به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به طور تقریبی از هر ۱۷ هزار نفر یک نفر به زالی مبتلا میشود.در ادامه به حقایقی دربارهی این اختلال و گلچینی از تصاویر جذابی میپردازیم که زیباییهای این اختلال را در نژادهای مختلف به تصویر میکشد.
۱- تصورات اشتباه زیادی در مورد بیماری زالی وجود دارد. در بعضی نقاط دنیا زالها را عقیم یا حتی نفرین شده میدانند. در بخشهایی از افریقا، عقاید خرافی در مورد زالی هر ساله باعث مرگ هزاران کودک بی گناه زال میشود. مردم محلی تصور میکنند اعضای بدن زالها قدرتی سحرآمیز در درمان ایدز دارد. آنها زالها را شکار و اعضای بدن شان را جدا میکنند و میفروشند.
۲- یکی دیگر از عقاید خرافی دربارهی زالها مربوط به ارواح است. مردم قبایلی در افریقا اعتقاد دارند مادرانی که فرزند زال به دنیا میآورند از روح مرد اروپایی که در گذشته افریقا را تحت استعمار درآورده بود آبستن میشوند.
این مدل و بازیگر افریقایی-امریکایی اولین مدل زن زالی است که به آژانسهای مدلینگ راه یافت. زیبایی دایاندرا مورد توجه بسیاری از مجلات قرار گرفته است. او همچنین در بسیاری از فشن شوهای بین المللی حضور یافته است.
۳- اگرچه عقاید و تصورات اشتباه زیادی دربارهی این اختلال وجود دارد، اما زالها میتوانند مانند هر انسان دیگری زندگی سالم و عمری طولانی داشته باشند. با این حال، از آنجایی که پوست آنها هیچ محافظی در برابر اشعههای مضر آفتاب ندارد، احتمال ابتلا به سرطان در این افراد بسیار بیشتر از دیگران است. علاوه بر این، آنها از مشکلات چشمی متعددی مثل بینایی ضعیف، حرکات غیر ارادی چشم یا حساسیت به نور رنج میبرند.
۴- کتاب معروف «موبی دیک»، نوشتهی هرمان ملویل نویسندهی امریکایی که در سال ۱۸۵۱ منتشر شد، بر اساس داستان واقعی نهنگی نوشته شده که مبتلا به زالی بود. موکا دیک، نهنگ سفیدی بود که در اقیانوس و در نزدیکی جزیرهی موکا در جنوب شیلی زندگی میکرد. او به نجات از حملههای بی شمار صیادان نهنگ و تلافی حملههای آنها شهرت یافته بود.
۵- زالی در اثر جهش یکی از ژنهای تولید کننده یا توزیع کنندهی ملانین رخ میدهد. عدم تولید ملاتونین یا کاهش آن، نتیجهی این جهش یا نقص است. این ژن معیوب از والدین به فرزند به ارث میرسد.
ناریانا فرزند دوم یک خانوادهی معمولی و مو مشکی در جمهوری ساخا است. بسیاری از آژانسهای مدلینگ سراسر دنیا او را برای کار مدلینگ میخواهند. اما مادر ناریانا میگوید او تنها ۸ سال سن دارد و هنوز باید مثل یک کودک زندگی کند.
۶- ویتامین دی در بدن کسانی که با بیماری زالی متولد میشوند پنج برابر بیشتر از دیگران تولید میشود. ویتامین دی زمانی تولید میشود که پرتوهای فرابنفش-ب (UV-B) نور خورشید وارد پوست شود. وقتی پوست فاقد رنگدانه باشد، پرتوها به راحتی نفوذ میکنند و ویتامین دی بیشتری تولید میشود.
۷- عقاید و تصورات نادرستی که در مورد این اختلال وجود دارد باعث شده زالها مورد زورگویی قرار گیرند و طرد شوند. برای آگاه سازی صحیح و مناسب دربارهی این اختلال و دسترسی بیشتر به مراقبتهای درمانی آن، شبکهای از انجمنهای بیماران آلبینیسم در اروپا به وجود آمده تا افرادی که به این اختلال دچار هستند را به هم پیوند دهد و آنها بتوانند از حمایتهای این شبکه برخوردار شوند.
۸- آلبینیسم دو نوع است. شایعترین و شدیدترین نوع آن، آلبینییسم چشمی- پوستی است که در نتیجهی آن پوست و موها در تمام طول عمر فرد سفید رنگ پریده خواهد بود. نوع دوم آن شدت کمتری دارد و با بالا رفتن سن، پوست و موی فرد به تدریج تیرهتر خواهد شد.
۹- در کنیا طبیبان جادوگری که از مقامات محلی پول دریافت کرده اند، مردان، زنان و کودکان زال را شکار میکنند. مردم محلی اعتقاد دارند زالها برای آنها خوش شانسی میآورند و به شکارچیان پول میدهند تا زالها شکار کنند. این اعتقاد در تانزانیا و دیگر کشورهای همسایهی آن هم وجود دارد.
منبع:روز یاتو
انتهای پیام/