رفیعی پور از افزایش صادرات محصولات دامی در سال گذشته خبر داد.

صادرات محصولات دامی در سال ۹۶ افزایش یافت/جلوگیری از کشتار غیرمجاز، اولویت سازمان دامپزشکیبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی درنشست خبری با اشاره به اینکه سازمان برای دستیابی به توسعه پایدار به دنبال بهبود معیشت و ایمنی غذایی است، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی در ایام و مناسبت های مختلف در طول سال، طرح تشدید نظارت بهداشتی را اجرا می‌کند.

وی افزود: در دو سال گذشته با پدیده آنفلوانزا حاد پرندگان روبرو بودیم که خروج از این عوامل بیماری زا نیازمند حمایت همه جانبه دولت، مجلس و رسانه ها است.

به گفته این مقام مسئول؛ مبارزه با عوامل بیماری زا نو ظهور توسط سازمان دامپزشکی تنها با تشکیل یگان حفاظتی و پلیس قرنطینه ای و عضویت نیروهای دامپزشکی تحت عنوان ضابط قضایی در اسرع وقت امکان پذیر خواهد بود.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال جدید در محیط شهری، عشایری و صنعتی به دنبال آن هستیم تا از کشتار غیرمجاز جلوگیری کنیم .

به گفته وی؛ استان ایلام موفقیت های خوبی در جلوگیری از کشتار غیرمجاز داشته که امسال با استفاده از تجربیات این استان می‌توان کشتار غیر مجاز برای همیشه حذف کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه اپیدمی آنفلوانزا از موارد مهمی است که باید به آن پرداخت، بیان کرد: در منطقه پارک ملی بوجار ویروس H5N6 با همکاری دستگاه متولی ستاد آنفلوانزا حادپرندگان استان گیلان به خوبی کنترل شد که از موفقیت این استان می‌توان برای جلوگیری از ویروس آنفلوانزا در سال جدید استفاده کرد.

وی از افزایش صادرات محصولات دامی در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته 25 هزارتن میگو، 53 هزارتن ماهی منجمد، 101 هزارتن خوراک دام و طیور و آبزیان بیش از 20 میلیون جلد پوست و سه میلیون قطعه ماهی زنده صادر شد. در حالیکه سال 95 میزان صادرات میگو 15هزارتن، ماهی منجمد 42 هزارتن، خوراک دام وطیور 77 هزارتن و ماهی زنده 883 هزار قطعه بود که افزابش صادرات ناشی از اعمال نظارت های سازمان دامپزشکی است.

عملکرد نظارتی سازمان دامپزشکی در سال 96

رفیعی پور با اشاره به عملکرد نظارتی سازمان دامپزشکی در سال گذشته بیان کرد: در حوزه بازرسی و نظارت در سال 96 بیش از 11 میلیون راس در قبل، حین و پس از کشتار نظارت و بازرسی شد که در مجموع بیش از سه میلیون کیلو گوشت و احشا غیر خوراک انسان بود و در حوزه کشتار طیور بیش از 705 میلیون قطعه کشتار داشتیم که 5 میلیون و 410 قطعه آن غیرقابل مصرف بود.

به گفته وی؛ در حوزه بازدید و نظارت بهداشتی از عرضه دو میلیون و 300 فقره فرآورده‌های خام دامی بیش از 27 میلیون کیلوگرم گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیرخام و آبزیان ضبط شد.

رفیعی پور با اشاره به عملکرد نظارتی سازمان در تعطیلات نوروز گفت: از 25 اسفند 96 تا 15 فروردین 156 هزار فقره بازدید از کشتارگاه دام و طیور، مراکز بسته بندی فرآورده های خام دامی صورت گرفت که 281 هزار فقره خام دامی ضبط و معدوم شد.

به گفته این مقام مسئول از 35 هزار رستوران و تفرجگاه در ایام نوروز بازدید صورت گرفت که براین اساس 32هزار کیلو فرآورده خام دامی از چرخه مصرف خارج شد.

نگرانی مبنی بر توزیع مرغ های آلوده به بازار وجود ندارد

وی با اشاره به عملکرد مناسب سازمان دامپزشکی در حوزه کنترل بیماری های دامی افزود: مجموع کانون بیماری های استراتژیک در سال 94، 4 هزار و 731 مورد، سال95 ، 4 هزار و 778 مورد و سال 96 به 2 هزار و 591 کانون تقلیل یافت که این امر ناشی از اقدامات به موقع بهداشتی و قرنطینه ای سازمان است.

رفیعی پور با اشاره به آخرین وضعیت مراقبت از بیماری‌های دامی در سال گذشته بیان کرد: سال گذشته در حوزه گاو و گاومیش بیش از 6 میلیون راس دام، گوسفند و بز بیش از 26 میلیون راس، اسب 47 هزار راس و حوزه شتر 45 هزار نفر مورد مراقبت قرار گرفت، همچنین در حوزه کنترل بیماری تب کریمه کنگو بیش از 57 میلیون متر مکعب و بدن دام بیش از 13 میلیون راس بدن دام سمپاشی شد.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سال گذشته بیش از 626 کانون در زمینه آنفلوانزا حاد پرندگان شناسایی شد که براساس آن بیش از 25 میلیون قطعه طیور در 22 استان کشور معدوم شدند.

به گفته وی؛ در حوزه طیور ظرفیت واحدهای تحت نظارت بیش از 29 واحد مرغداری است که بیش از 610 میلیون قطعه را در خود جای می‌دهد و میزان واکسیناسیون طیور در سال گذشته  بیش از 6 میلیارد دوز است.

 وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه جای نگرانی مبنی بر توزیع مرغ های آلوده به بازار وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به آنکه پس از شیوع بیماری و تلفات در یک واحد مرغداری، مرغدار بلافاصله سازمان دامپزشکی را در جریان قرار می دهد و سازمان نسبت به معدوم سازی بهداشتی تمامی ماده مصرفی اعم از خوراک طیور، مرغ و ... اقدام کرده و سپس دولت نسبت به پرداخت غرامت مرغ های معدوم شده، اقدام می‌کند؛ بنابراین این اطمینان خاطر را به مردم می دهیم که مرغداران برای حفظ سلامت جامعه اقدام به توزیع مرغ های آلوده در بازار نمی‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار