگونه در کارتان موفقتر باشید، چگونه در حرفهتان جهش کنید و مسائلی از این قبیل...مطالعه نظرات این افراد میتواند دیدگاه جالبی به شما بدهد و در زندگی شما تغییراتی ایجاد کند.
چارلی مانگر، شریک تجاری وارن بافت است که حالا یکی از میلیاردرهای مشهور جهان محسوب میشود و به صورت مستقل سرمایهگذاری میکند. کتاب «چالری آلماناک بیچاره» او شهرت بسیاری داشته، توصیههای حرفهای و شغلی جالبی دارد: «من ۳ قانون برای خودم دارم، ۳ قانون موفقیت، شاید نتوانید هر ۳ را همزمان انجام دهید، اما باید تلاشتان را بکنید. این ۳ قانون اینگونه هستند:
این میلیاردر خودساخته که برای رسیدن به ثروت بسیار تلاش کرده توصیههایی هم درباره زندگی دارد: «سعی کنید هر روز که از خواب بیدار میشوید کمی بهتر از قبل باشید و سعی کنید انسان بهتری باشید. به وظایف خودتان با دقت و از روی میل عمل کنید. سعی کنید قدم به قدم پیش بروید، لازم نیست که خیلی سریع پیشرفت کنید، آرامآرام و باحوصله، اما همیشه رو به جلو حرکت کنید.» آخرین توصیه مانگر هم این است: «مهمترین نکته این است که با تغییرات زندگی کنید و به آنها عادت کنید. اگر قرار بود که دنیا تغییر نکند من هنوز پول کمی داشتم و یک کارمند ساده بودم.»
برنی الکستون یکی از آن میلیاردرهای عجیب و غریب است، او در حیطههای مختلفی از اقتصاد حضور داشته، اما عمده ثروت و شهرتش را مدیون عشقش است: «مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک.» برنی الکستون که حالا مدیر مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک جهانی است، میگوید که در تمام زندگیاش یک فرمول ساده برای موفقیت داشته است: «آتش خاموشکردن» این میلیاردر موفق در توضیح حرف خود میگوید: «دلیل موفقیت من در زندگی خیلی ساده است.
من یک میل پایانناپذیر به کار در حیطهای داشتم که عاشق آن بودم و فقط دوست داشتم این کار را انجام دهم، وقتی تا این حد به کاری علاقه داشته باشی حتما در آن موفق میشوی...، اما اگر بخواهم راهبرد کل زندگیام را برای شما بیان کنم، باید بگویم که من به شیوه آتشنشانها زندگی کردهام، هر آتشنشانی صبح خودش را با این فکر شروع میکند که آن روز یک آتش را خاموش کند.
من هم هر روز خودم را با فکرکردن به یک آتش و اینکه چگونه بر آن غلبه کنم، شروع میکردم، هیچ روزی در زندگی من نبوده که در آن به حل یک مسئله فکر نکنم، اگر هم آتش آنقدر بزرگ بود که به تنهایی نمیتوانستم آن را خاموش کنم حتما از دیگرانی که به آنها اعتقاد و اعتماد داشتم، کمک میگرفتم.» و، اما آخرین توصیههای برنی الکستون برای شما: «همیشه صادق باشید، همیشه وفادار باشید، همیشه مسئولیتپذیر باشید، اگر وظیفهای را پذیرفتید یا قراردادی را منعقد کردید تا آخر به آن وفادار باشید».
این مرد را الگوی ثروتمندشدن در قرن بیستویکم مینامیدند. او پایهگذار شرکت مایکروسافت است که یکی از بزرگترین سرمایهداران کل تاریخ محسوب میشود. وی در سخنرانی در دانشگاه واشنگتن گفته بود: «واقعا وقتی کارم را شروع کردم به این فکر نمیکردم که روزی ثروتمند شوم، چه برسد به اینکه در میان افراد خیلی ثروتمند قرار بگیرم... خیلی از کسانی که کارشان را خوب انجام میدهند به چیزهایی میرسند که در آغاز حتی تصورش را هم نمیکردند... مطمئن باشید که مهمترین مسئله این است که عاشق کاری که میخواهید انجام دهید باشید و به خودتان ایمان داشته باشید.»
در مصاحبهای با مجله پیپل هم بیل گیتس گفته بود: «مهمترین اتفاق زندگی این است که کاری بکنی که عاشق آن باشی، وقتی کاری را بکنی که عاشق آن هستی، لذتی را تجربه میکنی که در ثروتمندشدن بیش از حد هم نمیتوانی آن را تجربه کنی. البته کاملا این را میفهمم که هدف همه انسانها ثروتمند شدن و به دست آوردن میلیونها دلار باشد، قطعا ثروت، آزادی و قدرتی به انسان میبخشد که برای هر کسی لذتبخش است.
