کشف ستون‌های گچ‌بری شده، کف آجرفرش و گچی قرون میانه اسلامی، ستون‌های سه قلوی آجری، منبر مسجد و ... بخشی از یافته‌های باستان‌شناسان در برنامه پژوهشی محوطه سنگ بست فریمان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسین عباس‌زاده (رییس هیأت باستان‌شناسی) امروز یکشنبه ۲۶ فروردین با اعلام این خبر گفت: در برنامه پژوهشی محوطه سنگ بست در استان خراسان رضوی شهرستان فریمان علاوه بر مستند سازی مجموعه، نقشه‌های مستند و دقیق عرصه و حریم تهیه شد.

وی افزود: برای کسب اطلاعات لازم از بنایی که به عنوان مسجد این شهر تاریخی شناخته می‌شد گمانه‌هایی ایجاد و مورد کاوش قرار گرفت که به نتایج ارزشمندی نیز رسید.

این باستان‌شناس تصریح کرد: بخشی از حفاری‌های صورت گرفته در این مکان به کشف ستون‌های گچ بری شده، کف آجر فرش و گچی قرون میانه اسلامی این مسجد منجر شد.

وی گفت: همچنین هیأت باستان‌شناسی در قسمت ایوان جنوبی مسجد به ستون‌های سه قلوی آجری با تزئینات گچی و منبر مسجد دست یافت که بخش عمده آن سالم بیرون آمد.

عباس‌زاده، تزئینات خطوط کتیبه‌های کوفی، آجر تراش و گچبری شده که در ایوان اصلی مشرف به حیاط و داخل مسجد استفاده شده بود را نیز از کشفیات اعلام کرد.

وی خاطر نشان ساخت که همچنین تزئینات رنگی روی اندود گچ در داخل بنا وجود داشته که قسمت‌هایی از آن‌ها دراین حفاری به دست آمد.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی گفت: پس از پایان عملیات حفاری اقدامات حفاظتی لازم که در حین حفاری انجام شد در حال تکمیل است.

گمانه‌زنی تعیین عرصه و لایه‌نگاری محوطه تاریخی سنگ بست فریمان خراسان رضوی با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.

منبع : ایلنا

انتهای پیام/

منبر مسجد شهر تاریخی فریمان کشف شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار