به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،نعمتاله اکبری صبح امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با پیگیریهای استاندار اصفهان تشکیل شده است، اظهار کرد: شرایط آب شرایط خوبی نیست و دیروز هم کارگروه ملی سازگاری با کمآبی تشکیل جلسه داد و مقرر شد تا در خصوص وضعیت آبی استان اصفهان تصمیم گرفته شود.
وی با بیان اینکه اگر پیشبینیها و انتظارات در خصوص بارشها صحیح باشد، حدود 600 میلیون مترمکعب آب در پشت سد زایندهرود ذخیره خواهد شد، افزود: 420 میلیون متر مکعب تا پایان تابستان برای شرب و صنعت مصرف خواهد شد و با احتساب سطح تبخیر آب و برداشتهای بالادست و پایین دست، سد زایندهرود خشک شده که در این صورت با سهمیهبندی آب مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به شرایط بسیار خاص اصفهان در خصوص آب گفت: در رابطه با آب با شرایط خاصی روبهرو هستیم چراکه سفرههای آب زیرزمینی هم ممکن است شرایط مناسب برای برداشت نداشته باشند و بنابراین تخصیص آب به کشاورزان منتفی است، در نتیجه شهرداری هم باید تصمیمات خاصی را برای مصرف آب اتخاذ کند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نسبت به سال 95 در خصوص تخصیص بودجههای جاری و عمرانی وضعیت بهتری داشتیم، خاطرنشان کرد: با تنظیم مناسب بودجه و 10 درصد اضافه بودجهای که دولت برای بودجه جاری به اصفهان تخصیص داد توانستیم بدهیهای سازمانها و دستگاههای اجرایی خود را پرداخت کنیم.
اکبری با تأکید بر اینکه هیچ بدهی به بازنشستگان وجود ندارد، عنوان داشت: 60 درصد از اعتبارات استانی به این امر تخصیص داده شده است و چون 100 درصد تخصیص بودجه نداشتیم افزایش اعتبار عمرانی را در نظر نگرفتیم تا دچار مشکل نشود؛ درآمدهای مالیاتی استان اصفهان برای دولت محقق نشد و استان اصفهان نسبت به تعهدی که به دولت داشته موفق نبوده است و در سال جدید متعهد شدیم 58 هزار میلیارد تومان منابع مالی تحویل دولت دهیم که بخش عمده آن مربوط مالیاتهاست.
وی با اشاره به ظرفیتهای بودجه سال 97 تصریح کرد: با تلاشهایی که شهرداری اصفهان انجام داد توانست از یکی از این ظرفیتها استفاده کند که دولت با اعتبار 5 هزار میلیاردی تومانی از اوراق خزانه، بدهی خود به شهرداریها از جمله شهرداری اصفهان را پرداخت کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به 3 پروژه جدی آبی در اصفهان عنوان داشت: تونل بهشتآباد، کوهرنگ و گلاب جزو پروژههای جدی آبی برای اصفهان هستند و دولت به تمام تعهدات مالی خود در خصوص این 3 پروژه عمل کرده که 120 درصد از تعهدات مالی دولت در خصوص کوهرنگ تخصیص یافت؛ دولت به کوهرنگ و گلاب اجازه سرمایهگذاری بخش خصوصی هم داده است و تنها مشکل این است که مسائل مدیریتی آن حل شود.
وی با بیان اینکه 5 درصد از بودجه دولت توسط کارشناسان سازمان مدیریت و برنامهریزی استانهای کل کشور تنظیم میشود، یادآور شد: بعد از تهران که 55 درصد درآمدهای مالیاتی را تأمین میکند، اصفهان با 7 درصد در رتبه دوم قرار دارد؛ 90 درصد درآمدهای مالیاتی استان اصفهان از شهر اصفهان و مابقی از 26 شهرستان استان تأمین میشود.
اکبری با بیان اینکه بین 3 تا 3.5 میلیون متر مکعب امکان تصفیه پساب برای کشاورزی و فضای سبز وجود دارد، اضافه کرد: در صورت اجرای طرحهای تصفیه پساب شهری این امر امکانپذیر است، طرح کوهرنگ در صورت پیشرفت فیزیکی بین سالهای 98 تا 99 افتتاح خواهد شد در حالی که قرار بوده این طرح در سال 93 افتتاح شود.
وی با اشاره به طرح انتقال آب به یزد متذکر شد: خط لوله انتقال آب به یزد ظرفیت انتقال سالانه 79 میلیون مترمکعب دارد که در حال حاضر 59 میلیون مترمکعب آب منتقل میشود و طبق قانون این آب باید به مصرف شرب مردم یزد برسد اما این که در آنجا چه میشود را خبر ندارم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان در پایان با اشاره به آبرسانی طرح تونل گلاب به 14 شهرستان ابراز داشت: در مرحله اول به حدود 5 شهرستان توسط این پروژه آبرسانی خواهد شد.
انتهای پیام/م