به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محمد مشکین فام در بازدید آخر هفته گذشته خود ازمراحل پیشرفت طرحهای توسعه پارس جنوبی و ساخت عرشههای دریایی در یارد شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در عسلویه و بوشهر افزود: امیدواریم تا ابتدای سال ۱۳۹۸ زنجیره دوم تولید طرحهای در حال توسعه میدان مشترک پارس جنوبی تکمیل و محقق شود.
وی مراحل پیشرفت در توسعه این فازها را قابل قبول ارزیابی کرد و گفت: در سال گذشته تلاش زیادی صورت گرفت و امسال نیز باید در مسیر توسعه کشور گامهای موثری برداشته شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، بر سرعت بخشی به روند اجرای کار و بکارگیری نیروهای متخصص برای بهره برداری هرچه سریعتر از فازهای باقی مانده میدان مشترک پارس جنوبی تاکید کرد.
مشگین فام ادامه داد: ۹۷ سالی پرکار برای صنعت نفت ایران و بویژه شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود و همه دست اندرکاران طرحهای باقی مانده پارس جنوبی باید تلاش کنند تا با توان و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، بهره برداری از این طرحها را به نتیجه برسانند.
وی خواستار تمرکز بر مدیریت پروژه به منظور کاهش هزینه و زمان اجرای طرحهای توسعه پارس جنوبی شد و گفت: همه تلاش مان را به کار بسته ایم تا مشکالات پیش روی پیمانکاران را برطرف کنیم.
مشکین فام، در جریان بازدید از روند پیشرفت ساخت سکوهای دریایی طرحهای توسعه پارس جنوبی در شرکت صدرا در بوشهر اظهار کرد: هم اکنون ساخت ۱۰ عرشه دریایی فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲-۲۴ پارس جنوبی در این شرکت دردست ساخت و از پیشرفت قابل ملاحظهای برخوردار است.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس بیان کرد: سکوی دریایی فاز ۲۲، اسفندماه سال گذشته بارگیری شد و در مراحل نهایی مهاربندی قرار دارد.
وی اضافه کرد: همچنین سکوی ۲۴A بزودی آماده بارگیری و نصب در آبهای خلیج فارس میشود.
از ابتدای توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی تاکنون ۷۲ میلیارد دلار در این میدان سرمایه گذاری شده است و پیش بینی میشود این رقم به ۸۷ میلیارد دلار افزایش یابد.
هم اکنون ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از پارس جنوبی تامین میشود که با تولید روزانه نفت خام برابری میکند.
پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر قرار دارد، مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران ۳۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز به همراه ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل میشود.
طرح توسعه میدان عظیم پارس جنوبی شامل ١٣ پالایشگاه بزرگ گازی و ٤٠ سکوی تولیدی است که از این شمار تاکنون ١٠ پالایشگاه در بخش خشکی و ٢٥ سکو در دریا تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
در مجموع، کار ساخت سه پالایشگاه دیگر در دست اجراست و از ١٥ سکوی فازهایی که باید تکمیل و آماده راه اندازی شوند، هم اکنون ١٢ سکو در کارخانه شرکتهای سازنده در دست ساخت است و ۲ سکو نیز از طرح توسعه فاز ١١ در مدت ٢ سال آینده و پس از نهایی شدن قرار داد توسعه این طرح ساخته خواهد شد.
از سال ۱۳۷۴ عملیات اجرایی طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستانهای عسلویه و کنگان استان بوشهر آغاز شده و تاکنون از مجموع ۲۴ فاز توسعهای میدان گازی پارس جنوبی ۱۸ فاز به بهره برداری رسیده و ۶ فاز دیگر در دست اجراست که تا پایان سال ۱۳۹۷ باید همه این طرحها به بهره برداری برسد.
اکنون از ۱۸ فاز در بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز تولید میشود.
شرکت نفت و گاز پارس مسئولیت اجرا و تکمیل فازهای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی (احداث پالایشگاه ها، سکوهای دریایی، حفرچاه ها، احداث خطوط لوله و دیگر تاسیسات جانبی) در دریا و خشکی را برعهده دارد.
انتهای پیام/م