اجرای طرح هادی در ۲۳۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان یزد

مدیرکل بنیاد مسکن استان یزد گفت: امسال ۴۰ روستای باقیمانده از پارسال در قالب ۱۴ طرح جدید و ۲۶ طرح بازنگری شده در دستور کار است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان یزد در گفتگو باخبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛از تهیه طرح هادی در ۱۴ روستا و بازنگری ۲۶ طرح خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای طرح هادی، فاز اول در ۲۳۰ روستای بالای ۲۰ خانوار اجرا شده است.

قربانیان ادامه داد: پارسال، مطالعات طرح هادی در ۷۰ روستا آغاز شد و امسال ۴۰ روستای باقیمانده از پارسال در قالب ۱۴ طرح جدید و ۲۶ طرح بازنگری شده در دستور کار است.

وی افزود: ۲۰ هزار واحد منزل روستایی استان از تسهیلات مقاوم سازی استفاده کردند که تاکنون ۳۱ درصد منازل مقاوم سازی شده است.

 قربانیان ادامه داد : فعالیت‌های این مجموعه در قالب بخش عمران روستایی، معاونت بازسازی و مسکن روستایی، معاونت مسکن شهری و بخش ماشین آلات انجام می‌شود.

وی در بخش عمران روستایی به اجرای طرح هادی، صدور اسناد مالکیت، طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی، تملک و واگذاری زمین، خدمات فنی صدور پروانه ساختمانی، تعیین محدوده روستا و طرح بهسازی روستا‌های نمونه گردشگری اشاره کرد.

قربانیان گفت: از زمان تعریف این وظیفه در سال ۱۳۷۵ تاکنون ۵۱ هزار جلد سند در روستا‌های استان صادر شد که یکهزار و ۸۰۰ مورد آن مربوط به سال ۹۶ است.

وی اضافه کرد: در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر از سال ۹۰، ۶ هزار جلد سند در این مناطق صادر شده که ۲۰ مورد آن مربوط به سال گذشته است.

وی از تملک ۹۹ هکتار زمین بر اساس طرح‌های مصوب هادی روستایی خبر داد و افزود: در این بخش سال گذشته یکهزار و ۱۰۰ قطعه زمین در روستا‌ها واگذار شد که در برنامه پنجم توسعه هشت هزار قطعه زمین نیز واگذار شده بود.

مدیرکل بنیاد مسکن استان با بیان اینکه ۱۸۰ میلیون ریال تسهیلات به هر فردی که زمین دریافت کرده اند اعطا می‌شود، خاطرنشان کرد: واگذاری زمین به منظور ایجاد انگیزه سکونت، حمایت از خانوار‌های روستایی و هدایت کالبدی روستا‌ها انجام می‌شود.

 ویبیان داشت: در این خصوص طرح هادی با قیر یارانه‌ای که از ۲ سال قبل شروع، اجرا شد و در قالب آن یک هزار و ۵۰۰ تن قیر با هدف توسعه و آسفالت معابر به دهیاری‌های تحویل شد.

مدیرکل بنیاد مسکن یزد خاطرنشان کرد: تا سال ۱۳۸۴ مقاوم سازی منازل روستایی در کشور هفت درصد بود که با اجرای این طرح در سال ۹۶ به ۴۰ درصد و در استان به ۳۱ درصد رسید.

قربانیان، پرداخت پنج میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض، ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریالی به صاحبان ۳۳۴ واحد در مناطق محروم، مطالعه طرح بهسازی ۲ مورد در روستا‌های هدف گردشگری در طزرجان و سریزد و شناسایی ۲۱ واحد بوم گردی روستایی و اعطای تسهیلات را از دیگر فعالیت‌ها عنوان کرد.

وی اجرای طرح بهسازی بافت تاریخی در روستا‌های اسلامیه، فهرج، شمسی، عقدا و نای بند طبس و در نوبت اجرا بودن آن در خرانق و مزرعه کلانتر، اعطای تسهیلات بلاعوض و قرض الحسنه به ۱۲ خانواده دارای ۲ معلول و تسهیلات قرض الحسنه به خانواده‌های یک معلول را از دیگر فعالیت‌ها اعلام کرد.

این مسئول با بیان حضور ۵۴ ناظر و وجود ۴۱ دفتر خدمات فنی و مهندسی روستایی گفت: در سال ۹۶ طراحی ساخت ۲۰۰ واحد مسکن شهری انجام و ساخت ۱۷۰ واحد مسکن شهری شروع شد و ۲۲۰ واحد مسکونی در حال ساخت از سال‌های قبل را که ۱۱۵ واحد آن پارسال پایان یافت از دیگر اقدامات برشمرد.

بنیاد مسکن در سال ۱۳۵۸ به عنوان نخستین نهاد سازندگی کشور به فرمان حضرت امام خمینی (ره) تاسیس شد.

طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۸۴ آغاز شد.

از جمعیت یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفری استان، ۲۱۲ هزار نفر در مناطق روستایی، عشایری و در شهر‌های زیر ۱۰ هزار نفر زندگی می‌کنند.

این استان ۱۰ شهرستان، ۲۱ بخش، ۴۵ دهستان، ۳۶۱ دهیاری و ۳۹۱ شورای اسلامی روستایی دارد و ۳۶۲ روستای استان بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد که ۳۵۰ روستا مستعد اجرای طرح هادی روستایی است.

انتهای پیام/ی

مقاوم سازی و بهسازی منازل روستایی

برچسب ها: مسکن ، بافت فرسوده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار