به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ، رئیس اداراه بیمه سلامت مهاباد گفت: نزدیک به ۷۳ هزار نفر از روستائیان شهرستان مهابادتحت پوشش بیمه سلامت میباشند که از طریق مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان و مراکز خصوصی بر اساس نظام ارجاع به آنها خدمات درمانی و سلامت ارائه میشود و درصورت بستری اگر قانون نظام ارجاع را رعایت کرده باشندتنها ۵ درصد فرانشیز را پرداخت میکنند.
فیصل رسولی افزود: بیمه شدگان روستایی در هنگام مراجعه به بخش اورژانس بیمارستان در بخش تریاژ به سطح یک و دو طبقه بندی میشوند، بیماران سطح یک به صورت سرپایی مورد پذیرش قرار میگیرند و در سطح دو نیاز به بستری دارند، طبق این فرآیند، یک فرد روستایی در صورتی میتواند با دفترچه به بیمارستان مراجعه و خدمات برای او طبق قانون بیمه سلامت لحاظ شود که در سطح دو قرار بگیرد.
وی افزود: بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد با هدف جلب رضایت مندی مردم و ارائه خدمات درمانی فعالیت نموده و در صورت مراجعه بیماران روستایی سطح ۲ برای بیماران در بخش اورژانس پرونده سرپایی تشکیل میشود.
رسولی اظهار داشت: هر چقدر ارتباط بین پزشک خانواده و بیمار نزدیکتر و قویتر باشد، پزشک میتواند راهنمایی بهتری داشته باشد و بیمار میتواند دوره بیماری خود را راحتتر به پایان برساند. به همین دلیل بایستی فرهنگ سازی و آموزش لازم را در خصوص نظام ارجاع به بیمه شدگان داده شود که این اداره در اولین اقدام نسبت به ثبت نام همیار بیمه سلامت عمل نموده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: یکی از اهداف مهم نظام سلامت، بالا بردن سطح آگاهی و فرهنگسازی برای ارتقا سلامت است که در درون خود، موضوع انتقال قانون سلامت از سوی پزشکان خانواده به گروه هدف را دارد.
مرزنگ افزود: در راستای اجرای طرح تحول سلامت، هزینههای درمان افراد تحت پوشش برنامه پزشک خانواده کاهش چشمگیری داشته است و افرادی که تحت پوشش برنامه پزشک خانواده قرار دارند در صورت رعایت مسیر ارجاع، میزان تعرفه پرداختی آنها به بیمارستانهای دولتی برای بیمه شدگان ۳ تا ۶ درصد میباشد.
وی ادامه داد: در خصوص مراجعه مستقیم بیمه شدگان بیمه روستایی به درمانگاههای پزشکان متخصص و بیمارستانها بدون دریافت کد مرجوعی راهنمایی لازم جهت رعایت ارجاع داده میشود که یا به مرکز سلامت تحت پوشش خود مراجعه کرده و در خارج از وقت اداری به مرکز معین هدایت میگردد در صورت عدم مراجعه به مرکز معین و مراجعه بیماران سطح یک تعرفه آنان به صورت آزاد محاسبه میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد اضافه کرد: مرکز خدمات جامع سلامت بداق سلطان مهاباد به عنوان مرکز معین خدمات ارائه میدهدکه این مرکز در ایام تعطیلات از ساعت ۸ صبح فعال بوده و در ایام روزهای غیر تعطیل از ساعت ۴ بعد ازظهر فعال میباشد. برای رفاه حال بیمه شدگان روستایی کانکسی تهیه و در محوطه حیاط مرکز سلامت بداق سلطان برای ارائه خدمات دارویی قرار داده شده تا بیماران مراجعه کننده به مرکز معین برای تحویل دارو دغدغه فکری نداشته باشند و دچار سردر گمی نشوند.
شایان ذکر است نظام ارجاع یعنی بیمار ابتدا با مراجعه به پزشک خانواده که در مراکز بهداشتی درمانی مستقر هستند توسط آنان معاینه شده و درصورت تشخیص پزشکان خانواده مبنی بر لزوم ارایه خدمات تخصصی به بیمار با درج کد ارجاع در دفترچه بیمه روستایی، وی را به پزشک متخصص ارجاع میدهد.
انتهای پیام/خ