به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از اعلام سیاست ارز تک نرخی در دولت، بانک مرکزی از کاهش قیمت سکه به دلیل کاهش قیمت دلار خبر داد. همزمان البته ولی الله سیف نیز از طرحی رونمایی کرد که براساس آن قیمت و سررسید سکه های پیش فروش با تغییر همراه شده است.
طبق طرح جدید، پیش فروش سکه با سررسید یکماهه یک میلیون و 590 هزار تومان، سهماهه یک میلیون و 540 هزار تومان، ششماهه یک میلیون و 475 هزار تومان، 9ماهه یک میلیون و 410 هزار تومان، 12ماهه یک میلیون و 350 هزار تومان، 18ماهه یک میلیون و 245 هزار تومان و دوساله یک میلیون و 160 هزار تومان انجام خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی هم در همین ارتباط ضمن اعلام شرایط جدید پیش فروش سکه اعلام کرد: قیمتهای پیشفروش سکه ثابت نخواهد بود چراکه با روند بازار تعدیل خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: وام خريد فوری سكه + عکس
سخنان سیف مبنی بر تغییر قیمت سکه های پیش فروش متناسب با تغییر شرایط اقتصادی این ابهام را به همراه دارد که آیا خریداران سکه در این طرح در زمان تحویل بازهم باید پولی پرداخت کنند یا خیر؟ چراکه مشخص نیست قیمت سکه ثابت است یا متغییر!
بهتر بود، بانک مرکزی در اطلاعیه خود تضمینی به مردم می داد که نیازی نیست در زمان سررسید پول اضافی پرداخت شود. این موضوع البته در روال قبلی پیش فروش مطرح بود ولی باتوجه به سخنان رئیس کل بانک مرکزی ابهام فعلی تشدید شده است.
ابهام بعد،در اطلاعیه ای است که بانک مرکزی هم آن را منتشر و ضوابط پیش فروش سکه را اعلام کرده است؛ در این اطلاعیه تضمینی داده نشده که در زمان سررسید، سکه تحویل خریداران شود.
از همین رو مردم اطمینان ندارند که بانک مرکزی در سررسید، سکه را به آنها تحویل دهد یا مبلغی معادل آنرا! چراکه در اطلاعیه بانک مرکزی دو بند مطرح شده است که ظاهراً به مشتری حق انتخاب می دهد که بعد از سررسید با سکه هایش چه کار کند ولی این احتمال را هم به واقعیت نزدیک می کند که شاید در سررسید سکه تحویل مشتری داده نشود.
زمینه سازی بانک مرکزی در اطلاعیه برای زمان سررسید سکه در این دو بند بیشتر مشهود است: «به منظور ایجاد امکانات بیشتر برای متقاضیان پیش خرید، ودیعه و نگهداری سکه های خریداری شده پس از سررسید (موعدتحویل) به صورت امانت نزد بانک ملی ایران در صورت توافق بانک و خریدار نیز فراهم خواهد بود.
علاوه بر این، در آینده نزدیک امکان جا به جایی و تبادل سکه های خریداری شده از طریق کارت سکه تحویل شده به متقاضیان به صورت الکترونیکی و از طریق دستگاه های خودپرداز بانک نیز میسر شده و از این طریق خطرات ناشی از جا به جایی و نگهداری سکه نزد متقاضیان کاهش خواهد یافت.»
با توجه به موارد فوق، این ابهام وجود دارد که شاید در زمان سررسید، بانک به جای سکه به خریداران اعلام کند که فعلاً سکه نداریم و می توانید معادل ریالی آن را تحویل بگیرد که در این مورد هم مشخص نیست معادل ریالی با چه روشی محاسبه و پرداخت خواهد شد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/