به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سلامت روحی اغلب مورد غفلت قرار میگیرد و هنوز بسیاری از افراد با وجود مشکلات روحی، مراجعه به روان درمانگر را امری غیر ضروری و غیر قابل قبول میدانند. اما حقیقت آن است که با گذشت زمان مشکلات روحی عمیقتر و جدیتر شده و میتوانند همهی بخشهای زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار دهند و گاهی نیز صدمات جبران ناپذیری به بار آورند. اگر این نشانهها را دارید، به یک روان درمانگر مراجعه کنید.
۱- از اندوه یا خشم بسیار زیادی رنج میبرید
اگر درگیر احساساتی هستید که کترل آنها از دست تان خارج شده، این مسأله میتواند از علائم مشکلی باشد که با درمانهای تخصصی بهبود خواهد یافت. اگر خواب و خوراک شما کمتر یا بیشتر از معمول است، از خانواده و دوستان تان دوری میکنید، یا تنها احساس میکنید حال بدی دارید، پیش از آنکه مشکلات جدی تری به وجود آید و کیفیت زندگی تان را تحت تأثیر قرار دهد با یک روان درمانگر صحبت کنید. اگر این احساسات منفی تا حدی تشدید یابد که ارزش زندگی کردن برایتان زیر سوال برود و به مرگ و خودکشی فکر کنید، باید فورا کمک بگیرید.
۲- دیگر از انجام کارهای مورد علاقه تان لذت نمیبرید
اگر دیگر از شرکت در فعالیتهای مورد علاقه تان لذت نمیبرید، مراجعه به روان درمانگر میتواند به شما کمک کند علت این مسأله را پیدا کنید. این مسأله ممکن است نشانهی آن باشد که دچار یکنواختی و روزمرگی شده اید یا میتواند نشانهی افسردگی عمیق تری باشد. انجام روان درمانی میتواند به تشخیص وضیت تان کمک کند تا دریابید چه چیزی در روند زندگی شما وقفه به وجود آورده و برنامهای برای پیشروی دوبارهی شما در مسیر زندگی ترتیب میدهد.
۳- از جمع دوری میکنید
بسیاری از افراد زمانی که در مییابند قرار گرفتن در کنار دیگران آنها را مضطرب میکند به روان درمانگر مراجعه میکنند. اگر از رفتن به مهمانی ها، جمعهای کاری یا حتی دوستان و خانوادهی خود دوری میکنید، ممکن است این مسأله به دلیل ترس از قضاوت شدن یا احساس نامناسب بودن باشد. اگر فعالیتهای روزانه و روابط تان تحت تاثیر احساس نگرانی قرار گرفته، روان درمانی اولین قدم برای حل این مشکل است.
۴- رفتارهای ناسالمی دارید
اگر رفتارهای خطرناکی مثل مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر بر زندگی شما حاکم هستند، در خصوص روابط خود انتخابهایی بدون فکر دارید یا عکس العمل هایتان در برابر دیگران اغراق آمیز و متظاهرانه است، این مسأله ممکن است نشانهی مشکلات عمیق تری باشد. احتمال دارد شما از این رفتارها در مواجهه یا امتناع از درگیر شدن با موقعیتها و احساسات دشوار استفاده میکنید. صحبت با یک متخصص میتواند به شما کمک کند علت این مسأله را دریابید و مشکلات ناشی از آن را درک کنید.
۵- برقراری رابطه برایتان کار دشواری است
اگر حفظ رابطهی دوستی برایتان دشوار است یا اغلب با دیگران در جدل هستید، مراجعه به روان درمانگر میتواند به حل مشکل تان کمک کند. اگر مدیریت روابط عاطفی را کار دشواری میدانید یا اعتقاد دارید این روابط ارزش تلاش ندارند، این مسأله هم نشانهی دیگری است که باید به روان درمانگر مراجعه کنید. این مسأله اغلب در گذشتهی شما ریشه دارد. صحبت با روان درمانگر دربارهی سابقهی روابط تان علل کشمکشهای فعلی زندگی تان را را روشن میکند و در جلسات روان درمانی راههای ارتباط با دیگران را فرا میگیرید.
۶- تجربهی یک آسیب روحی را دارید
بسیاری از افراد برای آسیبهای روحی اخیر خود مثل مرگ عزیزان، شکست در روابط عاطفی، سقط جنین و تبعیض در محل کار به روان درمانگر مراجعه میکنند. اما بعضی افراد هم برای حل آسیبهای روحی قدیمی خود مثل سوء استفادههای جنسی در دوران کودکی به دنبال روان درمانی هستند. اگر قادر نیستید این تجربیات بد زندگی خود را پشت سر بگذارید و کار، خواب یا روابط تان تحت تأثیر این تجربیات قرار دارد، با یک متخصص صحبت کنید.
۷- به دنبال شناخت بیشتری از خود هستید
برای برخی افراد روان درمانی فرصتی برای شناخت خودشان است، برای مثال چرا شغل فعلی تان را انتخاب کردید، چرا به دنبال رابطه با افراد دست نیافتنی هستید، یا چرا وقت خود را هدر میدهید. فهمیدن علت افکار، کارها و احساسات مان میتواند قدرت زیادی به ما ببخشد.
۸- به حمایت بیشتری نیاز دارید
گاهی افراد برای تشخیص مشکل و انجام درمان به روان درمانگر مراجعه نمیکنند، بلکه تنها به دنبال آن هستند تا کسی خارج از دایرهی افراد خانواده و دوستان به صحبتهای آنها گوش دهد. تفاوتی ندارد درگیر طلاق، بیکاری یا یک رابطهی عاطفی جدید باشید؛ جلسات روان درمانی محل بسیار خوبی برای برخورداری از حمایت کسی است که شما را قضاوت یا نصیحت نمیکند و تنها در فکر خواستههای خودش نیست.
۹- روشهایی که تا به حال امتحان کرده اید کمکی به شما نکرده است
گاهی شیوهای که برای مواجهه با مشکلات انتخاب میکنیم شکست میخورد. اگر راههای مختلف زیادی را امتحان کرده اید، مثل صحبت با یک دوست، ورزش بیشتر و مطالعهی تکنیکهای مختلف در اینترنت، اما هیچ یک کمکی به شما نکرده است، وقت آن رسیده تا با یک روان درمانگر صحبت کنید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/