اما خب راستش را بگویم، وقتی به آن رسیدی میبینی که هیچ فرقی با یک همبرگر ندارد.» این ثروتمند افسانهای که البته مبالغ زیادی را هم صرف کارهای خیرخواهانه و نیکوکارانه در جهان کرده بارها گفته بود که ثروت تا قبل از بهدست آوردن آن جالب است، اما بعد از آن واقعا لذتبخش نیست.
یکی از پایهگذاران شرکت اپل وکسی که به او لقب «مغز دیجیتال» داده بودند، یکی از تاثیرگذارترین ثروتمندان جهان بود. جابز همیشه به تمام افرادی که از او یک نصیحت میخواستند میگفت: «به دنبال آرزوهایتان بروید، بهدنبال رؤیاهایتان، هرقدر که رؤیاهایتان بزرگ باشد، میتوانید به آن برسید.» استیو جابز یکبار در مصاحبهای با برنامه دنیای امروز CNN گفت: «زمان شما محدود است، پس آن را به زندگیکردن به شیوه دیگران هدر ندهید، نگذارید قوانین و سنتها برای شما تصمیم بگیرند، با فکر دیگران زندگی نکنید. برای زندگی خودتان ارزش قائل شوید.باید برای آن چیزی که حس درونی و قلبتان به شما میگوید ارزش قائل شوید.
حس درونی شما قبل از عقلتان میداند که شما چه میخواهید و باید چه کار کنید. گوشکردن به صدای درونتان باید اولویت اول شما باشد و بقیه چیزها بعد از آن قرار میگیرند.» استیو جابز همیشه میگفت که آرزو و رؤیایش این است که ذرهای فعال در کهکشان باشد. باید بدانید که شاید چنین آرزویی به نظر بزرگ نباشد، اما وقتی یک مرد بزرگ این را میگوید باید به آن دقت کنید.
پایهگذار پروژه عجیب و بسیار موفق «فیسبوک» جوانترین میلیاردر جهان محسوب میشود، او و دوستانش یک سایت کوچک را در بوستون پایهگذاری کردند و هرگز تصورش را نمیکردند که سایت کوچک آنها روزی به بزرگترین اتفاق عالم مجازی بدل شود. او هنوز بسیار جوان است و با توجه به تجربه نه چندان زیادش در زندگی شاید فردی مناسب برای ارائه راهکار و توصیه و ارائه الگو به نظر نرسد، اما خب این مرد جوان بسیار باهوش و بسیار موفق حرفهای جالبی برای شما دارد.
«چیزی که میخواهم به دیگران، به خصوص به جوانها بگویم این است که باید سریع حرکت کنید، خیلی سریع، ریسک پذیر باشید و جاهطلب، سعی کنید قدمهای بزرگ بردارید، از انجام کارهای بزرگ نترسید، بهتر است کاری را امتحان کنید و در آن موفق نشوید تا اینکه همیشه در حسرت انجام دادن آن کار بمانید. تلاش برای انجام یک کار، هرقدر هم بزرگ و ترسناک باشد، بهتر از بیکار ماندن و پا روی پا انداختن است. این میلیاردر جوان که بهتازگی ازدواج کرده در سخنرانی در دانشگاه ویرجینیا هم گفت: «از تجربههای جدید نترسید، هیچوقت برای تغییردادن زندگی و پیداکردن هدفهای جدید دیر نیست.»
سایت آمازون از مشهورترین سایتهای جهان است و طبیعی است این سایت جزء گران قیمتترین سایتهای جهان محسوب شود. این سایت که ابتدا برای خرید کتاب و مجلات راهاندازی شد، اما اکنون بزرگترین سایت تجاری آنلاین جهان است. جف بزوس یکی از دو پایهگذار این سایت در مصاحبهای با مجله نیویورکر گفته است: «خیلی از مردم به این اعتقاد دارند که باید در لحظه زندگی کرد، اما من جزو این دسته نیستم.
فلسفه و دیدگاه من این است که درباره آینده و اهمیت زمان چه در امروزه و چه در آینده فکر کنیم و سعی کنیم قدر این زمان را بدانیم و به گونهای برنامهریزی کنیم که در آینده حس راضیبودن را داشته باشیم. همیشه سعی کردهام که برای آینده برنامهریزی کنم و به هدفی که میخواهم برسم تا بتوانم از خودم راضی باشم، با این شیوه همیشه موفق بودهام.»
جالب است که این متخصص نرم افزار و تاجر بسیار موفق در روانشناسی هم سررشته دارد: «برای موفقشدن هم باید سختی داشت و هم انعطاف، اگر بیش از حد نرم باشید با هر مشکلی متوقف میشوید و نمیتوانید از راههای سخت بگذرید. اگر هم اصلا انعطاف نداشته باشید با روبهرو شدن با هر مسئلهای که راهحل آن را نمیدانید خودتان را خواهید دید که مرتب سر به دیوار میکوبید و به هیچ راهحل دیگری فکر نمیکنید.»
