مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: 17 مورد استاندارد تشویقی و 4 هزار کد 16رقمی به محصولات تولیدی در استان زنجان اعطا شد.

اعطای 17 مورد استاندارد تشویقی و 4 هزار کد 16 رقمی به محصولات تولیدی در استان زنجانبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ؛ ربابه شب خیزمدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان  «IPM» یا همان مدیریت تلفیقی آفات را پایه و اساس تولید محصولات گواهی شده دانست و گفت: با حذف یارانه سموم در اوایل سال 86، اعتبارات بدست آمده از این محل صرف ارتقای سطح آموزش بهره برداران شد به طوری که کارشناسان کلینیک های گیاه پزشکی با حضور مستمر در مزارع و باغات دانش فنی را به کشاورزان منتقل می کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: همه ساله با توجه به میزان اعتبار تخصیصی از سوی سازمان حفظ نباتات با حدود 100 نفر کارشناس قرارداد بسته شده و این کارشناسان پس از طی دوره های آموزشی مربوطه، اصول و مبانی IPM (مدیریت تلفیقی آفات) و ICM (مدیریت تلفیقی محصول) را به کشاورزان آموزش می دهند.

شب‌خیز با اشاره به اینکه روند تولید محصول گواهی شده عمدتا مصرف بهینه سم و جایگزینی آن با عوامل غیر شیمیایی را شامل می شود، ادامه داد: در این راستا در تولید محصول گوجه فرنگی برای کنترل بیولوژیک آفت مینوز و کرم هلیوتیس سالانه به طور متوسط در سطح 2 هزار هکتار رهاسازی زنبور براکون در استان زنجان انجام می گیرد.

وی استفاده از انواع کارت ها برای جذب و به دام انداختن آفات و همچنین استفاده از فرمون ها برای ردیابی و تعیین پیک پرواز برخی آفات از جمله کرم سیب را از دیگر روش های به کار گرفته شده در راستای تولید محصول گواهی شده در استان زنجان برشمرد و افزود: استفاده از این فرمون ها زمان دقیق مبارزه را اعلام کرده و نهایتا از مصرف بیش از حد سموم جلوگیری می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان محصول گواهی شده را محصولات دارای حداقل مجاز آلاینده‌ها عنوان و بیان کرد: کشاورزانی که متقاضی تولید محصول گواهی شده باشند ابتدا باید به کلینیک‌های گیاه پزشکی مراجعه کرده و با نظارت دقیق کارشناسان کلینک بر صفر تا 100 تولید محصول، کشاورز برای محصول خود کد 16 رقمی دریافت خواهد کرد.

شب‌خیز اضافه کرد: محصولات دارای کد 16رقمی در بسته بندی های خاصی که مشخصات محصول از جمله کد مربوط به کلینیک نظارت کننده، کد کشاورز تولید کننده و محل تولید بر روی آن درج شده است، در بازار با قیمتی متفاوت عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: پس از دریافت کد 16 رقمی، برای اینکه محصولی به عنوان محصول گواهی شده معرفی شود باید نشان حد مجاز آلاینده ها توسط استاندارد نیز به محصول اعطا شود که در این راستا توسط یک شرکت بازرسی به عنوان نماینده استاندارد از محصول نمونه برداری شده و پس از انجام آزمایش های لازم در آزمایشگاه های مرجع، نتایج در قالب کمیته ای بررسی و در صورت تایید، کشاورز موفق به اخذ نشان حد مجاز آلاینده ها برای محصول تولیدی خود خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در پایان از اعطای 17 مورد استاندارد تشویقی و 4 هزار کد 16 رقمی به محصولات مختلف در این استان خبر داد.

انتهای پیام/ن

تشریح فرآیند اعطای استاندارد تشویقی به محصولات کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.