پدرام برقعی متخصص گوش، حلق و بینی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص آلرژیهای فصلی، اظهار کرد: با شروع بهار که فصل گرده افشانی گلهاست، ممکن است این گرده افشانی برای فرد حساسیتهایی ایجاد کند که باعث آزار آنها شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه آلرژیهای فصلی خود را با علائمی متفاوت نشان میدهند، گفت: در فصل بهار بسیاری افراد از عطسه، خارش گلو، سرفههای مکرر، پوسته شدن دست، خارش چشم و آبریزش بینی رنچ میبرند که این موارد، علائمی از بروز آلرژی در فرد است.
برقعی در خصوص حساسیتهای فصلی، خاطر نشان کرد: حساسیت فصلی واکنش سیستم ایمنی بدن به موادی مانند گرد و غبار، گرده گیاهان ، چمن، درختان و درختچههاست.
وی با بیان به اینکه آلرژیها انواع مختلفی دارند که ممکن است در هر فردی متفاوت باشد، عنوان کرد: آلرژیها ممکن است تنفسی باشند، یعنی بر اثر تنفس مواد محرکه در شخص اتفاق بیافتد و فرد با تنفس این مواد حساسیت زا دچار آلرژی شود؛ ممکن است آلرژیها تماسی باشد یعنی بر اثر تماس در سطح پوست به وجود آیند.
این متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: ممکن است آلرژیها گوارشی باشند، حتی ممکن است آلرژیهای چشمی یا همراه با علائم دیگری مثل آبریزش از چشم باشد که این علائم در هر فرد متفاوت است و بستگی به نوع حساسیت دارد.
برقعی با اشاره به اینکه آلرژیهای فصلی با سرماخوردگی تفاوت دارد، مطرح کرد: سرماخوردگی برخلاف آلرژی معمولا دوره کوتاهی دارد؛ سرماخوردگی معمولا یک هفته تا 10 روز طول میکشد، علائم در این زمان به صورت مداوم وجود دارد، معمولا در سرماخوردگی علائمی مانند خارش چشم، گوش و بینی نداریم ولی ممکن است عطسه و آبریزش بینی داشته باشد.
وی با بیان اینکه آلرژیهای فصلی زمان طولانیتری نسبت به سرماخوردگی دارد، گفت: آلرژیها ممکن است از اول ماه شروع شوند و تا 2 الی سه ماه ادامه داشته باشند.
این متخصص گوش، حلق و بینی با تاکید بر اینکه تغذیه در مقابله با بروز حساسیت نقش قابل توجهی دارد، افزود: توصیه میشود افراد از فست فودها استفاده نکنند؛ استفاده از میوه و سبزیجات در پیشگیری از آلرژیها هیج تاثیری ندارد و اگر فرد حساسیت شدید دارد برای درمان آلرژی خود باید به پزشک مراجعه کند و با داروهای مناسب خود را درمان کند.
وی در خصوص راههای درمان آلرژی، خاطر نشان کرد: باید دانست شخص به چه مادهای حساسیت دارد و سعی کند در معرض آن ماده حساسیت زا قرار نگیرد؛ با درمانهای موضعی مثل اسپریهای موضعی و شست و شو میتوان حساسیتهای فصلی را در حوزه گوش حلق و بین کنترل کرد.
این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه آلرژیها را میتوان با دارو درمان کرد، یاد آور شد: در موارد خفیف داروهای آنتی هیستامین توصیه میشود؛ اگر بیمار به این درمانها جواب نداد یا به محض اینکه داروها را قطع کرد علائم دوباره بروز پیدا کرد، راه سوم درمان ایمونوتراپی یا واکسنهای آلرژی است که پزشک با تشخیص مناسب آن را برای بیمار تجویز میکند.
انتهای پیام/