میلیاردری که یکی از ایدههای فوقالعادهاش جاروبرقی بدون کیسه آشغال بود و همچنین مالک شرکت دایسون هم هست، حالا یکی از مغزهای خلاق در حیطه اقتصادی ارزیابی میشود. جالب است که دایسون در بیشتر مصاحبهها و سخنرانیهایش بیشتر از آنکه درباره پیروزی و موفقیتهایش صحبت کند، درباره شکستها و ناکامیهایش صحبت کرده است، البته این کار دلیل دارد،
این مغز بزرگ اقتصادی میگوید: «بزرگترین درسهایی که در زندگی گرفته میشود، درس از شکستها و ناکامیهاست. همه ما انسانها اشتباه میکنیم، اما مهم این است که ارزش این شکستها را بدانیم و از هر اشتباهی درس بگیریم و سعی کنیم با درسگرفتن از هر شکست، پیشرفت کنیم.»
شاید فکر کنید که این یک شعار است، اما بدانید که دایسون و تیم تحقیق و مطالعات او ۵۱۲۶ بار آزمایش روی جاروبرقیها را انجام دادند که همه آنها شکست خورد، اما سرانجام در ۵۱۲۷ آزمایش اتفاق خوبی افتاد و یک کشف جالب رقم خورد. جیمز دایسون میگوید: «مهم این است که شکستها شما را متوقف نکند، مهم این است که به درست بودن کاری که انجام میدهید ایمان داشته باشید و از رسیدن به آن ناامید نشوید، هر شکست میتواند به شما نشان دهد که در چه جایی و چه زمینهای مشکل داشتهاید و با برطرفکردن آنها به موفقیت برسید.»
شاید نام این میلیاردر را زیاد نشنیده باشید، اما حتما نام شرکت او را زیاد شنیدهاید، «جنرال الکتریک» حالا یکی از غولهای تجاری- صنعتی جهان است. درست است که ولش چند سال پیش بازنشسته شد، اما او بود که «جنرال الکتریک» را به یک غول اقتصادی بدل کرد، خود ولش هم حالا میلیاردری محسوب میشود که هنوز مدیران شرکت از او مشورت میگیرند. در سالهای اخیر چندبار در مصاحبهها و سخنرانیها توصیهها و الگوهایی برای افرادی که دوست دارند رمز موفقیت او را بدانند، ارائه داده است.
جالب است که او در همه صحبتهایش سعی کرده تا حرفها و پندهایش را در ۲ دسته جداگانه ارائه دهد: «برای کارمندان و افراد تازهکار و گروه دوم برای مدیران.» او برای کارمندان و کارگرانی که در محل کار مشکل دارند، این راهحل را ارائه میدهد: «ممکن است آنها خیلی راحت روسای خود را مسئول بدانند، اما آیا واقعا این قضاوت درست است، بد نیست که یکبار در آینه نگاه کنید و صادقانه با خودتان حرف بزنید: مشکل از شماست یا رئیس شما؟ چه اشتباهاتی را شما مرتکب شدهاید و چه اشتباهاتی را او؟
اگر پس از همه بررسیها بازهم احساس کردید که رئیس و مدیر شما مقصر اصلی است و شما در محل کارتان یک قربانی هستید، نباید در این وضعیت بمانید، هیچگاه فردی نباید در قالب یک قربانی باشد، باید آزادی خودتان را کسب کنید و حتی اگر لازم است راهتان را از مسیری تازه و حتی از نقطه صفر شروع کنید.»
اما کسی که ۱۵ سال یکی از بزرگترین شرکتهای جهان را مدیریت کرد، برای مدیران هم توصیههایی دارد: «یک مدیر موفق یعنی کسی که از پیروزی دیگران لذت ببرد زمانیکه شما مدیر یا رئیس باشید، باید یک لیدر باشید تا موفق شوید و لیدر خوب کسی است که بداند موفقیت مجموعهاش بسیار مهمتر از موفقیت خودش است.»
این مدیر بزرگ و باتجربه میگوید که مدیران موفق باید این شیوه عملکردی را در نظر داشته باشند: «من باید از تکتک کارمندانم بااطلاع باشم، باید به آنها بگویم که چرا در مجموعه من هستند و چرا به آنها علاقه دارم و چرا میخواهم تا بهتر و موفقتر باشند. اگر یک مدیر این ارتباط را با زیردستان خود نداشته باشد، نمیتوان او را یک مدیر موفق دانست.»
منبع:برترینها
انتهای پیام/